Ας μιλήσουμε και λίγο για μπάλα

Ο Θεόδωρος Κυριακίδης κατά την σύντομη ομιλία του στην Γενική Συνέλευση χτες,  έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα προς όλους. Η παρέμβασή του έγινε για να μας υπενθυμίσει ότι πέραν από τα διοικητικά και τις καρέκλες εξουσίας,  αυτό που πρέπει  να απασχολεί όλους μέσα στο Συμβούλιο είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ και οι πολλές και σημαντικές εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουν. Με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριακίδη, ταο συμβούλιο ενημέρωσε τους μετόχους για το πλάνο της νέας χρονιάς και το τι μέλλει γενέσθαι.  Οι Γεωργίου και Πολυδώρου ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται να μειώσουν  τον προϋπολογισμό την νέα χρονιά . Σύμφωνά με τα λεγόμενα τους το  μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών  θα πέσει στα 5 εκατομμύρια από τα 8 της περασμένης σεζόν ενώ το μισθολόγιο  του Αρχαγγέλου ( 19 άτομα προσωπικό συμπεριλαμβανομένου και του προπονητικού τιμ) θα πέσει στις 700 χιλιάδες από 1εκατ. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι με τα συμβόλαια του υφιστάμενου έμψυχου υλικού στην ομάδα μας το μισθολόγιο είναι ήδη στα 4.6 εκατ.

Αυτό που προκύπτει με βάση την ανάλυση του συμβουλίου είναι ότι για να μπορέσουμε να φτάσουμε στα νούμερα του προϋπολογισμού που αναφέραμε πιο πάνω θα πρέπει οι μειώσεις των υφιστάμενων συμβολαίων να πέσουν κατά 30%.

Αν και δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα είναι ο Βάσος Ηλιάδης ο υπεύθυνος προγραμματισμού στο συμβούλιο που θα σχηματιστεί , αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς  να γίνει με μεθοδικότητα και στρατηγική.  Από την μία τα οικονομικά δεδομένα και το κούρεμα των καταθέσεων είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ξανοίγματα, από την άλλη υπάρχει η προοπτική της Ευρωπαϊκής πορείας την οποία θα πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να έρθουν και πάλι τα εκατομμύρια στο ταμείο της ομάδας.

Μπροστά μας έχουμε επίσης και  τις πρώτες τοποθετήσεις του προπονητή, ο οποίος ζητά να παραμείνουν στην ομάδα οι Μαντούκα, Ολιβέϊρα, Πίντο και Αλεξάνδρου.  Για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία αυτή χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές μας να δεχτούν την νέα τάξη πραγμάτων η οποία διαμορφώνεται πλέων και στον ΑΠΟΕΛ.  Παράλληλα, η απόφαση μας να κρατήσουμε όλους οι κάποιους από αυτούς,  έχει να κάνει και με το συνολικό διαθέσιμο ποσό που προκύπτει για ανανεώσεις και μεταγραφές.

Έχοντας ως κύριο γνώμονά την αντιστάθμιση που θα πρέπει να γίνει μεταξύ προϋπολογισμού και ενίσχυσης της ομάδας, η σύνθεση του έμψυχου υλικού στην νέα χρονιά θα πρέπει να είναι τέτοια που να δίνει σοβαρές ελπίδες στην ομάδα για πρόκριση στους ευρωπαϊκούς ομίλους αλλά και να μην δημιουργήσει μεγάλους τριγμούς ανάμεσα στις σχέσεις παιχτών με διοίκηση ή ακόμα και παιχτών μεταξύ τους.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!