ΑΠΟΕΛ vs ΠΑΟΚ 0-1 (vid)

Με ήττα συνοδεύτηκε το πιο δυνατό φιλικό της ομάδας στην Αυστρία αλλά αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που μετρά. Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά τόσο στην ομοιογένεια όσο και στην αφομοίωση των όσων ζητά ο προπονητής μας. Οι νεοφερμένοι έδειξαν ότι θέλουν ακόμα χρόνο για να αποδώσουν τα αναμενόμενα, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι εξακολουθούμε να έχουμε εξάρτηση στις εμπνεύσεις του Μαντούκα. Ο Σέρτζιο μέσα από τις επιλογές του έδειξε ότι έχει μια σαφή πρόθεση-προτίμηση στη διάταξη έναν επιθετικό στην κορυφή σε μια διάταξη 4-1-4-1 με τον Σωτηρίου να είναι στην κορυφή στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη να τον αντικαθιστά ο Σιέρινταν. Το φιλικό με τον ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι εκτός απροόπτου «κλείδωσε» η αμυντική τετράδα αποτελούμενη από τους Σέρτζιο, Κλουκόφσκι, Ολιβέιρα και Αμορίν.

Το ίδιο ισχύει και για τους Μοράις και Γκόμες όσον αφορά τις δυο θέσεις στον άξονα αλλά και τον Μπενασούρ σε ρόλο οργανωτή. Στο σημερινό φιλικό ο προπονητής μας επέλεξε τους Μαντούκα και Αλεξάνδρου στα δυο άκρα .

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο καλά τον αγώνα και είχε τον έλεγχο στα πρώτα δέκα λεπτά, διάστημα στο οποίο και οι δυο ομάδες είχαν καλό ρυθμό και δημιούργησαν από μια καλή ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο 16 να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν σε μια ανύποπτη φάση η μπάλα μετά από απόκρουση του Ολιβειρα κατέληξε στον Σαλπιγγίδη που με μακρινό σουτ νίκησε τον Χιώτη.

Η ομάδα μας συνέχισε να έχει καλό ρυθμό αλλά να δυσκολεύεται στο να γίνει απειλητική αφού πέραν των εμπνεύσεων του Μαντούκα δεν υπήρχε κάποιος παίκτης που να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό. Η πιο αξιόλογη φάση για την ομάδα μας ήταν στο 30 όταν μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ ο Σέρτζιο πλάσαρε αλλά ο Βιτόρ απέκρουσε σωτήρια.

Η επιλογή του περιφερειακού Σωτηρίου δεν βοήθησε την ομάδα μας να φτάσει με αξιώσεις μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ έτσι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σέρτζιο πέρασε στον αγώνα τον Σιέρινταν. Η ομάδα μας ήταν πιο επιθετική χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, γεγονός που καταγράφεται στα αρνητικά.

Από το 70 και μετά άρχισαν οι μαζικές αλλαγές με τους  Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδη, Ηλία, Βινίσιους και Ισμά, παίρνουν τις θέσεις των Μαντούκα, Μπενασού, Αλεξάνδρου, Γκόμες και Μοράις. Στη συνέχεια πέρασαν στον αγώνα οι Αντωνιάδης, Σολωμού, Βινίσιους και αναπόφευκτα ο ρυθμός της ομάδας επηρεάστηκε από τις πολλές αλλαγές.

ΑΠΟΕΛ:Χιώτης, Σέρτζιο (75′ Σολωμού), Ολιβέιρα (75′ Αντωνιάδης), Αμορίν, Κλουκόφσκι (60′ Κρίστιαν), Μοράις (70′ Βινίσιους), Γκόμες (70′ Αλωνεύτης), Μπενασούρ (70′ Χαραλαμπίδης), Μαντούκα (70′ Γκονσάλβες), Αλεξάνδρου (70′ Ηλία), Σωτηρίου (46′ Σέρινταν)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!