Βάσιμοι αμυντικοί προβληματισμοί

Ο δεύτερος επίσημος αγώνας του ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετός για να επιβεβαιώσει την υποψία (σε άλλους σιγουριά) ότι η αμυντική μας γραμμή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Μπορεί λοιπόν η ομάδα να διατήρησε το μηδέν παθητικό και στους δυο αγώνες με την Σένιτσα αλλά φάνηκαν κάποια πράγματα που χρίζουν σχολιασμού. Τα περισσότερα αφορούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και λιγότερο τους ακραίους αμυντικούς, αφού Ζουέλα και Μπόρδα προκαλούν τα μεγαλύτερα ερωτηματικά. Καταρχήν το ότι οι συγκεκριμένοι χρειάζονται αγώνες στα πόδια τους έτσι ώστε να «δέσουν» είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν και όλοι έχουν αποδεχτεί ότι η όποια βελτίωση θα έρθει μέσα από τους αγώνες του Europa League. Χτες όμως και χωρίς να πιεστούμε ιδιαίτερα είδαμε κάποια πράγματα που μας άγχωσαν.

Ο Μπόρδα κυρίως έδειξε να μην έχει σωστή αντίληψη των φάσεων με αποτέλεσμα τόσο οι τοποθετήσεις του όσο και οι επιλογές του να τον αφήνουν εκτεθειμένο. Μπορεί να παρουσιάζεται δυνατός με την μπάλα στον αέρα αλλά όταν η μπάλα κινείται κάθετα αντιμετώπιζε δυσκολίες. Κάποια διωξίματα της μπάλας γίνονταν στα τυφλά γεγονός που δείχνει ότι είναι αγχωμένος αλλά ούτε αυτό αποτελεί δικαιολογία, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τη δυναμικότητα του αντιπάλου.

Ο Ζουέλα με τη σειρά του δείχνει πιο έτοιμος και ικανός να σηκώσει το βάρος της αμυντικής γραμμής αλλά και αυτός χάνεται σε ορισμένες φάσεις. Είναι για αυτό που είδαμε σε πολλές φάσεις τον Μοράις να επιστρέφει μέχρι και το ύψος του πέναλτι για να δώσει βοήθειες στους δυο κεντρικούς αμυντικούς. Δεν ξέρουμε αν ήταν τέτοιες οι οδηγίες που είχε ή αν ο ίδιος έκρινε ότι έπρεπε να έχει τέτοιες επιστροφές αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ή έγνοια των υπολοίπων…

Ο Γιοβάνοβιτς έδωσε την απαιτούμενη δημόσια κάλυψη σε όλους δηλώνοντας ότι δεν έχει παράπονο από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Έκρινε μάλιστα ότι το κυριότερο πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ ήταν η ανάπτυξη, η οποία πράγματι ήταν λανθασμένη. Η στάση του είναι αναμενόμενη και συνεπής με την έκκληση του την περασμένη εβδομάδα για να στηριχτεί ο Μπόρδα και τα νέα αποκτήματα γενικότερα. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στην άμυνα και είπε ότι υπάρχει ο χρόνος για να διορθωθούν.

Είναι δεδομένο ότι ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η άποψη πολλών ότι ο Μπόρδα θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες απαιτήσεις μέχρι να επιστρέψει σε τρεις περίπου μήνες ο Ολιβέιρα. Με την πιο πάνω άποψη είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνεί ο Γιοβάνοβιτς που είναι αυτός που αποφασίζει έτσι το όλο θέμα παραμένει στον αέρα.

Οι αγώνες με την Νορβηγική Ααλεσούντ είναι πλέον προ των πυλών και μέσω αυτών θα διαφανεί αν μπορεί να υπάρξει η απαιτούμενη βελτίωση ή αν πρέπει να αναπροσαρμοστεί εκ νέου το μεταγραφικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!