Βιάζονται στον Ολυμπιακό

Εδώ και μέρες γράφουμε για τις απεγνωσμένες προσπάθειες των παραγόντων του Ολυμπιακού να πουλήσουν τον νεαρό Πιέρο Σωτηρίου προκειμένου να ανασάνουν οικονομικά. Το τελευταίο επεισόδιο της υπόθεσης εξελίχτηκε το βράδυ της Τετάρτης όταν η  διοίκηση των μαυροπρασίνων διέρρευσε ότι επήλθε συμφωνία με την ομάδα μας για παραχώρηση του παίκτη το καλοκαίρι. Όπως γράψαμε και μέσω twitter κάτι τέτοιο δεν ισχύει στο παρών στάδιο αφού οι επαφές δεν κατέληξαν σε συμφωνία και υπογραφές. Πιο συγκεκριμένα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπειών των διοικήσεων φάνηκε ότι υπάρχει έδαφος για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Σωτηρίου στον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι. Στην κουβέντα λέχτηκαν ποσά τα οποία ικανοποιούν τον Ολυμπιακό και το οικονομικό δεν μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Η πλέον καθοριστική παράμετρος είναι η άποψη του Γιοβάνοβιτς για τον 20χρονο επιθετικό. Όπως πληροφορούμαστε ο προπονητής μας εκτιμά το ταλέντο και την προοπτική του παίκτη αλλά δεν πιστεύει ότι μπορεί να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στην ομάδα μας. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν Κύπριο επιθετικό να πάρει ευκαιρίες σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις του ΑΠΟΕΛ είναι στοιχεία που πρέπει να προσμετρηθούν πριν παρθεί η τελική απόφαση.

Πάντως από πλευράς διοίκησης και πιο συγκεκριμένα του προέδρου φαίνεται να υπάρχει διάθεση και πρόθεση να γίνει η μεταγραφή. Την Πέμπτη ο παίκτης θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση ΑΠΟΕΛ για να ξεκαθαρίσει και αυτός τις οικονομικές του απαιτήσεις αλλά και σε αυτή την περίπτωση τα λεφτά δεν φαίνεται να οδηγήσουν σε ναυάγιο.

Ποιος θα κάνει τον προγραμματισμό για το 2013-14;

Από τις αρχές Νοεμβρίου είχαμε επισημάνει πως το θέμα ανανέωσης του Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να απασχολήσει του υπεύθυνους γιατί αργά ή γρήγορα θα το βρούμε μπροστά μας. Είχαμε εκφράσει μάλιστα την άποψη ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει τον ΑΠΟΕΛ του 2013-14 και να μην συνεχίσει με τη λογική ότι η διοίκηση τον εμπιστεύεται.

Η περίπτωση του Πιέρου Σωτηρίου έρχεται σε χρόνο ρεκόρ να επιβεβαιώσει ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από την παραμονή του Γιοβάνοβιτς θα δημιουργεί δυσκολίες ή και τετελεσμένα. Θα επανέλθουμε όμως γιατί είναι μεγάλο θέμα.  

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!