Γιατί πρέπει να μιλά ο Γιοβάνοβιτς

Όταν στα μέσα Μαρτίου με αφορμή ένα άθλιο δημοσίευμα του συγκροτήματος Φιλελεύθερος, ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να σταματήσει τις καθιερωμένες δημοσιογραφικές του διασκέψεις, τολμήσαμε να χαρακτηρίσουμε λανθασμένη την απόφαση του. Υποστηρίζαμε ότι πέραν της τιμωρίας των ΜΜΕ, δημιουργείται πρόβλημα γιατί οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έχουν ανάγκη μια φορά την εβδομάδα να ακούνε όσα έχει να πει ο Γιοβάνοβιτς.  Πρόκειται για την πιο «βαρετή» φωνή εντός ΑΠΟΕΛ αφού οι τοποθετήσεις του Σέρβου αποτελούν σημείο αναφοράς για το παρών και το μέλλον της ομάδας μας. Ανοίγουμε ξανά το κεφάλαιο των δημοσιογραφικών διασκέψεων του Ιβάν με αφορμή αυτήν που έδωσε πριν τον αγώνα με τη Σένιτσα. Ο Γιοβάνοβιτς έστειλε τα δικά του σημαντικά μηνύματα που δεν αφορούσαν μόνο τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο προπονητής εξήγησε στο βαθμό που ήθελε τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα σε σχέση με την περσινή χρονιά και τις προκλήσεις που έχει ο ίδιος και οι παίκτες του φέτος. Επειδή αντιλαμβάνεται και μαθαίνει τα πάντα, στήριξε τους νεοφερμένους και ιδίως τον Μπόρδα ενώ ζήτησε με το δικό του αληθινό τρόπο από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα.

Η αλλαγή στη στάση μεγάλης μερίδας του κόσμου ήταν άμεση. Για όσους μπορούν και έχουν τους τρόπους να πάρουν τον παλμό του κόσμου ήταν εμφανές ότι η παρέμβαση του Γιοβάνοβιτς έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Έπαιξε βέβαια ρόλο και ότι την επομένη η ομάδα «καθάρισε» τη Σένιτσα, αφού χωρίς αποτελέσματα δεν πείθουν οι προτροπές κανενός!

Που καταλήγουμε:

Αν και η δουλειά του προπονητή δεν είναι να μιλά στα ΜΜΕ για να καθησυχάζει ή να εμπνέει τον κόσμο, ο συγκεκριμένος είναι κάτι παραπάνω από προπονητής. Είτε το αντιλαμβάνεται, είτε όχι οι δημόσιες τοποθετήσεις του διαμορφώνουν το κλίμα μέσα στον κόσμο. Η «σιωπή» του από την άλλη δημιουργεί νευρικότητα ιδίως τις περιόδους που η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του Γιοβάνοβιτς για τη νέα χρονιά και αν προτίθεται να συνεχίσει την «τιμωρία» προς τα ΜΜΕ αλλά για το καλό του ΑΠΟΕΛ πιστεύουμε ότι πρέπει να βρει τον τρόπο να επικοινωνεί σε σταθερή βάση με τον κόσμο.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!