ΑΠΟΕΛ Vs Σκεντερμπέου 4-0

Αποστολή εξετελέσθη με τον καλύτερο μάλιστα τρόπο αφού η ομάδα μας αποδίδοντας εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο φιλοδώρησε τους Αλβανούς με τέσσερα τέρματα, δείχνοντας ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο ενόψει Σλόβαν. Μπορεί λοιπόν στο πρώτο ημίχρονο να είχαμε μέτρια απόδοση αλλά το γκολ του Σολάρι στην επανάληψη ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα να έρθει η μεγάλη νίκη. Στα σημαντικά του αγώνα θεωρείται η συμμετοχή του Ολιβέιρα στο αρχικό σχήμα αλλά και τα πρώτα επίσημα λεπτά συμμετοχής του Αλμέιδα ο οποίος αγωνίστηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο και έδειξε ότι ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του. Το βάπτισμα του πυρός πήρε και ο Γιάχιτς που επίσης έδειξε καλά στοιχεία αν και το δείγμα γραφής δεν είναι μεγάλο. Με δυο αλλαγές που μπορούν να θεωρηθούν αναμενόμενες παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τον πρώτο αγώνα με τους Ολιβειρα και Ατόρνο να χρίζονται βασικοί. Η διάταξη παρέμεινε 4-5-1 με τον Σολάρι στην κορυφή και τους Ατόρνο και Χαραλαμπίδη στο δεξιό και αριστερό άκρο αντίστοιχα.

Η ομάδα μας όπως αναμενόταν μπήκε πολύ δυνατά και με σχετική ευκολία μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Σολάρι έχασε την πιο καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Οι Αλβανοί έδωσαν χώρο στους παίκτες μας και αμύνονταν ουσιαστικά στο μισό γήπεδο κάτι που δυσκόλεψε την ομάδα μας στο να  γίνει απειλητική. Ο Μαντούκα που είχε ρόλο οργανωτή δυσκολευόταν αφάνταστα να πάρει την μπάλα και στη συνέχεια να μπορέσει να τροφοδοτήσει τον Σολάρι ή τους ακραίους. Μια καλή ευκαιρία στο 16 δεν αξιοποιήθηκε ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και μόνο στα τελευταία δέκα λεπτά αλλάξαμε ταχύτητα χωρίς όμως να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική αφού μετά τα πρώτα 10 λεπτά η ομάδα πήρε στροφές. Στο 58 στην μοναδική ίσως φάση που βρήκαμε την άμυνα της αλβανικής ομάδας ανοικτή ο Σολάρι τους τιμώρησε αφού με ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν η αρχή ενός καταιγιστικού τριανταλέπτου όπου ο ΑΠΟΕΛ σημείωσε άλλα τρία τέρματα ενώ είδε την μπάλα να σταματά δυο φορές στο δοκάρι.

Το ανέβασμα του Μαντούκα έπαιξε καταλυτικό ρόλο ενώ στο 66 ο Αλμέιδα που πέρασε στη θέση του Σολάρι έκανε το 2-0. Οι βολίδες που έφευγαν από τα πόδια του Μαντούκα ήταν ασύλληπτες αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του Βραζιλιάνου ο οποίος όμως αποθεώθηκε από τον κόσμο. Ο Ατόρνο ήταν αυτός που αξιοποίησε την ασίστ του Πουρσαϊτίδη ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 ενώ ο Χαραλαμπίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας στο 88 το τελικό 4-0.

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Ολιβέιρα, Κόντης, Πουρσαϊτίδης (81 Σολώμου) , Μποαβεντούρα, Πίντο (72’ Γιάχιτς), Μοράις, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Ατόρνο, Σολάρι (62 Αλμέιδα)

– Μαθήματα παρέδωσαν για ακόμα μια φορά οι οργανωμένοι οπαδοί μας αφού στα πρώτα 13 λεπτά του αγώνα επικρατούσε νεκρική σιγή εκτός από τη στιγμή που συμπληρωνόταν κάθε λεπτό, όταν δονούσε το «αθάνατος». Στη συνέχεια ο Χριστόφιας είχε την τιμητική του.

– Με το δικό του τρόπο συμμετείχε στο πένθος και ο Γιοβάνοβιτς ο οποίος εγκατέλειψε το αγαπημένο του άσπρο πουκάμισο για να φορέσει ένα μπλε σκούρο για πρώτη φορά.

Δηλώσεις

Γιοβάνοβιτς:«Ήταν ένα καλό παιγνίδι. Το σκορ αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα. Η διαφορά στο α’ μέρος ήταν ότι καταναλωθήκαμε στην κατοχή της μπάλας, παίζαμε παράλογα, δεν είχαμε σωστές λύσεις και σκέψεις. Στην επανάληψη καταφέραμε να αυξήσουμε τον ρυθμό μας, ήμασταν πιο αποφασιστικοί, δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και πετύχαμε τέσσερα τέρματα. Ουσιαστικά στο β’ μέρος οι φίλαθλοι απόλαυσαν καλό θέαμα από την παρουσία της ομάδας»

Πουρσαϊτίδης:«Πετύχαμε αυτό που θέλαμε και κλείσαμε την υπόθεση πρόκριση με άλλη μια νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Πλέον το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον. Άλλο Σκεντερμπέου, άλλο Σλόβαν. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν συγκρίνονται. Ο κόσμος μας δίνει μεγάλη ώθηση και κουράγιο. Ελπίζουμε να γεμίσουμε το ΓΣΠ»

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!