ΑΠΟΕΛ Vs Σαλαμίνα 3-1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επανήλθε στις νίκες η ομάδα μας κερδίζοντας δίκαια τη Σαλαμίνα. Οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν ίσως να βοήθησαν στην αγωνιστική ανάκαμψη αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η γενική διάθεση και πάθος των παικτών. Διάθεση και πάθος που επέτρεψαν στο ΑΠΟΕΛ να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Η αντίδραση των παικτών μετά από μια δύσκολη εβδομάδα αλλά και μέσα από τις δυσκολιες του αγώνα ήταν ιδανική και πλέον με ηρεμία, προσοχή και αποφασιστικότητα βλέπουμε με ακόμα καλύτερους οιωνούς το άμεσο μέλλον.

Οι αλλαγές ήταν πολλές όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο προπονητής μας εδώ και μέρες. Κάποιες από αυτές ήταν αναμενόμενες και κάποιες όχι αφού η παραμονή του Μοραις στην εντεκάδα και ιδιαίτερα στο δεξιό άκρο της άμυνα ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Τα νέα πρόσωπα ήταν οι Νικολόσκι, Φλορέα, Δασκαλάκης, Πίντο και Τόρες με τον Ουζουνίδη να προτιμά και πάλι τη διάταξη 4-5-1 με τον Μαχλά στην κορυφή της επίθεσης. Λόγω Τόρες που αγωνίστηκε δεξιά, ο Μακρίδης μεταφέρθηκε στην αριστερή πλευρά έχοντας τον Πίντο σε ρόλο οργανωτή αφού ο Φερναντές έμεινε στον πάγκο.

Ο αγώνας αν και ξεκίνησε κάπως επιφυλαχτηκά και για τις δύο ομάδες, πολύ νωρίς πήρε φωτιά αφού οι φάσεις μπροστά στα δυο καρέ διαδέχονταν η μια την άλλη. Η Σαλαμίνα προς απογοήτευση όλων ήταν η ομάδα που έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στα καρά μας και σε θέση βολής και με μακρινά σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει. Η πρώτη μεγάλη διπλή ευκαιρία ήρθε στο 17′ όταν σε τετ-α-τετ του Μοντέιρο ο Νικολόσκι απέκρουσε σωτήρια ενώ στην επιστροφή η μπάλα χτύπησε σε επιθετικό αλλά κατέληξε μόλις έξω.

Η κλασική ευκαιρία της Σαλαμίνας και ένα-δυο λάθος σφυρίγματα του Ανδρονίκου ξύπνησαν τους παίκτες μας και την κερκίδα και το ΑΠΟΕΛ ανέβασε την απόδοση του σε μια προσπάθεια να σημειώσει το καθοριστικό γκολ. Η απάντηση ήρθε στο 22′ όταν η κεφαλιά Μαχλά αποκρούστηκε σωτήρια από τον Φιλιμόνοφ ενώ στην επιστροφή ο Σεγκιρί δεν μπόρεσε να πλασάρει.

Παρά την εδαφική υπεροχή του ΑΠΟΕΛ η Σαλαμίνα είτε από δεξιά είτε με κάθετες μπαλιές δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα μας και στο 31′ χρειάστηκε ακόμα μια μεγάλη απόκρουση από τον Νικολόσκι όταν μετά από λάθος του Δασκαλάκη ο Ντολόρες βρέθηκε μόνος. Και πάλι είχαμε την απάντηση στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων οι οποίοι όμως ξεθάρρεψαν για τα καλά.

Στο 33′ ο Μαχλάς με δύσκολη κεφαλιά ανάγκασε τον Φιλιμόνοφ να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε κάπως και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο σκορ. Στο μεταξύ και λόγω της δυσκολίας του Πίντο να οργανώσει σωστά αλλά και των δυσκολιών του Μοραις στο δεξιό άκρο άρχισαν προθέρμανση οι Κόντης και Φερναντές…

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο αλλαγές για το ΑΠΟΕΛ σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τα αμυντικά κενά αλλά και να γίνουμε πιο επιθετικοί, έτσι ο Κόντης αντικατέστησε τον Μοραίς και ο Φερναντές τον Τόρες.

Οι αλλαγές, το γενικό ανέβασμα της ομάδας αλλά και η οπισθοχώρηση της Σαλαμίνας διαμόρφωσαν νέα δεδομένα αφού το ΑΠΟΕΛ είχε τον πλήρη έλεγχο και πίεζε συνεχώς την αντίπαλη εστία. Ο Κόντης ήταν ο πρωταγωνιστής των στημένων φάσεων αφοί οι κεφαλιές του ήταν κάτι σαν σουτ αλλά ήταν άστοχος.

Η ψυχρολουσία όμως ήρθε απρόσμενα στο 62′ όταν ο Ανδρονίκου έδωσε ένα παρατραβηγμένο φαουλ στους φιλοξενούμενους. Ο Ντολόρες που ανάλαβε την εκτέλεση του την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Νικολόσκι για να κάνει το 0-1.

Η πιο απρόσμενη και άδικη εξέλιξη πείσμωσε τους παίκτες του Ουζουνίδη οι οποίοι πολύ νωρίς και μέσα σε ένα δίλεπτο πέτυχαν δυο γκολ, γυρίζοντας τον αγώνα! Στο 66′ ο Σατσίας βρέθηκε στην καρδιά της μικρής περιοχής και με κεφαλιά ψαράκι εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα κάνοντας το 1-1.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε το δεύτερο γκολ αφού στο 68′ και μετά από σέντρα του Φερναντές ο Μαχλάς σωστά τοποθετημένος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ έκανε το 2-1. Η ολική επαναφορά ήταν γεγονός και το ΑΠΟΕΛ είχε πλέον τη τύχη στα χέρια του. Η Σαλαμίνα δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει και από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύτηκε μια καλή ευκαιρία στο 75′ τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Όλα τελείωσαν στο 79′ όταν μετά από σέντρα του Μακρίδη ο Φερναντές με δυνατό ευθύβολο σουτ στην κλειστή γωνία του Φιλιμόνοφ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 3-1.

Διαιτησία
Με πολλά μικρά λάθη στιγματίστηκε η διαιτησία του Ανδρονίκου ο οποίος κιτρίνισε λανθασμένα τον Έμερσον, ενώ έδωσε λανθασμένο φαουλ με το οποίο προήλθε το γκολ της Σαλαμίνας.

ΑΠΟΕΛ:
Νικολόσκι, Μοραίς (46′ Κόντης), Φλορέα, Σεγκιρί, Δασκαλάκης, Σατσίας, Πίντο (73′ Μιχαήλ), Μακρίδης, Τόρες(46′ Φερναντές), Έμερσον, Μαχλάς

Κίτρινες:
Φλορέα, Έμερσον, Δασκαλάκης

Δηλώσεις Ουζουνίδη:
“Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε με πολύ νευρικότητα αλλά υπήρχε πολύ θέληση αλλά χωρίς μυαλό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες από Σαλαμίνα,. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε κάποια πράγματα είχαμε καλύτερη κυκλοφορία και παρά το γκολ φαινόταν ότι θα παίρναμε το αποτέλεσμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου και θα ήμουν έστω και αν δεν κερδίζαμε τον αγώνα. Κάποια πράγματα εκτός αγώνα. Όταν ήρθα και συζήτησα με τη διοίκηση δεν υπήρχε όρος ότι κάθε χρόνο πρέπει να παίρνουμε το πρωτάθλημα, στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν και δεν μπορούμε να τα γκρεμίζουμε όλα. Λυπάμαι πάρα πολύ για την εικόνα που παρουσίασε μια μερίδα φιλάθλων. Αν κάποιοι θέλουν να είναι μαζί μας μόνο στους γάμους και στις κηδίες να μας αφήνουν τότε αυτούς δεν τους χρειαζόμαστε. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον κόσμο που μας στήριξε και μας χειροκρότησε αλλά μια ομάδα φιλάθλων δεν το έκανε. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα αφού υπήρξε παραπληροφόρηση από πλευράς ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και στον Αρχάγγελο δουλεύουν όλοι σωστά. Έχουμε δίπλα μας τη διοίκηση η οποία μας στηρίζει στα δύσκολα που είναι το σημαντικό και όλα αυτά που λέγονται είναι λόγια του αέρα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα αλλά θα προσπαθήσουμε γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός, για όσους δεν το ξέρουν και σε όσους δεν αρέσει να μην μας βλέπει.

Βαθμολογίες Παικτών

  • Με ένα ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν οι οργανωμένοι οπαδοί να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκεια τους στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, αφήνοντας κενά συγκεκριμένα καθίσματα της Νότιας κερκίδας.
  • Με ιδιαίτερο τρόπο πανηγυρίστηκε και το τρίτο τέρμα αφού ο σκόρερ Φερναντές προέτρεψε όλους τους παίκτες να τον ακολουθήσουν και να καταλήξουν μπροστά από τον πάγκο όπου τους περίμενε ο πανευτυχής Ουζουνίδης και οι υπόλοιποι παίκτες.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!