Γιατί οι κρίσεις είναι μέρος του πρωταθλητισμού

Η λέξη κρίση, αν και την χρησιμοποιήσαμε στον πιο πάνω τίτλο, είναι υπερβολική και σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ομάδα μας ελέω της μη πραγματοποιήσεις μεταγραφής. Όμως για χάρη της συνέχειας του άρθρου, ας ονομάσουμε τα όσα εξελίχτηκαν μέχρι χτες στην ομάδα μας ως κρίση. Μπορεί στο μυαλό όλων μας να περιτριγυρίζουν τα λόγια και οι τοποθετήσεις του Ιβαν στην χτεσινή συνέντευξη τύπου, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να αρπάξουμε τα πλεονεκτήματα τις όλης κατάστασης και να βαδίσουμε προς τον τίτλο ακόμα πιο δυνατοί. Παρόλο που ακούγεται παράλογο, η όλη κατάσταση μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για την ομάδα μας στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Το πώς και γιατί το παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Αυτοκριτική από όλους Είναι η καταλληλότερη ευκαιρία, ο καθένας από εμάς να επαναπροσδιορίσει τις ευθύνες και τα καθήκοντα του. Οι οπαδοί ως οπαδοί, το κάθε μέλος της διοίκησης αλλά και όλοι μαζί ως συμβούλιο, ο προπονητής, το τεχνικό τιμ αλλά ακόμα και οι ποδοσφαιριστές. Είναι παράλληλα μια καλή αφορμή να αντιληφτεί ο καθένας τον ρόλο που διαδραματίζει σε αυτή την ομάδα.

Αυτοσυγκέντρωση στον πραγματικό στόχοΟι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της είμαστε όλοι εμείς και όχι ο επιθετικός που δεν ήρθε ποτέ. Άρα, αν πραγματικά αγαπούμε την ομάδα μας και θέλουμε να τη δούμε να κατακτά το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια, δεν έχουμε άλλη διέξοδο από το να ρίξουμε όλοι, όλη την προσοχή και προσπάθεια μας σε αυτό. Ο καθένας από το πόστο του, με πλήρη αφοσίωση στους στόχους μας. Αν σκεφτούμε το βαθμό δυσκολίας του κυριακάτικου αγώνα κάποιος μπορεί να πει ότι αργήσαμε ήδη.

Μεγαλύτερη θέλησηΗ κατάσταση που εξελίχτηκε φανερώνει το γεγονός ότι έχουμε απαιτήσεις. Μπορεί στην αρχή να παρερμηνεύονται οι απαιτήσεις αυτές ως αχαριστία, όμως μέσα από την ανάλυση μιας κρίσης σαν και αυτή, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι οι απαιτήσεις αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από την μεγάλη πίστη στην ομάδα. Αν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ δεν πίστευαν στην ομάδα, απλά θα αδιαφορούσαν για τις διάφορες εξελίξεις που συμβαίνουν σε αυτή και δεν θα ίδρωνε το αυτί τους αν έχουμε επιθετικό πρόβλημα ή όχι.

Οι οπαδοί έχουν καθήκον να στηρίξουν την ομάδα και να την σπρώξουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι δικαίωμα του κάθε οπαδού του ΑΠΟΕΛ να έχει άποψη για το οποιοδήποτε θέμα και να την εκφράζει με κόσμιο τρόπο, αλλά στο τέλος της ημέρας έχει καθήκον να ακολουθά να εμψυχώνει την ομάδα με πάθος όπου κι αν παίζει, χωρίς εκδικητικές διαθέσεις που έχουν αγωνιστικό αντίχτυπο και βαθμολογικές απώλειες.

Το κάθε μέλος της διοίκησης έχει καθήκον να συμμορφώνεται με τη κοινή γραμμή του συμβουλίου ως σύνολο και όχι με βάση την προσωπική του κρίση.  Η αυτοκριτική θα τους βοηθήσει να αντιλαμβάνονται έγκαιρα κρίσεις που πιθανώς να βρίσκονται εν εξέλιξη και να τις σταματούν εν τη γενέσει τους.

Τώρα που χωνέψαμε ότι δεν θα έρθει ο επιθετικός, τώρα που συγκινηθήκαμε με τις τοποθετήσεις του Ιβάν, τώρα που δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλέψουμε όλοι μαζί σαν σύνολο,  ας ασχοληθούμε και λίγο με την αελ με την οποία αγωνιζόμαστε σε 2 μέρες

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!