Ασφαλώς και δεν είναι εύκολη απόφαση

Ναι αποφάσισα ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις για τις οποίες μπορούν να γίνουν δεύτερες σκέψεις. Η δήλωση αυτή ανήκει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έγινε την Πέμπτη μέσα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής του διάσκεψης. Οι δεύτερες σκέψεις βασανίζουν εδώ και μέρες τον προπονητή αφού δεν μπορείς εύκολα να πεις αντίο σε κάποιος ποδοσφαιριστές. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλα περιστρέφονται γύρω από τον Χρίστο Κόντη για τον οποίο μπορεί να υπήρξε καταρχήν πρόθεση να μην ανανεωθεί η συνεργασία μαζί του αλλά πλέον εδώ και μέρες γίνονται οι «δεύτερες σκέψεις». Πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση τουλάχιστον για τον Γιοβάνοβιτς ο οποίος φαίνεται να προβληματίζεται έντονα για κάποια δεδομένα. Η ηλικία του Κόντη είναι μια σημαντική παράμετρος αφού ο Έλληνας αμυντικός στις 13 Μαΐου θα πατήσει τα 36 χρόνια.

Η ανάγκη για ανανέωση του ρόστερ και της αμυντικής γραμμή σχετίζεται άμεσα με τον Κόντη αφού είναι πλέον ο πιο μεγάλος σε ηλικία ποδοσφαιριστής της ομάδας. Μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να εκτιμά αφάνταστα την προσφορά και ικανότητες του Κόντη κάτι που αποδεικνύεται από τις φετινές του συμμετοχές, αλλά κάθε χρόνο γίνεται πιο ορατό ότι χάνει από την σπιρτάδα και εκρηκτικότητα που πρέπει να έχει ένας αμυντικός. Με δεδομένη την πρόθεση ανανέωσης με τον Γκριτσάροφ ο οποίος χαρακτηρίζεται για την αδυναμία του να λειτουργήσει σωστά απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς, η αμυντική γραμμή έχει φοβερή ανάγκη από έναν τουλάχιστον κεντρικό αμυντικό που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες συνθήκες.

Προβληματισμός υπάρχει και για το πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του παίκτη σε τυχόν σοβαρό τραυματισμό αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο στα αρχικά στάδια της χρονιάς ίσως αποδειχθεί μοιραίο.

Από την άλλη ο Κόντης των φουλ συμμετοχών και ελάχιστων τραυματισμών την τελευταία τριετία αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη επιλογή για τις εγχώριες και όχι μόνο διοργανώσεις.  Με το μυαλό και το πάθος που τον διακρίνει μπόρεσε να  κάνει σχεδόν αόρατα τα αδύνατα του σημεία και ήταν από τους πρωταγωνιστές των επιτυχιών. Η λογική λέει ότι δεν μπορεί αντέξει το βάρος  της νέας χρονιάς ως βασικός αλλά θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για να δώσει στους βασικούς τις απαραίτητες ανάσες.

Ο Κόντης μπορεί να μην έκανε τις κλασσικές δηλώσεις αλλά θέλει να παραμείνει στην ομάδα. Το έδειξε με τον πιο έντονο και παράλληλα έμμεσο τρόπο τη νύχτα στον εξώστη όταν έδειξε προς το μέρος του Κυριακίδη μετά που ο κόσμος ζητούσε την παραμονή του.

Ο κόσμος που και στο σχετικό δημοψήφισμα που διεξάγεται στο site μας δείχνει ξεκάθαρα τη θέληση του αφού 8 στους 10 επιθυμούν παραμονή του ποδοσφαιριστή.

Ο Γιοβάνοβιτς όμως είναι αυτός που έχει την ευθύνη και την τελική απόφαση. Είναι αυτός που καλείται χωρίς συναισθηματισμούς που συνήθως χαρακτηρίζουν τους οπαδούς να πάρει την πιο σωστή απόφαση έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να παρουσιαστεί ισχυρότερος σε λίγους μήνες.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!