Για Ζουέλα μάλλον το δεύτερο SMS!

Οι μεταγραφικές εξελίξεις τρέχουν αφού ο χρόνος ενόψει της επίσημης πρώτης πιέζει έτσι οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς άρχισαν να γίνονται πράξεις και δυστυχώς για τον προπονητή μας να διαρρεούν. Πέραν του Αλωνεύτη για τον οποίο κάναμε αναφορά νωρίτερα η άλλη περίπτωση που προχωρά είναι αυτή του Ζουελά. Ο αρχηγός της Εθνικής Αγκόλας και μέχρι πριν λίγες μέρες ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Φρανσίσκο Ζουέλα, φέρεται να συμφώνησε σε όλα με την ομάδα μας και θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ τα επόμενα δυο χρόνια. Ο 28χρονος (3/8/1983) προτάθηκε τις τελευταίες μέρες στον Γιοβάνοβιτς ο οποίος μετά τον γνωστό εξονυχιστικό έλεγχο έδωσε το πολυπόθητο ΟΚ στον Πολυδώρου για να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις. Η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει και θα ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα είναι η συγκατάθεση της Κουμπαν στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα του παίκτη.

Αν γίνει τελικά η μεταγραφή του Ζουέλα θα κλείσει η μια κενή θέση στο κέντρο της άμυνας με τρόπο ιδανικό αφού θα ενταχθεί στο ρόστερ ένας παίκτης σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία που θεωρείται καλή πάστα αμυντικού. Τα σωματικά του προσόντα τον καθιστούν ογκόλιθο ενώ η παρουσία του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κάνει την προσαρμογή του πολύ πιο εύκολη. Μπορεί να του λείπουν εμπειρίες από ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους αλλά αυτά μαθαίνονται.

Το who is who του Ζουέλα

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Πορτογαλία, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Λεϊρία. Τη σεζόν 2002-03 αγωνίστηκε στην Σερτανένσε και την επόμενη χρονιά στην Ακαντέμικα. Ακολούθησε η Σάντα Κλάρα και το 2005 μετακόμισε στην Ελλάδα και τον Ακράτητο. Ύστερα από ένα χρόνο στα Άνω Λιόσια, ο 27χρονος αμυντικός πήρε μεταγραφή στη Skoda Ξάνθη, όπου παρέμεινε τρεις σεζόν. Εν συνεχεία έπαιξε στις Κούμπαν Κράσνονταρ και Αλάνια Βλαντικαφκάζ, ενώ την σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2011 αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο, ως δανεικός από την Κούμπαν.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!