Για τη δεύτερη θέση και όχι μόνο

Η σειρά των τριών καθοριστικών αγώνων με ομάδες της πρώτης πεντάδας ολοκληρώνεται σήμερα με τον πιο δύσκολο. Η νίκη για ακόμα μια φορά είναι το ζητούμενο έτσι ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βρεθούμε για πρώτη ουσιαστικά φορά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η πίεση για το αποτέλεσμα είναι δεδομένη αλλά η δυναμική που πήρε η ομάδας μας τον τελευταίο καιρό είναι επίσης τέτοια που δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε.

Το αγωνιστικό πλάνο

Ο τραυματισμός του Πιπίνη και η παρουσία του Σιέρινταν στον τελευταίο αγώνα είναι τα δεδομένα που δημιουργούν ερωτηματικά για τη σημερινή εντεκάδα. Ξάφνιασε και έγινε θέμα συζήτησης η επιλογή των Σέρτζιο και Σολωμού στα άκρα της άμυνας με την Ανόρθωση. Η απόφαση του Δώνη για τον σημερινό αγώνα θα εξαρτηθεί από το πώς θα κρίνει και την ικανότητα του αντιπάλου να αναπτυχθεί από τα άκρα όπου θα κινούνται οι Παπουλής και Λόπες. Εναλλακτική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι οι Αντωνιάδης και Αλεξάνδρου με τον καθένα όμως να κουβαλά ερωτηματικά όσον αφορά την ετοιμότητα του.

Το 4-4-2 θεωρείται δεδομένο και το άλλο ερώτημα είναι αν η πολύ καλή παρουσία του Σιέρινταν στον τελευταίο αγώνα είναι δυνατή να τον φέρει στο αρχικό σχήμα. Ο Σαντίν δυσκολεύεται στην τελική προσπάθεια αλλά βοηθά στα υπόλοιπα γεγονός που αναγνωρίζεται από τον προπονητή και θεωρείται σημαντικό.

Ρόλο θα παίξει και ο παίκτης που θα επιλεγεί στο δεξί άκρο μεταξύ των Χαραλαμπίδη και Μπενασούρ αφού ο πρώτος διασφαλίζει τρεξίματα και βοήθειες στην άμυνα ενώ ο Τυνήσιος μπορεί να δημιουργήσει με τις κάθετες πάσες του φάσεις από το πουθενά.

Ο Κακά ήρθε εσπευσμένα αλλά θεωρούμε απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να πάρει θέση βασικού στο συγκεκριμένο αγώνα και με τον Αμορίν να έχει πολύ καλή παρουσία στον τελευταίο αγώνα.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Η σωστή αμυντική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ και ο περιορισμός των ατομικών λαθών στο ελάχιστο θα δοασφαλίσουν το μηδέν παθητικό που είναι και το ζητούμενο. Αν καταφέρουμε να μην δεχτούμε τέρμα αργά ή γρήγορα και με την ώθηση του κόσμου θα έρθει το γκολ.

Ο Σαγκόι είναι ο υπ αριθμόν ένα κίνδυνος. Πέραν του ότι πρέπει να περιοριστεί απαγορεύονται και τα φαουλ σε σημεία όπου ο Αργεντινός μπορεί να γίνει απειλητικός με τις εκτελέσεις του.

Η ομάδα που θα μπορέσει να κρατήσει περισσότερο την μπάλα με τρόπο δημιουργικό θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για το γκολ και αυτή πρέπει να είμαστε εμείς.

Το πλάνο του Απόλλωνα περιστρέφεται γύρω από την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Αλωνεύτη κάτι που θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο αν είμαστε το ίδιο απειλητικοί και από τη δεξιά πλευρά.

Ο Βινίσιους είναι παίκτης-κλειδί αφού να μπορέσει να έχει ενεργό συμμετοχή στο οργανωτικό κομμάτι και παράλληλα να αναχαιτίσει θα «κερδίσουμε» επιπλέον παίκτη στον κεντρικό άξονα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!