Αρνούμενοι να δεχτούμε την πραγματικότητα

Μια προβληματική χρονιά δεν λέει να αλλάξει ρότα, αφού ο ΑΠΟΕΛ παραμένει καθηλωμένος στην πραγματικότητα των επιδόσεων του που τον κρατούν καθηλωμένο στο μέσο της βαθμολογίας.  Κάθε φορά που δίδεται στην ομάδα μας μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, όχι μόνο περνά εντελώς ανεκμετάλλευτο αλλά μας παίρνει και πολύ πίσω στο θέμα ψυχολογίας. Οι συνεχιζόμενες καταστροφικές εμφανίσεις τις ομάδας μας δεν κατάφεραν να σταματήσουν ούτε και μετά από την πολυσυζητημένη και πολυπόθητη για τον προπονητή μας διακοπή. Η καταθλιπτική εικόνα που παρουσιάζει φέτος ο ΑΠΟΕΛ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ανεξαρτήτως αγώνα και αντιπάλου, συνεχίστηκαν και το βράδυ του Σαββάτου. H ελπίδα για ανάκαμψη που μας έδωσαν κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις με τον Δώνη στον πάγκο δεν είναι αρκετές αφού κάθε τρεις και λίγο σκοντάφτουμε.

Είναι κοινός αποδεκτό ότι η ομάδα μας στερείται ποιότητας λόγω λανθασμένου και επιπόλαιου προγραμματισμού. Ακόμα και ο Ερωτοκρίτου που επέλεξε να τα κάνει όλα για τέσσερις μήνες, το παραδέχεται. Ο Δώνης στις χτεσινές του δηλώσεις αποκάλυψε ότι έχουν ήδη παρθεί κάποιες αποφάσεις που αφορούν την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας μας σε συγκεκριμένες θέσεις.

Είναι όμως οι μεταγραφές η λύση που θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας;

Ο κόσμος αρνείται να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η ομάδα που έκανε την Ευρώπη να υποκληθεί πριν από δύο χρόνια, αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πιο δυσμενή θέση από ότι ήταν πριν τις επιτυχίες του Τσάμπιονς Λίγκ. Τα βαθμολογικά δεδομένα αυτή την στιγμή δεν επιτρέπουν και πολλά περιθώρια ελπίδας. Δείχνουμε ανήμποροι να εκμεταλλευτούμε βαθμολογικές απώλειες των πρωτοπόρων για να μπορέσουμε να  αναρριχηθούμε στον βαθμολογικό πίνακα. Οι επικείμενες μεταγραφές του Γενάρη ελπίζουμε ότι θα είναι ουσιαστικές, σε βαθμό που θα καταφέρουν να προσθέσουν τα απαραίτητα συστατικά στην ομάδα έτσι ώστε να την βοηθήσουμε να αλλάξει εικόνα και χαρακτήρα.

Για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να παραμείνει σε τροχιά τίτλου θα πρέπει πέραν του αγωνιστικού facelift που θα επιχειρήσει να κάνει ο Δώνης στο βαθμό που του επιτρέπει το μπάτζετ, θα πρέπει και η νέα διοίκηση να διαχειριστεί το πρόβλημα ρευστότητας.

Οι ποδοσφαιριστές μας εδώ και μερικά χρόνια είχαν καλομάθει στο να βλέπουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται χωρίς καθυστέρηση με τον μισθό τους κάθε μήνα. Η νέα τάξη πραγμάτων στον ΑΠΟΕΛ προβλέπει ότι κάτι τέτοιο μετά τον Γεναρη θα αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια. Παίχτες και προπονητές θα πρέπει να συμβιβαστούν με τα καινούρια δεδομένα και ο κόσμος θα ζει με την ελπίδα ή και την ψευδαίσθηση ότι αυτό δεν θα επηρεάσει.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε σταγόνα ελπίδας για ανάκαμψη της ομάδας υπό την υφιστάμενες περιστάσεις, το μόνο που μας μένει είναι να ελπίζουμε ότι η διοικητική αλλαγή και η σωστή μεταγραφική ενίσχυση θα έχουν άμεσες και ευεργετικές συνέπειες στην κατάντια που ζούμε κάθε βδομάδα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!