Αποτελειώστε τους

Ο σημερινός αγώνας θα έχει ιδιαιτερότητες τις οποίες αναδείξαμε τις τελευταίες μέρες αλλά ο στόχος παραμένει ένας και είναι αδιαπραγμάτευτος. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να επιστρέψει από την μακρινή Νορβηγία με την πρόκριση που θα τον φέρει στον 4ο προκριματικό του Europa. Δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε γιατί η πρόκριση είναι μονόδρομος για την ομάδα μας αφού όσοι έχουν μια σφαιρική εικόνα αντιλαμβάνονται τα δεδομένα και τα ζητούμενα. Ο Γιοβάνοβιτς είπε και χτες δημόσια ότι περιμένει έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα σε σχέση με αυτόν στο ΓΣΠ όπου η Ααλεσουντ είχε παθητικό ρόλο. Τα ίδια τόνισε και στους παίκτες του σε μια προσπάθεια να τους προετοιμάσει όσο το δυνατό καλύτερα για τον σημερινό αγώνα. Μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα ο αγωνιστικός χώρος όπου ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι κάτι που προκαλεί μια δόση άγχους στην αποστολή. Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει και βροχόπτωση γεγονός που θα κάνει ακόμα πιο μεγάλη την πρόκληση για τους παίκτες μας.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Κανονικά θα έπρεπε να απαντήσουμε μονολεκτικά με την απλή φράση στην απόδοση του ΑΠΟΕΛ αλλά θα το αναλύσουμε λίγο περισσότερο.

Καλή αμυντική λειτουργίαΟ Γιοβάνοβιτς που ξέρει καλύτερα από όλους μας τα αδύνατα σημεία της ομάδας τόνισε μεταξύ άλλων χτες την ανάγκη να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα λάθη. Η έγνοια του, όπως και όλων μας, είναι να μπορέσουμε να απορροφήσουμε την πίεση που θα εξασκήσει η Ααλεσούντ χωρίς να δημιουργηθούν ρήγματα στην εστία του Χιώτη. Η σωστή αλληλοκάλυψη είναι ένα από τα σημεία που θα παίξουν ρόλο όπως και ο περιορισμός των ατομικών λαθών. Οι Μπόρδα και Ζουέλα το παλεύουν αλλά δείχνουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και είναι σημαντικό να ανταποκριθούν στο σημερινό αγώνα.

Το μηδέν παθητικό που θα είναι το ιδανικό σενάριο δεν είναι δουλειά μόνο της αμυντικής τετράδας. Πίντο και Μοράις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Νορβηγών και να κρατήσουν μπάλα έτσι ώστε να επιβάλουμε το ρυθμό μας.

Αποτελεσματικότητα

Όπως φάνηκε στους τρεις προηγούμενους αγώνες , κάνουμε ευκαιρίες αλλά υστερούμε στην τελική προσπάθεια. Οι μεσοεπιθετικοί κάνουν αυτά που ζητά ο Γιοβάνοβιτς αλλά λείπει το πιο σημαντικό στοιχείο που είναι το τελείωμα των φάσεων. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η Ααλεσούντ θα επιδιώξει το γκολ και δεν θα κλειστεί στο μισό γήπεδο όπως στον πρώτο αγώνα, σημαίνει ότι οι παίκτες μας θα βρουν ανοικτούς διαδρόμους και το ζητούμενο θα είναι η αποτελεσματικότητα στη γραμμή κρούσης.

Το περιβόητο πλαστικό

Έχει γίνει πολύς λόγος για το συνθετικό χλοοτάπητα και όχι λανθασμένα αφού είναι κάτι που απασχολεί τόσο την τεχνική ηγεσία όσο και τους παίκτες. Τα πρώτα 15 λεπτά θα είναι κρίσιμα και σε αυτόν τον τομέα αφού η ομάδα μας θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να εξοικειωθεί πλήρως με τον αγωνιστικό χώρο και τον τρόπο που αντιδρά η μπάλα στις κινήσεις τους,.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!