ΑΠΟΕΛ Vs Πέλιστερ 1-0

Χρειάστηκαν 82′ λεπτά, τρία δοκάρια, κλασσικές ευκαιρίες και να μείνουν οι Σκοπιανοί με δέκα παίκτες για να έρθει το πολυπόθητο γκολ. Το ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερο της Πέλιστερ αλλά του έλειπε η ουσία που ήταν γκολ το οποίο όπως ήρθε από τα έντεκα βήμα με δράστη τον Χρύση Μίχαήλ ο οποίος έκανε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο πολύ καλός Παουλίστα. Το 1-0 ήρθε δύσκολα αλλά δίκαια και έδωσε πολύ χαρά στους 10 περίπου χιλιάδες οπαδούς μας που κατέκλεισαν το ΓΣΠ. Η ομάδα μας βρίσκεται πλέον στην επόμενη φάση και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία αφού ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε μια έκπληξη όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού προτίμησε τον Πίντο για τη θέση του τραυματία Ζεβλάκοφ. Ο Πορτογάλος κάλυψε το αριστερό άκρο ενώ ο Παουλίστα όπως αναμενόταν προωθήθηκε στην επίθεση μαζί με τον Μιροσάβλιεβιτς.

>

Ο αγώνας είχε τη ροή που ανέμεναν οι περισσότεροι αφού η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά και έδειξε από την αρχή, περιορίζοντας τους Σκοπιανούς σε παθητικό ρόλο. Οι αντίπαλοι ουσιαστικά αμύνονταν μαζικά ενώ επιθετικά ήταν ακίνδυνοι. Ο χορός των ευκαιριών άνοιξε πολύ νωρίς αφού στο 5′ ο Χαραλαμπίδης από πλάγια με πλασέ έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Η συνέχεια είχε δυο δοκάρια όταν αρχικά στο 14′ ο Μιχαήλ από φοβερά πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έξω ενώ το ίδιο έγινε στο 27′ μετά από μια γυριστή κεφαλιά του Μιροσάβλιεβιτς.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός της ομάδας μας έπεσε κάπως γεγονός που επέτρεψε στους Σκοπιανούς να αμυνθούν με μεγαλύτερη άνεση, έτσι το ημίχρονο βρήκε τις ομάδες στο 0-0.

Το άγχος του ισόπαλου αποτελέσματος και κάποια σφυρίγματα του διαιτητή έφεραν τον εκνευρισμό σε κόσμο και παίκτες αλλά το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα. Στο 57′ ο Παουλίστα με ωραία ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιροσάβλιεβιτς ο οποίος όμως κατάφερε να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60′ και με το τα δεδομένα να λένε ότι έλειπε το εύκολο γκολ ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε στην πρώτη αλλαγή ρίχνοντας στον αγώνα τον Παπαθανασίου στη θέση του ανέτοιμου όπως φάνηκε Πίντο. Ο Παουλίστα επέστρεψε στα άκρα και η ομάδα μπόρεσε να λειτουργήσει καλύτερα αφού ο Χαραλαμπίδης είχε καλές βοήθειες.

Όταν η Πέλιστερ έμεινε με 10 παίκτες στο 76′ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ριστέφκσι τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα, τουλάχιστον στο μυαλό των παικτών μας. Η πίεση συνεχίστηκε όπως και οι ευκαιρίες και στο 81′ ο Παούλιστα με ωράια κίνηση ανάγκασε τον αντίπαλο αμυντικό να τον ανατρέψει. Ο Ιταλός διαιτητής έδειξε χωρίς δισταγμό την εσχάτη των ποινών και ο Χρύσης λύτρωσε τους πάντες.

Το 1-0 ήταν γεγονός αλλά έπρεπε να περιμένουμε και την πεντάλεπτη καθυστέρηση για να ανασάνουμε. Οι Σκοπιανοί δεν απείλησαν αλλά το άγχος οδήγησε σε κάποιες λανθασμένες ενέργειες κάποιων παικτών που όμως δεν στοίχησαν.

Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Μοραίς που έκανε πολύ δουλειά στο χώρο του κέντρου, ο Παουλίστα αλλά και ο Χαραλαμπίδης. Ο Παπαθανασίου στα τριάντα λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε ότι μπορεί να δώσεις λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Φλορέα (75′ Χατζί), Σεγκίρι, Μπρούρσε, Κόντης, Μιχαήλ, Μοράις, Πίντο (60′ Παπαθανασίου), Χαραλαμπίδης, Παουλίστα (87′ Πουρσαϊτίδης), Μιροσάβλιεβιτς

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς:
Ήταν μια δύσκολη νίκη όχι λόγω της απόδοσης αφού έμεινα ευχαριστημένος αλλά περισσότερο γιατί μέσα από τις πάρα πολλές ευκαιρίες δεν μπορέσαμε για το γκολ που θα μας έδινε μια διαφορετική ώθηση. Θετικό ήταν η σοβαρότητα και η πειθαρχία έστω και αν το σκορ δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Υπήρχαν πολλές προσπάθειες παρά την κούραση, το σκορ και τα νεύρα λόγω του ότι είμασταν φαβορί. Κερδίσαμε δίκαια και οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ήταν ένα χρήσιμο τέστ για την ομάδα αφού θα μας βοηθήσει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια. Με αφήνει ικανοποιημένο η σοβαρότητα που είχαμε μέχρι τέλος σαν ομάδα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!