ΑΠΟΕΛ vs Σπάρτα Πράγας 1-1

Ο ΑΠΟΕΛ σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα και έχοντας καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο απέσπασε αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας. Το τελευταίο φιλικό τεστ πριν τον αγώνα με την Σκεντερμπέου έδωσε την ευκαιρία στον Γιοβάνοβιτς να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας όσων παικτών πήραν χρόνο συμμετοχής και σίγουρα θα κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα. Αν και η αρχική εντεκάδα είχε παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί το ζητούμενο ήταν να πάρουν όλοι ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής. Έτσι οι Ηλία και Αλεξάνδρου κάλυψαν τα δυο άκρα στην άμυνα, ενώ ο Σατσιάς πήρε θέση δίπλα από τον Μοραίς. Η διάταξη δεν άλλαξε και το 4-5-1 ο Σολάρι ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τους Ατόρνο και Τρισκόφσκι στα δυο άκρα και τον Μαντούκα σε πιο ελεύθερο ρόλο. Το ζητούμενο για την ομάδα μας μετά και τον αγώνα με την Κλούζ ήταν να δείξει σωστή αμυντική συμπεριφορά αλλά και να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα στον οργανωτικό τομέα. Παρά το ότι οι Τσέχοι έχασαν κλασσική ευκαιρία στο 2 με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ο ΑΠΟΕΛ ήταν σαφώς βελτιωμένος.

Το αμυντικό δίδυμο των Κόντη και Ολιβέιρα στάθηκε καλά με τον Βραζιλιάνο να δείχνει πιο άνετος και εξοικειωμένος με τους συμπαίκτες του και το ρόλο του. Η ομάδα μας είχε τη γνωστή πλέον πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Ο Ατόρνο πήρε κάποιες πρωτοβουλίες αλλά υπήρχε η γνωστή δυσκολία να φτάσουμε σε θέση βολής. Ο Σολάρι είχε πολλά τρεξίματα ενώ την μοναδική φορά που τροφοδοτήθηκε δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο Μαντούκα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ρόλο του οργανωτικού μέσου ενώ και έλειψαν και οι πρωτοβουλίες του Τρισκόφσκι.

Στην επανάληψη οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά και αφού έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 52 πήραν προβάδισμα στο σκορ με δυνατό σουτ του Παβελκα που νίκησε τον Κίσσα. Η ομάδα μας δεν επηρεάστηκε και οι αλλαγές που ακολούθησαν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να αλλάξει η εικόνα του αγώνα. Οι Μαρσίνιο και Σολωμού που αντικατέστησαν τους Σατσιά και Ηλία βοήθησαν στο να έχουμε καλή οργάνωση και να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα.

Οι αλλαγές δεν ήταν μαζικές γεγονός που δεν επηρέασε αρνητικά την ομάδα έτσι στο 65 η κάθετη πάσα του Μαρσίνιο έδωσε τη δυνατότητα στον Ατόρνο να βρεθεί σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ να φέρει τον αγώνα στα ίσα. Στα εναπομείναντα λεπτά και παρά τις 5 αλλαγές που ακολούθησαν η ομάδα μας ήταν αυτή που φαινόταν περισσότερο μέσα στο γήπεδο.

Η είσοδος του Πίντο στη θέση του Σολάρι έφερε τον Τρισκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης ο οποίος στο 88 έχασε την ευκαιρία να σκοράρει όταν το πλασέ του αποκρούστηκε δύσκολα από τον τερματοφύλακα.

ΑΠΟΕΛ: Κίσσας (61΄ Κωνσταντίνου), Ηλία (58΄ Σολωμού), Αλεξάνδρου (85 Μποαβεντούρα), Κόντης, Ολιβέιρα (85 Πουρσαϊτίδης), Σατσιάς (53΄ Μαρσίνιο), Μοραΐς (78 Παναγιώτου), Μαντούκα (89 Αντώνιου), Τρισκόφσκι, Ατόρνο, Σολάρι (72΄ Πίντο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!