Για το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα

Μπορεί μερίδα οπαδών μας να θεωρεί ότι η ομάδα δεν πρέπει να αναλώσει όλες τις δυνάμεις της στο κύπελλο αλλά το μήνυμα που βγαίνει από τον Αρχάγγελο είναι δυνατό και ξεκάθαρο. Οι παίκτες θα κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την πρόκριση επί της Αελ αφού θέλουν και το κύπελλο. Μάθαμε να στηριζόμαστε περισσότερο στις πράξεις παρά στο λόγια αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα μηνύματα αποφασιστικότητας που στέλλουν παίκτες και τεχνική ηγεσία. Με αυτά τα δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ καλείται σήμερα να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση στην  επόμενη φάση. Πρακτικά αυτό σημαίνει νίκη χωρίς να δεχτούμε τέρμα αφού άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης δίνει στην Αελ τον πρώτο λόγο. Όλα αυτά στη θεωρεία πάντα αφού ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει σε οποιαδήποτε έδρα. Η φετινή Αελ όμως δείχνει πολύ διαφορετική και το ιδανικό σενάριο είναι να μην φτάσουμε στα άκρα όπως αναγκαστήκαμε να κάνουμε ανεπιτυχώς πέρσι με τον Απόλλωνα.

Το μηδέν παθητικό και η καλή μεσοεπιθετική λειτουργία που θα μας επιτρέψει να σκοράρουμε είναι το ζητούμενο για την ομάδα μας. Η τακτική που θα ακολουθήσει η Αελ αναμένεται να είναι αμυντικογενής κάτι πού ίσως βοηθήσει στο πρώτο σκέλος. Όπως είδαμε και στον μεταξύ μας αγώνα πρωταθλήματος η μεγαλύτερη δυσκολία θα είναι στο να διασπάσουμε την πολύ καλή μεσοαμυντική γραμμή της Λεμεσιανής ομάδας.

Θεωρούμε απίθανό να συνεχιστεί η μη αποτελεσματική προώθηση του Ατόρνο στην επίθεση οπότε ένας εκ των Τρισκόφσκι ή Σολάρι θα προτιμηθεί για την κορυφή εφόσον προτιμηθεί η διάταξη 4-5-1. Εικάζεται ότι ο Σόουζα είναι έτοιμος για την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός κάτι που αν επιβεβαιωθεί ίσως αφήσει στον πάγκο έναν εκ των Πίντο ή Μοραίς. Εναλλακτική επιλογή είναι να παίξουν και οι τρεις Πορτογάλοι και να μείνει εκτός ο Μαρσίνιο.

Ο Γιοβάνοβιτς λογικά θα προτιμήσει τον Χιώτη θέλοντας να του δώσει χρόνο συμμετοχής σε έναν αγώνα πολύ πιο δύσκολο από αυτόν με τον Ακρίτα αφού θέλει να τον έχει σε ετοιμότητα μιας και ο Πάρντο δείχνει να μην βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση.

Ισχύουν τα διαρκείας

Η ώρα έναρξης του αγώνα είναι απαγορευτική για κάποιους αλλά η πλειοψηφία των οπαδών μας αναμένεται να κάνει και πάλι το καθήκον της. Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας.  

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!