Απρόσμενη μόνο για τους γραφικούς

Η αλλαγή προπονητή και η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ήταν αρκετή για να συνοδευτεί με νίκη το «νέο» ξεκίνημα που είχαμε τόση ανάγκη. Η ψυχολογική ώθηση που φέρνει συνήθως η έλευση ενός νέου προπονητή δεν λειτούργησε αφού ο ΑΠΟΕΛ έχει σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς. Με αυτά τα δεδομένα η ήττα από μια καλή ομάδα όπως ο Ερμής δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, όσο και αν πληγώνει το πρεστίζ της ομάδας μας. Η νέα τάξη πραγμάτων στο κυπριακό ποδόσφαιρο θέλει τον ΑΠΟΕΛ να μην αποτελεί φόβητρο αφού με τα όσα δείχνει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που θαύμαζαν όλοι μέχρι πρόσφατα. Η τραγική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου επιβεβαίωσε με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν είναι εφικτή η άμεση μεταμόρφωση του ΑΠΟΕΛ. Στο διάστημα αυτό είδαμε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος που απέφυγε τον διασυρμό με τη βοήθεια της τύχης. Το να εστιάσουμε την προσοχή και κριτική μας σε κάποιους παίκτες είναι άσκοπο όταν κανένας δεν μπόρεσε να κάνει τα απαραίτητα.

Η κατάσταση ήταν υποφερτή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και πάλι δεν βγάζαμε την εικόνα της ομάδας που θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη από το γήπεδο. Μοιραία ήρθε το γκολ με τον τρόπο που ήρθε και η ομάδα κατέρρευσε.

Ο Δώνης είχε εξ αρχής φοβερό δύσκολο έργο. Κάποια πράγματα δεν μπορούν καν να διορθωθούν αφού φαίνεται ότι δεν μπορούν να βρεθούν αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα από τους υφιστάμενους παίκτες. Η επιστράτευση του Σωτηρίου επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος. Ο μικρός μπροστά στην ανυπαρξία των υπολοίπων δικαιούται να παίζει αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι ο πήχης των απαιτήσεων μας δεν μπορεί να είναι αφύσικος. Αν περιμένουμε από τον Πιέρο να μας ξελασπώσει ενδέχεται να «κάψουμε» μια ελπιδοφόρα επένδυση που θα αποδώσει σε βάθος χρόνου.

Το εξαιρετικά κρίσιμο 20ημερο ξεκίνησε άσχημα. Ασφαλώς και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν εκπέμπει την εικόνα που πρέπει. Χτες πέραν του ότι επιβεβαίωσε όσα βλέπουμε εδώ και μήνες μας έδειξε ότι δεν είναι εφικτή η άμεση βελτίωση. Η πίεση στους αγώνες την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα θα είναι τεράστια και αν δεν έρθει μια τουλάχιστον νίκη τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Θυμίζουμε ότι μετράμε ήδη μια ήττα (Αελ) και μια ισοπαλία (Αεκ) από τις ομάδες που θεωρούνται οι ανταγωνιστές μας στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!