ΑΠΟΕΛVs Άρης 3-0

Δεν καταλαβαίνει τίποτα το ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το Σάββατο πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες αφού μέχρι και λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, το πλάνο του προπονητή μας ανατρεπόταν. Συνέβηκαν του κόσμου τα παράξενα και απρόοπτα με αποτέλεσμα να παρατάξει εντεκάδα ανάγκης και να έχει μόνο 3 παίκτες στον πάγκο.

Παρόλο που οι Μιχαήλ και Φλορέα προπονήθηκαν και ήταν στην αποστολή που ανακοινώθηκε, το Σάββατο αποκλείστηκαν λόγω τραυματισμού. Ο Μαχλάς με τη σειρά του ενώ ήταν στο αρχικό σχήμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και τέθηκε με τη σειρά του εκτός μάχης.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα ο Γιοβάνοβιτς διαμόρφωσε την εντεκάδα έχοντας τον Μιροσάβλιεβιτς στην κορυφή της επίθεσης ο οποίος είχε στηρίγματα από τους Χαραλαμπίδη και Λουκά. Ο Μοραίς επιστρατεύτηκε και πήρε θέση δίπλα από τον Μπρόερς στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Πίντο μετακινήθηκε στο κέντρο δίπλα από τον Σατσιά.

Ο αγώνας ξεκίνησε νωθρά και επιφυλακτικά και από τις δυο ομάδες αφού οι πολλές αλλαγές φάνηκε να επηρεάζουν την ομάδα μας που ήταν η ομάδα που θα έπρεπε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σταδιακά έγινε αυτό αφού μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει την μάχη του κέντρου με αποτέλεσμα να έχει την κατοχή και να επιτίθεται διαρκώς.

Ο επιθετικός μονόλογος του ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού δημιουργήθηκαν και χάθηκα τουλάχιστον 4 κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

Ο χορός των χαμένων ευκαιριών

21′ Πίντο και Μιροσάβλιεβιτς συνδυάστηκαν με το δεύτερο να επιχειρεί αδύναμο πλασέ έστω και αν βρισκόταν σε πολύ καλή θέση

27′ Ο Μακρίδης μπήκε σαν σίφουνας μέσα στην περιοχή έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

33′ Ο Μακρίδης βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής αλλά ο Τράπαλικ απέκρουσε

35′ Ο Μιροσάβλιεβιτς δεν εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη έξοδο του τερματοφύλακα και η κεφαλιά του πέρασε έξω

43′ Ο Μπρόερς με απευθείας φάουλ ανάγκασε τον Τράπαλικ να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ

Η δικαίωση ήρθε ένα λεπτό την ανάπαυλα σε μια ανύποπτη φάση όταν η σέντρα του Κόντη πήρε μια παράξενη τροχαιά, χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Χαραλαμπίδης που βρισκόταν πάνω στη γραμμή την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα.

Το γκολ ήταν η πιο μικρή ανταμοιβή στην πολύ καλή προσπάθεια των παικτών μας η οποία όμως δεν ολοκληρωνόταν με το ζητούμενο που ήταν το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα με την ομάδα μας να μην χαλαρώνει και να συνεχίζει να έχει τον πλήρη έλεγχο. Ο Μιροσάβλιεβιτς που ήταν ο μοιραίος παίκτης έχασε στο 61′ μοναδική ευκαιρία για το δεύτερο γκολ όταν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Τράπαλικ αλλά κατάφερε να στείλει την μπάλα έξω.

Ο κίνδυνος να μας τιμωρήσει η μπάλα άρχισε να γυροφέρνει στο μυαλό όλων αλλά τα πάντα κρίθηκαν στο 72′ όταν ο Χαραλαμπίδης από δεξιά έδωσε έτοιμο στο γκόλ στον Λουκά ο οποίος από το ύψος καλά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή έκανε με πλασε το 2-0. Το δεύτερο γκολ ήταν το επιστέγασμα της εντυπωσιακής προσπάθειας των παικτών μας και της άριστης λειτουργίας της μεσαία γραμμής αφού οι Μακρίδης, Χαραλαμπίδης και Πίντο έκαναν πολύ καλή δουλεία.

Το δεύτερο γκολ έφερε κάποια χαλάρωση γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να επισκεφτούν κάποιες φορές την εστία του Νικολόσκι, χωρίς όμως να είναι απειλητικοί. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες μας να βρουν ανοικτούς διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και να συνεχίζουν να απειλούν.

Χάθηκαν 1-2 καλές ευκαιρίες και στο 87′ ήρθε το τρίτο γκολ όταν ο Μακρίδης έδωσε έξυπνα πάσα στον Χαραλαμπίδη του οποίου το δυνατό ευθύβολο σουτ κατέληξε στα δίχτυα. Το 3-0 ήταν γεγονός και πανηγυρίστηκε έντονα από όλους αφού ήταν τον επιστέγασμα της πολύ καλής απόδοσης.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε οτιδήποτε ενώ ο Γιοβάνοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Δασκαλάκη και Οικονομίδη.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Κόντης, Χατζί, Μοραίς, Μπρόερς, Σατσιάς, Μακρίδης (89′ Οικονομίδης), Χαραλαμπίδης, Πίντο, Λουκά (88′ Δασκαλάκης), Μιροσάβλιεβιτς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!