Για όσους είναι άνετοι και για αυτούς που ανησυχούν

Κάθε ήττα πονάει, προβληματίζει και πληγώνει τον κάθε ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ. Αυτή είναι η πιο φυσιολογική αντίδραση για τον καθένα από εμάς που αγαπάει και ουσιαστικά ζει καθημερινά με αυτή την ομάδα. Το…κάζο που πάθαμε το Σάββατο από την ΑΕΛ δεν μπορεί παρά να έχει διαφοροποιήσει πολλά στη ψυχολογία και στον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε να εξελίσσεται η χρονιά. Γιατί δεν ήταν μόνο η ήττα αλλά ο γενικότερος τρόπος συμπεριφοράς της ομάδας στο γήπεδο. Ήταν χειρότερος από όλα τα άλλα παιχνίδια πρωταθλήματος που δώσαμε φέτος και δεν μπορέσαμε να δείξουμε τον καλό εαυτό. Απλά οι νίκες δεν επέτρεπαν σε κανένα να πιστέψει ότι έρχονται και χειρότερα, μέχρι που τα είδαμε, τα νιώσαμε και μας πλήγωσαν στο τελευταίο παιχνίδι.

Δεν τίθεται θέμα να μηδενίσουμε ποτέ μα ποτέ αυτή την ομάδα. Υπάρχει όμως πλέον λόγος να σημειώσουμε κάποια σημαντικά πράγματα. Πρώτο και καλύτερο, το θέμα της γενικότερης αντιμετώπισης των παιχνιδιών. Από όλους μας. Αρχίζοντας από τον προπονητή που πρέπει να καταλάβει το συντομότερο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένει το ίδιο από δύο διαφορετικές σχεδόν 11άδες σε Ευρώπη και Κύπρο.

Οι ποδοσφαιριστές από τη σειρά τους, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να επιλέγουν παιχνίδια για να δείξουν τη μεγάλη τους και αδιαμφισβήτητη αξία και φυσικά ο κόσμος ο οποίος δείχνει να συμφωνεί με την επιλογή παιχνιδιών.

Με το ζόρι 8 χιλιάδες σε ένα σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΛ και βαθιά κοιμώμενος στην κερκίδα ενώ στην Ευρώπη γεμίζει το γήπεδο και δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Που καταλήγουμε; Δεν μπορεί να υπάρξει τόσο μεγάλη άνεση από κάποιους και ειδικά να ακούμε να λένε ότι είναι μια απλή ήττα γιατί κάθε άλλο παρά απλό είναι να χάνεις από μια ομάδα στο γήπεδο σου μετά από 10 χρόνια και όσο βελτιωμένη δείχνει να είναι η φετινή ΑΕΛ. Δεν μπορεί επίσης να αρχίσει η γνωστή ανησυχία ( η καλοπροαίρετη ναι) που εξελίσσεται σε κριτική και μουρμούρα για το φετινό ΑΠΟΕΛ.

Αν όλοι όσοι προαναφέραμε πιο πάνω, λειτουργήσουν με τη γνωστή υπευθυνότητα και δεν δεχθούν να πληγωθεί άλλο το γόητρο της ομάδας μας, τότε δεν τίθεται θέμα να μην επιστρέψουμε σύντομα εκεί που ήμασταν πριν από το Σάββατο. Υπομονή λοιπόν και ανάληψη των ευθυνών. Έρχεται σύντομα μια μεγάλη δοκιμασία με την Πόρτο που ελπίζουμε να συμβάλει στο να μην διευρυνθεί η ανησυχία και βλέπουμε στη συνέχεια για να κρίνουμε καλύτερα το πώς θα πορευθούμε στις αλλεπάλληλες υποχρεώσεις μας.

Προσοχή και σε κάτι άλλο. Είναι χιλιάδες εκείνοι που καραδοκούν και προσεύχονται να καταρρεύσει το φετινό ΑΠΟΕΛ. Μιλάμε για αντίπαλους βεβαίως οπαδούς των άλλων ομάδων. Ακόμα και εκείνων που μας τιμούν και κάνουν ότι χαίρονται με τις ευρωπαϊκές μας επιτυχίες.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!