Γιατί δεν απολύουν τον Πάουλο Σέρτζιο;

Όσο παράξενο και αν ακούγεται o βασικός λόγος που δεν απολύεται ο Σέρτζιο δεν είναι η πίστη ότι μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση αλλά η τρομερή δυσκολία που υπάρχει στην επιλογή του αντικαταστάτη του. Η δυσκολία εστιάζεται σε διάφορες πτυχές: Η πίεση της ήδη λανθασμένης πρώτης επιλογής

Η διοίκηση Ερωτοκρίτου  κλήθηκε τον Μάιο  να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός προπονητή. Τρεις μήνες μετά η σημαντικότερη απόφαση που έπρεπε να πάρει η διοίκηση στα πέντε χρόνια θητείας της κρίνεται ως λανθασμένη. Ο πρόεδρος παρασκηνιακά επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο στην τριμελή επιτροπή αλλά σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαραίνει το συμβούλιο στην ολότητα του.

Η ουσία και το πρόβλημα είναι ότι έχοντας ήδη λάβει μια απόφαση που κρίνεται ως λανθασμένη, τα ίδια ουσιαστικά άτομα καλούνται να αποφασίσουν ξανά  για την πρόσληψη ενός ακόμα προπονητή.

Η αρχική επιλογή ήταν λανθασμένη και για έναν επιπλέον λόγω που σήμερα κυνηγά την ομάδα μας. Η «εκκαθάριση» όλων και ιδιαίτερα του Κόντη στέρησε από τον Σέρτζιο τη δυνατότητα να έχει δίπλα του κάποιον που γνωρίζεται τι εστί ΑΠΟΕΛ αλλά και αυτόν που θα μπορούσε να αποτελεί τον συνεργάτη του εκάστοτε προπονητή.

Κριτήρια επιλογής προπονητή

Ποιος και με ποια κριτήρια πρέπει να αποφασίσει για την πρόσληψη ενός προπονητή; Η διοίκηση Ερωτοκρίτου είναι και σε αυτή την περίπτωση σε δύσκολη θέση. Ο μόνος που μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει το αντικείμενο και ίσως να μπορεί να συνεισφέρει στο κομμάτι της προεπιλογής και του καθορισμού κάποιων κριτηρίων πρόσληψης είναι ο Τάκης Αντωνίου.

Ο αντιπρόεδρος όμως ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εισηγήθηκαν την πρόσληψη Σέρτζιο. Λέγεται μάλιστα πως ήταν αυτός που υποστήριξε πιο ένθερμα την περίπτωση του Πορτογάλου..

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος έμμισθος (τεχνικός διευθυντής) τα άτομα μιας διοίκησης που αντικειμενικά θεωρείται αδύνατη και χωρίς εμπειρίες αυτού του είδους καλούνται να μπουν σε μια διαδικασία στην οποία δεν θέλουν!

Πίεση του χρόνου

Η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League κάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας εξαιρετικά βεβαρημένο αφού προτού καλά καλά τελειώσει ένας αγώνας πρέπει να αρχίσει η προετοιμασία για τον επόμενο. Απόλυση του Σέρτζιο πρέπει να συνοδευτεί με την ταυτόχρονη πρόσληψη μιας νέας προπονητικής ομάδας αφού δεν υπάρχει περιθώριο για χρονοτριβή.

Αποζημίωση

Όταν δεν κάναμε την μεταγραφή του επιθετικού που είχαμε τρομερή ανάγκη για οικονομικούς κυρίως λόγους, μπορείτε να αντιληφθείτε και την έγνοια των διοικούντων όσον αφορά την οικονομική πτυχή της απόλυσης. Η αποζημίωση που πρέπει να δοθεί στον Σέρτζιο και το επιτελείο του είναι ένα σημαντικότητα ποσό για τα σημερινά δεδομένα, ενώ τους τρομάζει και το αντίστοιχο ποσό που θα πρέπει να δαπανηθεί για το νέο επιτελείο που θα προσληφθεί.

Συμπέρασμα;

Ο Ερωτοκρίτου επιμένει στο  σλόγκαν της στήριξης ενώ όποτε νιώσει αφόρητη πίεση ρίχνει μια δήλωση όπως το «ο κόσμος έχει δίκαιο» που είπε μετά την Αελ. Τα πράγματα όμως πάνε από το κακό στο χειρότερο και η τακτική του δεν κάνω τίποτε για να μην κάνω λάθος κάνει κακό στον ΑΠΟΕΛ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!