ΑΠΟΕΛ Vs Πέγεια 6-2

Έγινε αυτό που θέλαμε όχι μόνο στο ΓΣΠ αλλά στην αγωνιστική γενικότερα αφού η διαφορά από τη δεύτερη ομόνοια αυξήθηκε στους 7 βαθμούς. Μετά το 0-0 στο Παπαδόπουλος ήρθε το 6-2 επί της ουραγού Πέγειας και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η αισιοδοξία και τα χαμόγελα ήταν στην ημερησία διάταξη στο ΓΣΠ. Τα δύο γρήγορα τέρματα της ομάδας μας έκριναν σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα και όταν στη συνέχεια πετύχαμε άλλα δυο πριν την ανάπαυλα ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μαντούκα που πέτυχε χατ τρικ έχοντας δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν διάθεση να αφήσουν τα αρνητικά αποτελέσματα πίσω τους. Με την αναμενόμενη αλλαγή και χωρίς κάποια έκπληξη παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς αφού ο Μαντούκα πήρε τη θέση του τραυματία Τρισκόφσκι. Η διάταξη παρέμεινε 4-5-1 με τον Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης.

Παρά το νωθρό πρώτο δεκάλεπτο η συνέχεια ήταν καταιγιστική για την ομάδα μας της οποίας κάθε επίθεση μύριζε γκολ. Στο 18 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλαμπίδη ο Μαντούκα με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στον Αλμέιδα ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0. Το γκολ στην πρώτη ουσιαστική μας οργανωμένη επίθεση βοήθησε σε μεγάλο βαθμό αφού έδιωξε το όποιο άγχος, ενώ όταν πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ φάνηκε ότι θα ήταν ένα καλό απόγευμα για τον ΑΠΟΕΛ.

Στο 23΄και μετά από σουτ του Αλμέιδα και ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα ο Μαρσίνο με πλασέ έκανε το 2-0. Ο χορός των τερμάτων συνεχίστηκε και στο 25’ ήταν σειρά του Αλμειδα να δώσει έτοιμο γκολ στον Μαντούκα του οποίου το πλασέ ήταν εύστοχο για να γίνει το 3-0. Ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί και το ζητούμενο ήταν το τελικό σκορ. Στο 34΄ο Τρύφωνος σφύριξε πέναλτι σε επικίνδυνο παίξιμο του Μπερβιλ πάνω στον Χαραλαμπίδη και μετά από δεύτερη εκτέλεση πέναλτι του Μαντούκα (μπήκε στην περιοχή παίκτης της Πέγειας στην πρώτη) το σκορ ανέβηκε στο 4-0.

Η Πέγεια αν και συμβιβάστηκε πολύ νωρίς με το μοιραίο κατάφερε να μειώσει στο σκορ με ένα αυστηρό πέναλτι του Τρύφωνος έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 4-1.

Πριν την ανάπαυλα αρχικά ο Χαραλαμπίδης και στη συνέχεια ο Μποαβεντούρα αντικαταστάθηκαν από τους Σολωμού και Μιχαήλ λόγω τραυματισμών.

Στη επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα όπως αναμενόταν έπεσε αφού οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς έδειξαν να θέλουν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Η Πέγεια κράτησε περισσότερο μπάλα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο αλλά ήταν ο ΑΠΟΕΛ αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ με τον Αλμέιδα να δείχνει ασταμάτητος. Στο 70 ο Πουρσαϊτίδης ανατράπηκε αντικανονικά και ο Μαντούκα που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ήταν εύστοχος και το 5-1 ήταν γεγονός. Το χατ τρικ του Βραζιλιάνου έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους χιλιάδες οπαδούς μας και η ατμόσφαιρα δεν είχε πλέον σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Οι φάσεις μπροστά στις δυο περιοχές στα τελευταία λεπτά ήταν πολλές και η Πέγεια κατάφερε να μειώσει σε 5-2 ενώ προηγουμένως ο Κίσσας έσωσε την εστία μας σε δύο περιπτώσεις. Στις καθυστερήσεις ο Γκριτσάροφ προωθήθηκε και εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Αλμέιδα διαμόρφωσε σε πανηγυρικό κλίμα το τελικό 6-2.

Κίτρινες: Χαραλαμπίδης

ΑΠΟΕΛ: Κίσσας, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα (44’ Μιχαήλ), Κόντης, Γκριτσάροφ, Μοραίς, Πίντο, Χαραλαμπίδης (35’ Σολωμού), Μαντούκα (75’ Σολάρι), Μαρσίνιο, Αλμέιδα

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!