Απόλλων Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Οι λεβέντες του Ιβάν κέρδισαν ακόμα ένα ντέρμπι αλώνοντας την έδρα του Απόλλωνα. Η πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζεται με έναν τρόπο που κάνει τους πάντες περήφανους για τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας. Οι απουσίες βασικών παικτών αποδείχτηκαν ακόμα ένα κίνητρο για να παρουσιαστεί η ομάδα μας πιο διαβασμένη και αποφασισμένη από ποτέ. Παίζοντας μυαλωμένα καταφέραμε να περιορίσουμε την επιθετική γραμμή και τον Σαγκόι ενώ η μεσαία γραμμή με ηγέτη τον Πίντο έκανε όλη τη δουλειά.

Με την αναμενόμενη διάταξη και εντεκάδα παρέταξε την ομάδα μας ο Γιοβάνοβιτς, αφού η ανάγκη ισχυροποίησης της μεσαίας γραμμής έφερε στο αρχικό σχήμα και τον Πίντο αλλά και τον Μιχαήλ, πέραν του Μοραίς. Ο Ονουάτσι ήταν στην κορυφή αφού ο Ζεβλάκοφ έμεινε στον πάγκο ενώ οι Κοσόφσκι και Αλεξάνδρου στηρίγματα από τα δυο άκρα.

Η ομάδα μας μπήκε από την αρχή πιο δυνατά και κατάφερε να ελέγξει αμέσως τη μεσαία γραμμή γεγονός που επέτρεψε να κλείσουν οι διάδρομοι προς την εστία του Χιώτη. Επιθετικά με τον Ονουάτσι να κινείται περιφερειακά και τον Νεκτάριο να δίνει βοήθειες δείχναμε και ήμασταν πιο επιθετικοί. Αφού δημιουργήθηκαν δυο καλές προϋποθέσεις για γκολ βασιζόμενες στην εκμετάλλευση των κενών χώρων στο 13′ η τακτική αυτή έφερε καρπούς. Ο Ονουάτσι μπήκε στην περιοχή απειλητικά ο Σβαλόφσκι απέκρουσε προσωρινά του σουτ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Νεκτάριο του οποίου το πλασέ αποκρούστηκε από το χέρι του Γκούντμουντσον. Ο Τράττος σφύριξε την εσχάτη των ποινών και ο Μιχαήλ με άψογη εκτέλεση έκανε το 0-1.

Το γρήγορο γκολ ήταν αυτό που ήθελε το ΑΠΟΕΛ για να επιβάλει πλήρως το ρυθμό του. Η μεσαία γραμμή έκανε σπουδαία δουλειά ενώ η συχνή εναλλαγή θέσεων των Ονουάτσι και Αλεξάνδρου έπιανε αδιάβαστη την άμυνα των γηπεδούχων. Σαν αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ευκαιριών με πρωταγωνιστές του προαναφερθέντες αλλά η τελική τους επιλογή δεν ήταν η καλύτερη.

Ο Απόλλωνας στο διάστημα αυτό προσπάθησε να αντιδράει αλλά σπασμωδικά, εκμεταλλευόμενος κυρίως τις στημένες φάσεις που προέρχονταν από κόρνερ ή φαουλ που δίνονταν εκτός περιοχής του Χιώτη.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική τροπή και ροή αφού ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει και ήταν η ομάδα που κράτησε περισσότερο την μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Αφού ξεπεράσαμε ανώδυνα ένα ανύπαρκτο φαουλ που έδωσε ο Τράττος και έστησε το Σαγκόι σε πλεονεκτική θεση στη συνέχεια μίλησε ο Χιώτης.

Στο 60′ στην μοναδική ευκαιρία του Απόλλωνα ο τερματοφύλακας μας απέκρουσε σωτήρια όταν ο Μπαμπαγκίντα βρέθηκε μόνος του αλλά άνοιξε λίγο περισσότερο την μπάλα..

Η αναγκαστική αλλαγή του Χάτζι δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα και την αγωνιστική πειθαρχία της ομάδας και παρά το ότι χάθηκαν καλές ευκαιρίες για να τελειώσουμε τον αγώνα, η μπάλα δεν μας τιμώρησε.

Ακόμα και ο Ζεβλάκοφ που αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα έκανε την άμυνα των Λεμεσιανών να τον νιώσει αφού πήρε πάνω του προσπάθειες ενώ έχασε και μια σπουδαία ευκαιρία όταν ο Σβαλόφσκι απόκρουσε σωτήρια στο 81′.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χατζί (71′ Φλορέα), Μπρούσερ, Κόντης, Μιχαήλ, Πίντο, Μοράις, Κοσόφσκι (90′ Χρίστου), Αλεξάνδρου, Ονουάτσι (80′ Ζεβλάκοφ)

Κίτρινες: Αλεξάνδρου, Πουρσαϊτίδης, Μοράις

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!