Βάτερμαν ή Βάτερμαν;

Καλώς ή κακώς το ερώτημα Βάτερμαν ή Κίσσας απαντήθηκε εδώ και μέρες. Οι αστραπιαίες κινήσεις και η αποφασιστικότητα – πανικός με τον οποίο κινήθηκαν οι υπεύθυνοι για να φέρουν έναν τερματοφύλακα που στα χαρτιά είναι καλύτερος και από αυτόν τον Πάρντο δείχνουν με ποιον νιώθουν πιο άνετα να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια.

Το βιογραφικό του Βάτερμαν επιβεβαιώνει επίσης στην αντίληψη των οπαδών ότι το πρόβλημα δεν ήταν απλά ο τραυματισμός του Κοντίνα αλλά το πόσο μπορεί η ομάδα να στηριχτεί στον Ισπανό αλλά και στον Κίσσα.

Το ερώτημα της ψυχολογίας του Κίσσα και του ρίσκου αν ο Πασιένσια κάνει την έκπληξη και τον εμπιστευτεί δεν χρειάζεται να απαντηθεί. Οι πράξεις των υπευθύνων έχουν δώσει την απάντηση και είναι για αυτό που ο προπονητής μας θα ρισκάρει αν τον κρίνει έτοιμο. Δεν ξέρω πόσο άδικο είναι αυτό που γίνεται με τον Κίσσα σε επίπεδο οπαδών αλλά σημασία έχει ότι γίνεται.

Έχουμε αποδείξει ξανά ότι δεν έχουμε πρόβλημα να κατασπαράξουμε έναν δικό μας παίκτη, οπότε δεν πρέπει να μας ξενίζει που συμβαίνει και με τον συγκεκριμένο. Το ότι οι υπεύθυνοι με τις πράξεις τους άθελα τους ενισχύουν την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Κίσσα είναι επίσης δεδομένο.

Η πίεση του φαβορί

Ο ΑΠΟΕΛ για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια καλείται να διαχειριστεί σωστά την πίεση του φαβορί. Ο κόσμος δεν θέλει απλά μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Υπάρχουν οι οπαδοί μας που απαιτούν πρόκριση στους ομίλους. Όχι του Europa League τους οποίους μάλλον θεωρούν κατάντια αλλά σε αυτούς του Champions League. Το πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι μεγάλη ιστορία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ του Πασιένσια πρέπει να αποκλείσει την Βαρντάρ. Ένας προπονητής που άρχισε να διαπιστώνει ότι η πίεση στην ομάδα μας είναι όμοια με αυτήν στη Σπόρτιγκ ή την Πόρτο καλείται στον πρώτο του επίσημο αγώνα να εξασφαλίσει ένα καλό σκορ αφού κανείς δεν νιώθει άνετα να πάμε υπό άλλες συνθήκες στα αφιλόξενα Σκόπια.

Είναι δεδομένο ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη από πλευράς φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης και είναι για αυτό που πρέπει να είναι έτοιμη από πλευράς ψυχολογικής προετοιμασίας. Αυτό θα επιτρέψει σε νέους και παλιούς να αντιδράσουν σωστά αν δεν έρχεται το γκολ που θα επιδιώξουν αλλά και για να μην χάσουν την αυτοσυγκεντρωση τους.

Το άγνωστο δημιουργεί νευρικότητα και το ότι το βράδυ της Τρίτης θα υποδεχτούμε ένα νέο το τεχνικό επιτελείο και μια νέα ομάδα δεν θα πρέπει να μας θολώσει αλλά να μας βοηθήσει να δούμε ποτήρι μισογεμάτο. Νοουμένου ότι και αυτοί θα κάνουν το καθήκον τους!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!