ΑΠΟΕΛ Vs Χετάφε 1-1

Άδικη ισοπαλία και αποκλεισμός για την ομάδα μας αφού ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά. Σωρεία χαμένων ευκαιριών με αποκορύφωμα ένα πέναλτι και στην αντίπερα όχθη ένα γελοίο τέρμα που δεχτήκαμε στην παράταση μας στέρησαν τη δυνατότητα να κάνουμε και φέτος την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Πάθαμε ουσιαστικά αυτό που φοβόμασταν αφού υστερήσαμε αφάνταστα στη τελική προσπάθεια έτσι δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα που απαιτούν τέτοιοι αγώνες. Ρόλο έπαιξε και το ότι απέναντι μας είχαμε μια καλή ομάδα η οποία αν και δεν επιβεβαίωσε τα όσα καλά στοιχεία έχει, έδειξε ότι ήξερε να πάρει αυτό που ήθελε έστω και με τη βοήθεια της τύχης.

Οι οπαδοί μας δικαιούνται να είναι περήφανοι γιατί το ΑΠΟΕΛ κοιτάζει στα μάτια πλέον την οποιαδήποτε ομάδα και παρά τον αποκλεισμό το φετινό ρόστερ δείχνει ικανό για σπουδαία πράγματα. Ο Αλμέιδα στο ντεμπούτο του ήταν χάρμα οφθαλμών αλλά οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω που έπρεπε.

Ο Γιοβάνοβιτς αιφνιδίασε εν μέρει αφού είχε στο αρχικό σχήμα τον Αλμέιδα αλλά δίπλα από τον Σολάρι σε διάταξη 4-4-2. Παρόλο που με το καλημέρα η Χετάφε ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία. Η συνέχεια όμως ανήκε στην ομάδα μας η οποία μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της και να γίνεται απειλητική όποτε έφτανε στα καρέ της Χετάφε. Η απάντηση για το ΑΠΟΕΛ ήρθε αρχικά με ένα φοβερό σουτ του Μαντούκα που σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα και στη συνέχεια με κεφαλιά του Σολάρι στο 16 η οποία πέρασε μόλις έξω.

Με τον Αλμέιδα να κάνει ότι θέλει με την μπάλα και τον Χαραλαμπίδη να μοιράζει παιχνίδι η ομάδα μας πίεσε έντονα και στο 20′ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Βραζιλιάνου. Ο Μπίδης έστειλε την μπάλα έξω έτσι χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία να πάρουμε σχετικά νωρίς το προβάδισμα. Όσο ο αγώνας ήταν στο 0-0 οι Ισπανοί έδειχναν να μην θέλουν να ρισκάρουν ενώ όπως ήταν φυσικό για ένα περίπου δεκάλεπτο το χαμένο πέναλτι επηρέασε τους πάντες.

Παρόλα αυτά οι παίκτες μας βρήκαν τις ψυχικές δυνάμεις και στο 42′ ήρθε το γκολ όταν μετά από ασίστ του Σολάρι ο Αλμέιδα μπήκε σαν ταύρος στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε το σουτ για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να διαφυλάξουμε το σκορ και να χτυπήσουμε σε μια αντεπίθεση. Η αρχή ήταν δύσκολη αφού πιεστήκαμε έντονα από τη Χετάφε η οποία κέρδισε την μάχη του κέντρου. Σαν αποτέλεσμα έφταναν εύκολα στην περιοχή του Χιώτη χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Μάλιστα ήταν το ΑΠΟΕΛ που βρήκε μεγάλη ευκαιρία στο 56′ όταν ο Μαντούκα βρέθηκε μόνος αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο.

Παρά την κούραση κάποιων παικτών αλλά και το ότι δυσκολευόμασταν να αναπτυχθούμε σωστά ήμασταν η ομάδα που έφτιαξε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 70′ αλλά η κεφαλιά του Σολάρι δεν ήταν όσο καλή θα έπρεπε. Ο Γιοβάνοβιτς με δυο ταυτόχρονες αλλαγές επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα βάζοντας μέσα τους Μπρούσερ και Τρισκόφσκι στη θέση των Σολάρι και Μαντούκα αντίστοιχα.

Η διάταξη άλλαξε σε 4-5-1 με τον Αλμέιδα προωθημένο και τον Πίντο σε οργανωτικό ρόλο αλλά δεν μπορέσαμε να οργανωθούμε σωστά και να κερδίσουμε την μάχη του κέντρου. Τις καθυστερήσεις ο Αλμέιδα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά και αυτού του πλασέ του ήταν αδύναμο..

Μοιραία ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση όπου το νέο πρόσωπο ήταν ο Πουρσαϊτίδης ο οποίος πέρασε στη θέση του τραυματία Μποαβεντούρα. Το ΑΠΟΕΛ ήταν στα πρώτα στάδια της παράτασης πιο απαιτητικό και επιδίωξε το γκολ. Ο Τρισκόφκει πήρε σειρά στις χαμένες ευκαιρίες και στη συνέχεια ο Μπρούσερ ο οποίος από πολύ καλή θέση δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.

Επειδή η μπάλα είναι και λίγο πόρνη τα πάντα γκρεμίστηκαν στο 97′ όταν μετά από μια αναιμική εκτέλεση κόρνερ οι αμυντικοί με πρωταγωνιστή τον Σολωμού κοιμήθηκαν με αποτέλεσμα να καταλήξει η μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-1 έκοψε τα πόδια όλων σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδες. Στην ανάπαυλα των ημιχρόνων ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να πείσει τους παίκτες ότι αν ερχόταν ένα γκολ όλα θα άλλαζαν αλλά δεν τα κατάφερε. Η πνευματική και σωματική κούραση επηρέασε την τελική προσπάθεια αφού και πάλι υπήρξαν ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε.

Κόκκινη: Μπρούσερ

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Σολωμού, Γκριντσάροφ, Ζόρζε, Μποαβεντούρα (91′ Πουρσαϊτίδης), Πίντο, Μοραΐς, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (73′ Τρισκόφσκι), Αΐλτον, Σολάρι (73′ Μπρούερς)


Βίντεο με το εκπληκτικό choreo

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!