Απόλλων Vs ΑΠΟΕΛ 2-1

Τα σοβαρά αμυντικά κενά και τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα που έχουμε εδώ και μήνες ήταν αρκετά για να χάσουμε και το δεύτερο πιο σημαντικό τρόπαιο. Ο Απόλλωνας πιο αποφασιστικός και εύστοχος εκμεταλλεύτηκε τα δεδομένα και δίκαια έφτασε στη μεγάλη νίκη. Οι Λεμεσιανοί όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε ήθελαν περισσότερο το κύπελλο και τα κατάφεραν. Το τέλος των φετινών αγωνιστικών μας υποχρεώσεων μπορεί να χαρακτηριστεί και τραγικό αφού το ΑΠΟΕΛ κατέρρευσε πλήρως. Οι ευθύνες είναι πολλές και έχουμε πλέον όλο το χρόνο στη διάθεση μας για να τις κατανέμουμε. Ο κόσμος έφυγε από έναν ακόμα αγώνα με σκυμμένο το κεφάλι αφού η ήττα πλήγωσε όσο και αυτές με την ομόνοια.

Ο αγώνας δεν ήταν σπουδαίος και όπως αναμενόταν κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε αυτούς που ήθελαν τη νίκη περισσότερο. Το γκολ του πρώτου λεπτού δημιούργησε κάποια δεδομένα αλλά σχετικά νωρίς καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Αυτό δεν ήταν αρκετό αφού όπως φάνηκε δεν είχαμε τις δυνάμεις να αντιδράσουμε. Οι οποίες ατομικές ενέργειες δεν ήταν αρκετές ενώ το ότι μετά το δεύτερο γκολ δεν είχαμε τις δυνάμεις να αντιδράσουμε πλέον δεν εκπλήσσει κανένα.

Διάβασε τις ειδήσεις πρώτα από το κινητό σου με

Το μοναδικό ερώτημα όσον αφορούσε το αρχικό σχήμα αφορούσε τον παίκτη που θα έπαιζε στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Κόντης. Αυτός ήταν ο Μπρούσερ έτσι η γνωστή διάταξη 4-5-1 είχε τον Ζεβλάκοφ στην κορυφή έχοντας στηρίγματα από τα άκρα τους Χαραλαμπίδη και Κοσόφσκι.

Το ξεκίνημα ήταν το χειρότερο δυνατό αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό μείναμε εκτεθειμένοι. Ο Χάτζι βρέθηκε εκτός θέσης και δεν πρόλαβε ποτέ τον Νούνιες, ο Κόντης έκανε το εύκολο λάθος και ο επερχόμενος Μπακούρα με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Χιώτη. Το απρόσμενο 1-0 ήταν ένα ισχυρό σοκ για όλους μας αλλά υπήρχε αρκετός χρόνος για να αντιδράσουμε σωστά.

Παρόλο που δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες η ομάδα μας κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και παρά το ότι υπήρχαν κάποια αμυντικά κενά κρατήσαμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία του Χιώτη. Με τον Χαραλαμπίδη να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες και να αναγκάζει τους αντιπάλους να τον σταματούν με φαουλ αλλά και τον Κοσόφσκι από τα δεξιά προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε.

Σχετικά νωρίς και στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία φέραμε τον αγώνα στα ίσα όταν στο 24΄ ο Πίντο έδωσε μπαλιά ακριβείας στον Κοσόφσκι του οποίου τη σέντρα εκμεταλεύτηκε στο έπακρο ο Ζεβλάκοφ. Η κεφαλιά του Πολωνού κατέληξε στα δίκτυα και το 1-1 ήταν γεγονός.

Στο διάστημα μέχρι και το τέλους του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνας έπεσε κατακόρυφα αφού τα πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες στο κέντρο του γηπέδου δεν επέτρεψαν τη δημιουργία φάσεων. Παρόλα αυτά στο τελευταίο λεπτό οι Λεμεσιανοί ήταν αυτοί που δημιούργησαν την μοναδική ευκαιρία μετά από πλασέ του Αβραάμ.

Ο Απόλλων ήταν η ομάδα που άρχισε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο αφού για ένα δεκάλεπτο ήταν η ομάδα που κέρδισε την μάχη του κέντρου και σαν αποτέλεσμα επισκεπτόταν συχνά την εστία του Χιώτη. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα μας ισορρόπησε και στο 65΄ έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ο Χαραλαμπίδης κατάφερε να στείλει έξω την μπάλα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κοσόφσκι.

Η κούραση άρχισε να είναι εμφανής στους παίκτες μας και όλα άρχισαν να παίρνουν τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη όταν ένα νέο δώρο της άμυνας έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Απόλλωνα. Ένα αχρείαστο φάουλ του Μπρούσερ λίγο πιο κάτω από κέντρο έφερε τη στημένη φάση και ο Μερκής πιο ψηλά από όλους με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Το γκολ λίγο πριν το τέλος ήταν ότι χειρότερο για την ομάδα μας που με ακόμα περισσότερο άγχος και κούραση προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει κάτι ουσιαστικό. Μοιραία ούτε και οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς μπόρεσαν να αποσοβήσουν την ήττα. Στο 80′ Παουλίστα και Αλεξάνδρου αντικατέστησαν τους Μιχαήλ και Χατζί αντίστοιχα σε μια προσπάθεια να γίνει ένα μικρό θαύμα.

Δυστυχώς δεν υπήρχαν ούτε οι ψυχικές αλλά ούτε και οι σωματικές δυνάμεις από την ομάδα για να αντιδράσει. Τα πολλά κόρνερ που κερδίσαμε πέρασαν ανεκμετάλλευτα έτσι το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή έφερε ακόμα μια πίκρα σε όλους μας.

Κίτρινες: Χατζι, Ζεβλάκοφ, Μοράις, Πουρσαϊτίδης

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χάτζι (80′ Αλεξάνδρου), Κόντης, Μπρούσερ (87′ Μαρσίνιο), Μιχαήλ (80′ Παουλίστα), Μοράις, Πίντο, Κοσόφσκι, Χαραλαμπίδης, Ζεβλάκοφ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!