Βρείτε τα και για τις φωτοβολίδες

Η  χτεσινή  ανακοίνωση που εξέδωσε η  εταιρεία ΑΠΟΕΛ σχετικά με τις φωτοβολίδες στην κερκίδα και την αποφυγή τιμωριών στο μέλλον έδωσε αφορμή για ποικίλες συζητήσεις μεταξύ των οπαδών ενώ ήδη καθημερινά λαμβάνουμε σχετικές επιστολές τις οποίες δημοσιεύουμε στη στήλη Εσύ το Είπες. Κατ’αρχήν θεωρούμε λανθασμένο να τοποθετείται δημόσια η Εταιρεία για ένα θέμα το οποίο θα λυθεί ΜΟΝΟ εσωτερικά. Άρα δεν υπάρχει πραγματικά κανένας απολύτως λόγος να δημιουργούμε ακόμα και άθελα διχόνοια στον κόσμο με δημόσιες ανακοινώσεις για ένα θέμα το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους οργανωμένους.

Υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στους οπαδούς μας για το αν ισχύει ή όχι και φέτος η τιμωρία του κεκλεισμένων. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ισχύει, οπότε η πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποια ομάδα με τιμωρία κεκλεισμένων θυρών παραμένει η ίδια με πέρσι. Αυτό όμως θα συμβεί εάν και εφόσον μία ομάδα καταγγελθεί από τον διαιτητή πέραν των έξι παιχνιδιών κατά την κανονική σεζόν. Το έβδομο δηλαδή παιχνίδι που κάποια ομάδα καταγγελθεί,  κινδυνεύει να παίξει με άδειες κερκίδες. Η διαφοροποίηση από πέρσι είναι ότι, οι οποιεσδήποτε ποινές (πιθανώς προς το τέλος της σεζόν)δεν θα ισχύουν για τα play-offs αλλά θα μεταφέρονται στην επόμενη χρονιά. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε παρασκηνιακά συγκεκριμένες ομάδες συμπεριλαμβανομένου και του ΑΠΟΕΛ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ξεκαθαρίζουμε άλλη μια φορά ότι είμαστε υπέρ του ανάμματος φωτοβολίδων. Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, μπορούμε να επιλέξουμε τα 6 ντέρμπι και να κάνουμε το γήπεδο λαμπάδα. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από την ομάδα να παίζει με τον κόσμο της στο γήπεδο και ούτε στον κάθε αδερφό ΑΠΟΕΛίστα να βλέπει από κοντά την ομάδα του. Είναι για αυτό που πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ διοίκησης και οργανωμένων αφού ενδεχομένως να «σπαταλήσαμε» ένα άναμμα στον αγώνα με την Αλκή!

Οι οργανωμένοι έχουν καθήκον να συμπεριφερθούν με τρόπο που να μην διχάζουν τον κόσμο και παράλληλα να στρέφουν τα βέλη εναντίον τους. Μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιήσουν άλλες μεθόδους εξάσκησης πίεσης προς την διοίκηση, η οποία φέρει και την μεγαλύτερη ευθύνη. Και αυτό γιατί  πρόκειται για ένα πρόβλημα που στέρησε από την ομάδα και τους οπαδούς πολλά την περασμένη χρονιά, το οποίο έθαψαν στο χώμα και αποφάσισαν χτες να εκδώσουν μια επιστολή που εξυπηρετεί απολύτως τίποτα. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή. Να παίζουν ξύλο μεταξύ τους οι οπαδοί μας στις κερκίδες για το ποιος φταίει;

Όλοι μεγαλώσαμε με τις φωτοβολίδες στην κερκίδα και κανείς δεν έγινε ξαφνικά εναντίων είτε της ατμόσφαιρας που δημιουργούν είτε των οργανωμένων που τις ανάβουν. Το ξεκαθαρίζουμε άλλη μια φορά ότι είμαστε εναντίον σε οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την ομαλή πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα. Αν το άναμμα φωτοβολίδων συμβάλλει σε αυτό είναι μια ερμηνεία που αλλιώς την μεταφράζουν οι της διοίκησης και αλλιώς οι οργανωμένοι.

Το θέμα των φωτοβολίδων είναι πολύ ευαίσθητο και ως τέτοιο θα πρέπει επιτέλους οι δύο πλευρές να το διαχειριστούν. Με τις ανακοινώσεις και τα υπονοούμενα δεν γίνεται δουλειά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!