Αφού τα θέλει…

Όπως αναμενόταν, το Σωματείο ΑΠΟΕΛ προχώρησε σε ανακοίνωση εναντίων του Προέδρου της ΚΟΚ. Δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένο το συμβούλιο του σωματείου να σταματήσει αυτό τον πόλεμο που βλέπει να συμβαίνει εναντίον του και ούτε να κωλώνει να τα χώσει κανονικότατα στο θρασύ πρόεδρο της ομοσπονδίας.

«Στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Σωματείου μας, για το 6ο Ζιβανάρειο Τουρνουά, ο Πρόεδρος μας αναφέρθηκε στο υψηλό αντίτιμο του εισιτήριου για τον αγώνα του super cup και στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΚΟΚ δεν συγχάρηκε τον Πρόεδρο μας, για την επιτυχία της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας.

Η ΚΟΚ εκτελώντας προφανώς εντολές του Προέδρου της, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία για άλλη μια φορά παραπληροφορεί την κοινή γνώμη.

Ποτέ δεν αποτελούσε επιδίωξη μας η δημόσια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΚΟΚ. Αφού όμως το επιθυμεί διακαώς δεν έχουμε πρόβλημα να αναφερθούμε σε γεγονότα.

H ΚΟΚ aναφέρει στην ανακοίνωση της ότι ο τηλεοπτικός φακός αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος της ΚΟΚ, συγχάρηκε την ομάδα μας κατά την απονομή του επάθλου.
Προκαλούμε λοιπόν τον Πρόεδρο της ΚΟΚ και του ζητούμε δημόσια να τοποθετηθεί,

Έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Δ.Σ ΑΠΟΕΛ ο οποίος κατά την διαδικασία της απονομής βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο;

Αν αποδείξει ότι το έπραξε και αυτό, θα αποδειχτεί μόνο μέσα από δημόσια προβολή της διαδικασίας της απονομής, τότε τόσο ο Πρόεδρος όσο και σύσσωμο το Δ.Σ ΑΠΟΕΛ θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Δεσμεύεται ο Πρόεδρος της ΚΟΚ ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αν αποδειχτεί ότι δεν έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Δ.Σ ΑΠΟΕΛ ;

Όσον αφορά το αντίτιμο του εισιτήριου, ουδέποτε ζητήθηκε από το Σωματείο μας να εκφράσει την άποψη του. Η απόφαση πάρθηκε εξ ολοκλήρου από τον πρόεδρο της ΚΟΚ και προκαλούμε να κοινοποιήσουν αν έχουν οπουδήποτε αλληλογραφία με το Σωματείο μας αναφορικά με το αντίτιμο του εισιτήριου.

Είναι πασιφανές ότι ο πρόεδρος της ΚΟΚ ασκεί έντονη πολεμική εναντίον του Σωματείου μας, γιατί πρωτοστατήσαμε στο να έχουν τα Σωματεία δικαίωμα επιλογής τηλεοπτικής στέγης.

Το Σωματείο μας με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενος συμφερόντων του, αποφάσισε όπως την εμπορικότητα, το σήμα και το όνομα του διαπραγματεύεται και εκχωρείται από τα ίδιο το Σωματείο και όχι από την ΚΟΚ και τον Πρόεδρο της, οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα ότι αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν ικανοποιητικούς όρους για τα Σωματεία.

Για του λόγου το αληθές αναφέρουμε ότι ενώ με την διεξαγωγή του super cup ξεκίνησε επίσημα η νέα αγωνιστική περίοδος 2010-2011 , η ΚΟΚ παρόλες τις γραπτές αλλά και προφορικές μας εκκλήσεις, τόσο του ΑΠΟΕΛ όσο και άλλων Σωματείων, δεν κατέβαλε ακόμη στα Σωματεία το αντίτιμο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που τους αναλογούν για την αγωνιστική περίοδο
2009-2010.

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΚΟΚ επιθυμούσε να συνεχίσει να διαπραγματεύεται από μόνος του το εμπορικό μας προϊόν.

Ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και όλα τα Σωματεία προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα τους, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ προφανώς λόγο άγνοιας των προσπαθειών που απαιτούνται από τα Σωματεία για εξασφάλιση πόρων που θα τους επιτρέπουν να λειτουργούν αξιοπρεπώς, αποφάσισε όπως τα έξοδα κάλυψης της στατιστικής
υπηρεσίας καλύπτονται από τα Σωματεία.

Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά τα Σωματεία καλούνται να πληρώσουν τη νύμφη, γιατί ο Πρόεδρος της ΚΟΚ αδυνατεί να εξασφαλίσει χορηγούς κάλυψης του κόστους της στατιστικής υπηρεσίας.
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε αρκετά στοιχεία που δείχνουν τις προθέσεις του Προέδρου της ΚΟΚ. Δεν θα το πράξουμε. Δεσμευόμαστε όμως να επανέλθουμε αν προκληθούμε.

Τελειώνοντας ζητούμε από τον Πρόεδρο της ΚΟΚ, να ενημερώσει ΔΗΜΟΣΙΑ την κοινή γνώμη και τα Σωματεία για τα έσοδα της Ομοσπονδίας από τους φαινομενικά κύριους χορηγούς.

Η απορία μας αυτή πηγάζει από τη διαρρύθμιση των διαφημιστικών πινακίδων στον αγώνα του super cup και το γεγονός της σκόπιμης υποβάθμισης, της διαφημιστικής πινακίδας της Cyta η οποία εκτός από κύριος χορηγός του Σωματείου μας, θεωρούσαμε ίσως λανθασμένα, ότι αποτελεί και κύριο χορηγό της ΚΟΚ.

Η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΟΚ, την οποία αναμένουμε με αγωνία, θα ρίξει άπλετο φως στην άκρη της σήραγγας»
Γραφείο Τύπου ΑΠΟΕΛ
16 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!