Από ποιους ψωνίσε φέτος ο ΑΠΟΕΛ;

Η πρόσληψη του Πουρσαϊτίδη ως σκάουτερ στην ομάδα μας δημιούργησε τις βάσιμες προσδοκίες ότι ο ΑΠΟΕΛ θα μπορεί έγκαιρα να εντοπίζει και να αποκτά παίκτες τόσο από την εγχώρια όσο και από την ξένη αγορά. Κάτι τέτοιο θεωρείται απαραίτητο έτσι ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τους εκάστοτε μάνατζερ που προτείνουν παίκτες κατά τη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδων. Το καλοκαίρι κάναμε ειδική αναφορά στην περίπτωση του μάνατζερ Κώστα Χριστοδούλου (Καραβίδα) αναλύοντας τους λόγους που διοχετεύει τα τελευταία χρόνια τους περισσότερους παίκτες στον ΑΠΟΕΛ. Φέτος έγιναν οι περισσότερες μεταγραφές (12)επί θητείας του Γιοβάνοβιτς και έχει ενδιαφέρον να δούμε μέσω ποιων μάνατζερ προήλθαν οι παίκτες:

Παίκτης                               Μάνατζερ

Μάριο Σέρχιο                Κώστας ΧριστοδούλουΦρανσίσκο Ζουέλα        Ντιμίτρι ΣέλουκΣτάθης Αλωνεύτης         Νικόλας ΡαφάηλΑρίτζ Μπόρδα               Κώστας ΧριστοδούλουΣελίμ Μπενασούρ          Κώστας ΧριστοδούλουΜάριο Μπουντιμίρ         Γιώργος Κόλοβος Μικαελ Κλουκόφσκι       Σεμπάστιαν ΦρανκΧρίστος Καρυπίδης        Νικόλας ΡαφαήλΑλέξανδρος Τζιόλης       Πέτρος Κονναφής

Πιέρος Σωτηρίου           Νικόλας ΡαφαήλΜικέλ Μπέκμαν             Κώστας ΧατζηψάλτηςΝταβιτ Μπιτόν               Ντούντου Ντάχαν

Σχόλια – Παρατηρήσεις

Έχουμε καταγράψει τις 12 μεταγραφές με τη χρονική σειρά που έχουν πραγματοποιηθεί. Όπως γίνεται αντιληπτό ενώ ο Κώστας Χριστοδούλου ξεκίνησε φορτσάτα στην πορεία έμεινε από βενζίνη! Παρόλα αυτά είναι μαζί με τον Νικόλα Ραφαήλ οι μάνατζερ που αντιπροσωπεύουν του πιο πολλούς από τους παίκτες που ήρθαν φέτος στον ΑΠΟΕΛ.

Ο μάνατζερ του Ζουέλα που έλαβε και την προβλεπόμενη προμήθεια είναι ο Σέλουκ και όχι ο Χριστοδούλου όπως λανθασμένα νομίζουν κάποιοι.Η ΟΥΕΦΑ εισηγείται όπως η προμήθεια που λαμβάνουν οι μάνατζερ να αφορά το 10% του συμβολαίου του παίκτη που αντιπροσωπεύουν. Στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ τηρείται το πιο πάνω ποσοστό εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις που είναι λίγο πιο μικρό (7,5-8,5%).

Από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών αντιπροσωπεύεται από κάποιον μάνατζερ είναι δεδομένο ότι οι προμήθειες προς αυτούς δεν πρόκειται να σταματήσουν. Το τι επιχειρεί το τμήμα σκαουτιγκ είναι ο έγκαιρος εντοπισμός και αξιολόγηση παικτών και ενδεχόμενος η απόκτηση τους αν ο προπονητής δώσει το ΟΚ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!