Απόπ Vs ΑΠΟΕΛ 4-3

Ένα αγνώριστο και τραγικό μεσοαμυντικά ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο την προσπάθεια του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πολλές και σημαντικές αλλαγές του Γιοβάνοβιτς στοίχησαν και τέσσερα παιδαριώδη λάθη έδωσαν στην ομάδα της Πέγειας την μεγάλη νίκη. Η εξέλιξη του σκορ πρέπει να προβληματίσει ακόμα περισσότερο αφού δυο φορές ανατρέψαμε το υπέρ μας σκορ αλλά στο τέλος καταφέραμε να κάνουμε το 2-3 σε 4-3. Η επιστροφή του Μορφή κάτω από τα δοκάρια ήταν εφιαλτική για την ομάδα μας και τον ίδιο. Το πρόβλημα όμως ήταν γενικότερο αφού οι παίκτες της Πέγειας έκαναν ευκαιρίες από το πουθενά.

Ενδεικτικό της ανετοιμότητας των ποδοσφαιριστών μας να ανταποκριθούν στις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα ήταν και το ότι ενώ υπήρχαν περίπου 20 λεπτά για να πάρουμε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας, δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε σωστά και να δημιουργήσουμε κάτι καλό.

Εντεκάδα σοκ παράταξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες και παρόλο που ήταν αναμενόμενες κάποιος κανείς δεν περίμενε για παράδειγμα να δει κάτω από τα δοκάρια τον Μιχάλη Μορφή. Εκτός έμεινε και ο Πουρσαϊτίδης όπως επίσης και ο Μιροσάβλιεβιτς κάτι που έφερε τον Σικορά στο αρχικό πλάνο ως μοναδικό προωθημένο επιθετικό. Ζόρζε και Μπρούσερ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ ο Μπρέσκα κάλυψε το δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Αλεξάνδρου το αριστερό.

Η ομάδα μας μπήκε στον αγώνα πολύ δυνατά και η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό όταν μετά από ασυνεννοησία τερματοφύλακα και αμυντικού ο Νεκτάριος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. Παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων και άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Νεκτάριο τα δεδομένα ανατράπηκαν όταν στην πρώτη του επίθεση ο ΑΠΟΠ σκόραρε.

Ήταν το 19′ όταν μετά από σέντρα ο Πίντο δεν έδιωξε όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίκτυα του Μορφή. Η ομάδα ξεπέρασε εύκολα και γρήγορα το σοκ αφού στο 24′ ήρθε το 1-1 με το Ζόρζε να κερδίζει τους πάντες στον αέρα. Το γκολ βοήθησε την ομάδα μας να ανασυνταχθεί και στο 31′ ο αγώνας γύρισε όταν ο Πίντο έδωσε ωραία πάσα στον Χατζί ο οποίος με πλασέ στην κλειστή γωνία του Φανή έκανε το 1-2. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου το ΑΠΟΕΛ είχε τον πλήρη έλεγχο και ο Αλεξάνδρου στο 38′ έχασε ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία που στο τέλος στοίχησε πολύ ακριβά.

Η επανάληψη ήταν εφιαλτική για την ομάδα μας αφού οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έδειχναν και ήταν κοιμισμένοι. Από την αρχή η Πέγεια κέρδισε την μάχη του κέντρου και στο 52′ ο Μπουις πρόλαβε τον Μορφή και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Η τραγική εικόνα της ομάδας μας ανάγκασε τον προπονητή να περάσει στον αγώνα τον Μιροσάβλιεβιτς στη θέση του Σατσιά. Το πέναλτι που κερδίσαμε και μετέτρεψε σε γκολ ο Μίρο στο 60′ αποδείχτηκε τρύπα στο νερό.

Και αυτό γιατί στη συνέχεια η ομάδα μας κατέρρευσε. Η πιο ξεκούραστη και παθιασμένη Πέγεια έβαλε ακόμα περισσότερη πίεση στη μεσοαμυντική μας γραμμή μάρκαρε με τα μάτια. Με εύστοχο κτύπημα πέναλτι στο 66′ και γυριστό σουτ στο 69′ η Πέγεια γύρισε τον αγώνα και το 4-3 ήταν ένα ισχυρό χαστούκι για την ομάδα μας.

Οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα αφού η Πέγεια οπισθοχώρησε, αμύνθηκε σωστά γεγονός που δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ούτε μια ευκαιρία.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Ζόρζε, Μπρούρσε, Σικόρα(52′ Μιροσάβλιεβτς), Σατσιάς(70′ Γκριτσάροφ), Πίντο, Κόντης, Μοράις, Αλεξάντρου, Χατζί, Μπρέσκα(73′ Χαραλαμπίδης)

Κίτρινες: Κόντης, Μπρούσερ

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς:
Συγχαρητήρια στο ΑΠΟΠ για τη δίκαια νίκη. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι αφού ενώ μπορούσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανασφαλής στη μεσοαμυντική μας λειτουργία. Με αυτά τα δεδομένα και με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα έγινε ότι έγινε. Δεν ήταν το ξεκίνημα που θέλαμε και ήταν από τις σπάνιες φορές που δεχτήκαμε τόσα γκολ όμως γίνεται όταν κάνεις τα λάθη που κάναμε εμείς. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβουμε τα λάθη μας και να τα συζητήσουμε. Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες για να αντέξουμε τα λάθη που έγιναν σήμερα. Αυτά που έγιναν δεν πρέπει να φέρουν την καταστροφή και θα χρειαστεί υπευθυνότητα από όλους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!