Αρχίζει να βρωμά το πράγμα

Η είδηση της καταγγελίας του ΑΠΟΕΛ από την UEFA για ανάρτηση ελληνικών σημαιών στον αγώνα με την Τσέλσι έφερε σε δεύτερη μοίρα τη νίκη επί της ΑΠΕΠ και την οποιαδήποτε άλλη είδηση. Η προκλητική απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας προκάλεσε την αγανάκτηση όλων πλέον στην ομάδα μας αφού και η διοίκηση δείχνει προς έκπληξη κάποιων την έντονη δυσαρέσκεια της.

Οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Χάρη Λοιζίδη προσπαθούν να φωτογραφίσουν πρόσωπα και καταστάσεις αφού γνωρίζουν ότι η UEFA υποκινείται από κάποιους. Το όλο θέμα έχει δυστυχώς πολιτικές προεκτάσεις αφού όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τόσο η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ όσο και η διαπραγματευτικές ομάδες με ενορχηστρωτή τον Αλεξάντερ Ντάουνερ θεωρούν τις ενέργειες των οπαδών της ομάδας μας ενάντια στις προσπάθειες που κάνουν για επαναπροσέγγιση και χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο κοινότητες.

Δυστυχώς για όλους αυτούς υπάρχουν εμαιλ και εκθέσεις του Ντάουνερ και της παρέας τα οποία αποδεικνύουν ποιους θεωρούν αγκάθια στην προσπάθεια που επιχειρούν. Ενδεικτική της όλης προσπάθειας που επιχειρείται να θεωρηθεί εξτρεμιστικό και κατακριτέο το οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα είναι και η πρωτοβουλία κάποιων στο ΑΚΕΛ να διαμηνύσουν στο πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ ότι πρέπει να προσέχει τους οργανωμένους μας.

Τώρα που το παζλ ενώνεται και είναι τόσο αρρωστημένο και διεφθαρμένο όσο φαίνεται το ΑΠΟΕΛ καλείται να χαράξει τη δική του εθνική και αθλητική γραμμή την οποία όσοι νιώθουν ότι σχετίζεται με το Ε να ακολουθήσουν. Η συμμετοχή σε ένα σπουδαίο θεσμό σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα και προκλήσεις από τον τρόπο που χρηματοδοτείται η ομόνοια είναι ότι καλύτερο, αλλά κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά.

Η UEFA και όσοι την υποκινούν προκαλεί και συσπειρώνει τους πάντες στο ΑΠΟΕΛ και είναι με χαρά που θα δούμε τον επόμενο αγώνα με την Ατλέτικο να εξελίσσεται σε μια ελληνική λαοθάλασσα που θα κατακλίσει το ΓΣΠ. Αν πάλι μας στερήσουν το δικαίωμα να βρεθούμε στο γήπεδο θα δώσουμε την απάντηση μας στις 13 Δεκεμβρίου όταν θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα της άλλης κοινότητας.

Ανεβάζει τους τόνους και το σωματείο
Σε σχετική με το θέμα ανακοίνωση το σωματείο ΑΠΟΕΛ χαράσσει το δρόμο και γράφει όσα θα ήθελαν να πουν και οι διοικούντες της εταιρείας αλλά φαίνεται να επιλέγουν όπως αυτά διατυπωθούν από τη διοίκηση Πετρίδη. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας (ΑΠΟΕΛ) εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για την ανιστόρητη και αψυχολόγητη ενέργεια της UEFA να κατηγορήσει το Σωματείο μας για ανάρτηση Ελληνικών σημαίων στους αγώνες του CHAMPIONS LEAGUE .

Η UEFA όφειλε όχι μόνο να διασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντα της, αλλά να γνωρίζει την ιστορία και καταβολές του κάθε σωματείου που συμμετέχει στις διοργανώσεις της.

Η Ελληνικότητα του ΑΠΟΕΛ είναι συνυφασμένη με την ίδια του την ιστορία και είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι, θα διαδηλώνεται παντού με τους πιο ενθουσιώδεις τρόπους.

Το Σωματείο μας έγινε ΘΡΥΛΟΣ, όχι μόνο χάρις στην πρωταγωνιστική διαχρονική πορεία των αθλητικών του τμημάτων, αλλά εξίσου λόγω της πρωταγωνιστικής του παρουσίας σε κάθε εθνικό αγώνα του τόπου αυτού.

Αν κάποιοι στα δώματα της UEFA είναι ανιστόρητοι και ασπόνδυλοι, εμείς εδώ στην εσχατιά του Ελληνισμού, είμαστε εθνικά υπερήφανοι για την ιστορία, καταβολές και ιδανικά μας. Είναι τα ιδανικά που γαλούχησαν ολόκληρες γενεές, είναι τα ιδανικά που οδήγησαν στο ικρίωμα της αγχόνης αθλητές του ΑΠΟΕΛ όπως τον Μιχαλάκη Καραολή.

Τα ιδανικά του ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΥ, η Ελληνικότητα του Σωματείου μας, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Στις εποχές που ζούμε τα ωφελήματα από τη παρουσία μας στις διοργανώσεις της UEFA αποτελούν την κινητήρια δύναμη πάνω στην οποία ο ΑΠΟΕΛ θα οικοδομήσει τη περαιτέρω πορεία του.

Χίλιες φορές όμως όχι στην UEFA αν θεωρεί ότι με τα όσα μα προσφέρει, και που αποτελούν κατακτήσεις του ΑΠΟΕΛ μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, θα μπορεί να μας ρυμουλκήσει σε δρόμους αναξιοπρέπειας και ξεπουλήματος των ιδανικών μας.

Αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού, είμαστε εμποτισμένοι με τις αξίες και ιδανικά του και αν νομίζει η UEFA ότι θα μας υποχρεώσει να κάνουμε εκπτώσεις στα όσα πιστεύουμε, τότε πλανάται πλάνη οικτρά.

Καλούμε όλα τα αρμόδια σώματα όπως συμπαραταχθούν με το σωματείο μας στην προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων του, και άμα χρειαστεί, ας έρθει και η ΚΟΠ αρωγός, πληρώνοντας τα όσα προστίματα επιβάλει η UEFA .

Τα τερτίπια της UEFA και των όσων την υποκινούν σε αποφάσεις που προσβάλουν την ιστορία μας δεν θα περάσουν.

___________________________________________________________________

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πανίκου Χ΄Λιασή, εκπροσώπου τύπου ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ, αναφορικά με το γεγονός ότι ο πρόεδρος της εταιρείας θα επιδιώξει συνάντηση με τους οργανωμένους, θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ ότι αποδεχόμαστε την πρόσκληση και πως θα επιδιώξουμε να χαραχθεί μια κοινή γραμμή με την εταιρεία, πάντοτε για το καλό της ομάδας.

Εντωμεταξύ, μας προκάλεσε αγανάκτηση και απογοήτευση η απόφαση της ΟΥΕΦΑ να κατηγορήσει τον ΑΠΟΕΛ για ανάρτηση Ελληνικών σημαιών στον τελευταίο αγώνα Champions League στο ΓΣΠ, ένα γήπεδο το οποίο έχει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ να κυματίζει από την πρώτη μέρα λειτουργίας του . Αν είναι δυνατόν να τιμωρείται μία ομάδα για την επίσημη σημαία του έθνους. Το ΑΠΟΕΛ είναι ΙΔΕΑ και με αυτή μεγάλωσαν γενεές ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κύπρο και όχι μόνο. Το ΑΠΟΕΛ είναι η μοναδική ομάδα ανά το παγκόσμιο της οποίας ένα από τα αρχικά της γράμματα, το ‘Ε’, συμβολίζει τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Ως Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ, ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ να σταθούν ασπίδα και να ανοίξουν επιτέλους τα μάτια τους στην πολεμική που δέχονται η ομάδα, ο κόσμος και πάνω απ’ όλα τα ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ από μια πιθανή πολιτική συνομωσία που πιθανόν να εξελίσσεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!