Αυτοί που είδαν και αυτοί που κάνουν πως δεν είδαν.

Ο αγώνας του Σαββάτου αγωνιστικά ανήκει στο παρελθόν για την ομάδα μας, αλλά για όλο τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ δεν θα λήξει εάν δεν λογοδοτήσουν όλοι όσοι πρέπει για τα διάφορα, που ετσιθελικά παρέμειναν στην αφάνεια. Αυτοί που είδαν όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι δεν μπορούν να δεχτούν ότι ετσιθελικά, τόσο η Αστυνομία όσο και τα ΜΜΕ κάνουν πως δεν είδαν τίποτε. Ξεκινώντας από το εμετικό σφυροδρέπανο,  θα λέγαμε ότι τουλάχιστον η Αστυνομία και η Διοίκηση της ομόνοιας μένουν φανερά εκτεθειμένοι και χωρίς δικαιολογίες.  Σε ανακοίνωση της πριν από το παιχνίδι  η Αστυνομία αναφέρει χαρακτηριστικά   «Τονίζεται σε όλους ότι, απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα.»

Ένας απλός πολίτης αυτού του τόπου εύλογα ερωτά. Το κορεο ήταν σχηματισμένο από τις 2.30μ.μ. και το σχήμα του τόσο ευδιάκριτο όσο ποτέ. Γιατί άφησαν τους οπαδούς στο βόρειο πέταλο να το αναρτήσουν;

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μια μέρα πριν από τον αγώνα και  κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του ότι ενόψει του ντέρμπι καλλιεργείται ένα εκρηκτικό κλίμα είπε «Οι εντολές που έχω δώσει στην Αστυνομία είναι να είναι αμείλικτη. Το λέω ξεκάθαρα, πλέον δεν υπάρχει άλλος τρόπος». Πρόσθεσε ακόμα ότι « …η καταστολή είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων» για να τελειώσει λέγοντας «Πρέπει να αντιληφθούν ορισμένοι, οι οποίοι είναι λίγοι ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων, ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα και να εκθέτουν την Κύπρο, διότι περί αυτού πρόκειται»

Ένας απλός πολίτης αυτού του τόπου εύλογα ξαναρωτά. Που ήταν η αμείλικτη αστυνομία και άφησε το κορεο να σχηματιστεί; Που ήταν η πρόληψη αφού η καταστολή είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων; Πόσοι είναι αυτοί οι λίγοι που δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα και εκθέτουν την Κύπρο στα μάτια του Προέδρου Χριστόφια όταν ολόκληρη η κερκίδα του παραρτήματος συμμετείχε σε αυτό το έκτρωμα; Που ήταν η Διοίκηση της ομάδας σας για να αποφευχθεί αυτή η πρόκληση;

Είναι εμφανές ότι η απόφαση για τον σχηματισμό αποτελεί ένα ιδιοφυές μεγαλούργημα του ακελ, που στον βωμό της συσπείρωσης ενόψει εκλογών χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για να πολώσει τον κόσμο του, αφού νιώθει ότι χάνει το  πρωτάθλημα και μαζί τον προεκλογικό ενθουσιασμό. 

Με τον ίδιο μαεστρικό τρόπο, αμέσως μετά την ήττα από τον Θρύλο, αποφάσισαν πως το θέμα θα έπρεπε να υποβαθμιστεί από τα ΜΜΕ και έτσι ο μηχανισμός πίεσης λειτούργησε άψογα για να παραμεριστεί το συμβάν.

Και έτσι σώπασαν οι μισθοφόροι σχολιαστές, στραβώθηκαν οι βολεμένοι παρουσιαστές, ξέχασαν τις φωτογραφίες οι εφημερίδες και οι κάμερες γύρισαν αλλού. Κάποιοι ανελέητοι επίσης, αποφάσισαν να εξισώσουν το γεγονός με το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ -Πόρτο εκεί που κάποιοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ είχαν «προκλητικά» σχηματίσει κάποιο «ξενόφερτο» για την Κύπρο κορεό: Μια μπλε με λευκό σημαία και την Κύπρο στο κέντρο….. σαν δεν ντρέπονται.

Και έτσι αναχρονιστικά σύμβολα που πληρώνεις πλέον για να τα βρεις σε καταστήματα με αντίκες, σκέπασαν ένα ολόκληρο κοπάδι, προκάλεσαν το αίσθημα αηδίας του κάθε ενός από εμάς και κατάφεραν μέσω του κουμμουνιστικού μηχανισμού να μείνουν και ασχολίαστα.

Και αντ΄αυτού κιόλας κάποιοι παρουσιαστές που θα πάρουν όπου να ‘ναι και εφάπαξ από τα κυβερνητικά ταμεία, έσκιζαν χθες τα ιμάτια τους, επικαλούμενοι την πολιτική έντασης που το ΑΠΟΕΛ περνάει τον τελευταίο καιρό. Σαν δεν ντρέπονται…..

Έκρυψαν βαθιά μέσα…. το αντικείμενο που βρήκε τον Ιβάν στο κεφάλι, έσβησαν τα πολιτικά πανό που ανάρτησαν βρίζοντας τον Αρχηγό Διγενή, κατάφεραν να καταπιούν ολόκληρο σφυροδρέπανο χωρίς να τους σταθεί στο τσάρουκα και θίχτηκαν οι προστάτες του κυπριακού ποδοσφαίρου από τη διασύνδεση της διαιτησίας του αγώνα κυπέλλου με το επικείμενο παιχνίδι με την κυβερνητική ομάδα.

Σαν δεν ντρέπονται…..

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!