Γιατί μπήκαν στο ψυγείο οι ανανεώσεις

Η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να θυμηθούν κάποια από τα ανοικτά θέματα που επισκιάζονται κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που η ομάδα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Τα 8 συμβόλαια παικτών που λήγουν για παράδειγμα είναι ένα θέμα που αρχίζει να απασχολεί, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των παικτών που θεωρούνται πρωτοκλασάτοι. Οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαιο λήγουν σε τρεις μήνες είναι των Πάρντο, Κίσσα, Χιώτη, Κωνσταντίνου, Ηλία, Ολιβέιρα, Μαντούκα και Πίντο. Παρόλο που προ ημερών κάναμε ειδική αναφορά για τον Μαντούκα ενώ από τις 26 Δεκεμβρίου εξηγήσαμε γιατί η ανανέωση του Πάρντο θα είναι η πιο δύσκολη, σήμερα θα αναδείξουμε την πιο γενική αλλά και σημαντική παράμετρο του θέματος.

Το τελευταίο ένα μήνα έχουν σταματήσει από πλευράς διοίκησης και προπονητή οι σχετικές διεργασίες που να θυμίσουμε ότι άρχισαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις περιπτώσεις των Ατόρνο και Αντωνιάδη. Ο βασικός λόγος που πλέον μπαίνει στο ψυγείο ή καλύτερο στο θάλαμο το θέμα σχετίζεται με μια μεγαλύτερη εκκρεμότητα που υπάρχει.  

Με την παραμονή του Γιοβάνοβιτς να βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα είναι φυσιολογικό να μην μπορούν να προχωρήσουν ή καν να ξεκινήσουν επαφές με άλλους παίκτες. Πρέπει να θυμίσουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου και όταν ο προπονητής μας εξέφρασε την άποψη ότι προτιμά να συζητήσει το θέμα παραμονής με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων σχολίασε και τις προεκτάσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στον αγωνιστικό προγραμματισμό. Είπε χαρακτηριστικό ότι υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στη διοίκηση και τον ίδιο, υπονοώντας ότι μπορούν να συντονιστούν προκειμένου να παρθούν κάποιες αποφάσεις έστω και αν ο ίδιος αποχωρήσει.

Αυτή φυσικά είναι η μια όψη του νομίσματος που ίσως προσωρινά μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Είναι όμως καλή πρακτική να σχεδιάζει τον ΑΠΟΕΛ του 2013-14 ο Γιοβάνοβιτς αν τελικά δεν παραμείνει, έστω και είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας; Για να τα πούμε διαφορετικά είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να βρεθεί σε μια ομάδα όπου ο προκάτοχος του ενώ έφευγε διαμόρφωσε το ρόστερ κατά το ήμισυ.

Η διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά τα δεδομένα και τους κινδύνους που υπάρχουν. Αναγνωρίζεται επίσης ότι όσο εκκρεμεί η παραμονή Γιοβάνοβιτς δεν προχωρά εύκολα τίποτα ενώ υπάρχει και η άποψη ότι για κάποιες περιπτώσεις παικτών έχει και η ίδια άποψη και δεν χρειάζεται την άποψη οποιουδήποτε.

Σε κάθε περίπτωση οι εκκρεμότητες είναι συγκεκριμένες και η μεγαλύτερη αφορά τον Γιοβάνοβιτς. Εννοείται ότι πρόκειται περί αστείου να λέγεται και να γράφεται ότι οι εκκρεμότητες αυτές δεν απασχολούν κανέναν γιατί προέχει ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!