ΑΠΟΕΛ Vs Σαχτάρ 0-2

Ανώδυνη ήττα δέχτηκε η ομάδα στην αυλαία της φάσης των ομίλων αφού το 0-2 μετριάστηκε από την ισοπαλία στο Πόρτο-Ζενίτ που μας διατήρησε στην πρώτη θέση του ομίλου. Η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου σφραγίστηκε και επίσημα αφού ο ΑΠΟΕΛ προχωρά στους 16 ως επικεφαλής του ομίλους του. Η ήττα από τη Σαχτάρ φανέρωσε τον άθλο των πρώτων πέντε αγωνιστικών αφού η ομάδα μας κατάφερε να δει κατάματα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια. Κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό στον τελευταίο αγώνα αφού η ουκρανική ομάδα χωρίς άγχος κατάφερε να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές της και να επικρατήσει δίκαια. Αν μάλιστα δεν ήταν ο Πάρντο ίσως το σκορ να ήταν και μεγαλύτερο αφού το τέρας ανάμεσα στα πολλά απέκρουσε και πέναλτι μόλις στο 12. Το γκολ του Αντριάνο στο 62 ήταν καθοριστικό αφού έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των Ουκρανών Ο Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε τελικά μια έκπληξη οσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού προτιμήθηκε ο Αλεξάνδρου για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει στον πάγκο ο Σολωμού, αφού ο Πουρσαιτίδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα για να καλύψει το δεξί άκρο ενώ ο Αλεξλανδρου το αριστερό.

Η διάταξη 4-5-1 είχε τον Τρισκόφσκι τελικά στη κορυφή αφού ο Σκοπιανός προτιμήθηκε αντί του Σολάρι ενώ τα στήριγματα στα δύο άκρα ήταν οι Χαραλαμπίδης και Μαντούκα πήραν θέση στα δύο άκρα. Οι υπόλοιπες θέσεις πήγαν στους συνήθεις ύποπτους αφού ο Μαρσίνιο είχε ρόλο οργανωτή ενώ Μοράις και Γιάχιτς ήταν τα αμυντικά χαφ.

Η Σαχτάρ ξεκίνησε πολύ καλά και πολύ νωρίς κατάφερε να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της αφού κέρδισε με σχετική ευκολία την κατοχή της μπάλας και επιζητούσε έντονα το γκολ.  Στο 12 μια λανθασμένη κίνηση του Αλεξάνδρου έφερε την ανατροπή του Φερναντίνιο και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Λουις Αντριάνο αναλάβε την εκτέλεση αλλά ο Πάρντο με φοβερή εκτίναξη έσωσε την ομάδα μας.

Η υπεροχή των Ουκρανών ήταν ολοκληρωτική αφού η μπάλα παιζόταν στο μισό γήπεδο. Η ομάδα μας ήταν απίστευτα νευρική και η δεύτερη πάσα ήταν στις πλείστες των περίπτωσεων λανθασμένη. Ούτε ο Μαρσίνιο αλλά ούτε και οι ακραίοι μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να οργανώσουν έτσι ο Τρισκόφσκι ήταν αποκομμένοι ενω η μια επίθεση της Σαχτάρ διαδεχόταν τη άλλη.  Για καλή μας τύχη ο Πάρντο ήταν σε καλή μέρα και απέκρουε τα πάντα.

Στο 40 ενά τις στη ροή του αγώνα φτάσαμε πολυ κοντά στο γκολ όταν ο Τρισκόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Ρίπκα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στα υπόλοιπα λέπτα δεν κινδυνέψαμε έτσι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ομάδα μας να πηγαίνει με ανακούφιση στα αποδυτήρια.

Η εικόνα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν η ίδια αφού η ομάδα μας εξακολούθησε να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να οργανωθεί σωστά. Ο Μαρσίνιο ήταν η πιο χαρακτηριστική περίπτωση γεγονός που οδήγησε τον Γιοβάνοβιτς στην πρώτη του αλλαγή.

Στο 61 ο Μπελαιτ αντικατέστησε τον Μαρσίνιο αλλά στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ στερώντας μας την ευκαιριακά να οργανωθούμε καλύτερα. Στη φάση του γκολ με αντεπίθεση ο Σεφτσούκ βρήκε στην καρδιά της άμυνας μας τον Αντριάνο που με πλασέ νίκησε τον Πάρντο.

Το γκολ αποδείχτηκε βαρόμετρο στην εξέλιξη του αγώνα αφού έγινε ακόμα πιο δύσκολο για τους παίκτες μας να αντιδράσουν. Στο 68 ο Μαντούκα αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Σολάρι ενώ τα πάντα τελείωσαν όταν στο 79 ο Σελέζνιοφ μετά από ασταθή απόκρουση του Πάρντο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 0-2.

Στα δέκα λεπτά που απέμειναν η προσοχή του κόσμου στράφηκε στο ντέρμπι της Κυριακής ενώ όλοι περίμεναν και τη λήξη του αγώνα στο Ντραγκάο…

4524 by buitre9

Κίτρινες: Τρισκόφσκι, Σολάρι, Ολιβειρα, Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Πουρσαϊτίδης, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Μοραΐς, Γιάχιτς, Μαρσίνιο (61΄ Μπελαΐντ), Χαραλαμπίδης (77΄Ατόρνο), Μαντούκα (69΄ Σολάρι), Τρισκόφσκι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!