Γιοβάνοβιτς: Πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά

Ρεαλιστής όσον αφορά τον αγώνα με τη Ζενίτ αλλά και το πόσο κοντά είμαστε στην πολυπόθητη πρόκριση παρουσιάστηκε ο Γιοβάνοβιτς στη διάσκεψη του με τα μμε. Ο προπονητής μας μίλησε και για τις καιρικές συνθήκες τις οποίες χαρακτήρισε διαφορετικές από την Κύπρο αλλά επισήμαινε ότι μπορούσαν να ήταν και χειρότερες. Ο Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσον αφορά τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την τακτική της ομάδας.   Τα πιο χαρακτηριστικά σημεία των δηλώσεων του

– Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Ο κ. Γκαζάεφ είχε πει κάποτε πως αν περνούσε θα ξύριζε το μουστάκι του. Εσείς τι θα κάνετε αν περάσετε στην επόμενη φάση; Επειδή δεν έχω μουστάκι, δεν θα κάνω τίποτα αλλά θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος προπονητής στον κόσμο.

Για τις καιρικές συνθήκεςOι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με την Κύπρο. Ότι μπορούμε να κάνουμε για την προετοιμασία μας σ’ αυτές συνθήκες, το κάναμε (σ.σ. οι παίκτες ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα διατροφής). Το μόνο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να ρίξουμε τη θερμοκρασία που είναι στην Κύπρο ακόμα στους 18 βαθμούς. Είμαστε τυχεροί γιατί μπορούσε να είναι χειρότερα»

Απέχετε έναν βαθμό από την πρόκριση. Αυτό αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζεται τον αγώνα;Δεν έχουμε καμιά πίεση. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει αλλάξει τίποτα στη σκέψη για συμμετοχή στους Ομίλους. Ο ένας βαθμός μπορεί να είναι πολύ κοντά, ίσως είναι και πολύ μακριά. Έχουμε να παίξουμε Ζενίτ και Σαχτάρ, δυο πάρα πολύ καλές ομάδες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μεγάλη προσπάθεια αύριο (23/12) και στον αγώνα με τη Σαχτάρ και θα δούμε αν έχουμε καταφέρει κάτι ή όχι. Δεν έχουμε πίεση αλλά μόνο πολύ μεγάλο κίνητρο για να πετύχουμε κάτι φανταστικό για τον ΑΠΟΕΛ.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη ομάδα του ομίλου σας;«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Είναι τρεις διαφορετικές ομάδες. Θεωρώ πως η πιο σοβαρή και δύσκολη ομάδα είναι η Ζενίτ. Η Σαχτάρ είναι η πιο ταλαντούχα του ομίλου. Σίγουρα η Πόρτο είναι κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ αλλά τα πράγματα πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν εξελίσσονται όπως τα θέλουμε. Πιστεύω ότι μπορεί να είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα σε αυτό τον όμιλο όμως εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι το πιο δύσκολο γκρουπ που θα μπορούσαμε να κληρωθούμε. Η Ζενίτ είναι πρώτη στο Ρώσικο πρωτάθλημα, ομάδα που παίζει χρόνια μαζί, έχει εξαιρετικό προπονητή και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές μπροστά της».

Πώς θα παίξει η ομάδα αύριο;«Σας έχει άρεσε το ΑΠΟΕΛ στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια; Άρα δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε κάτι άλλο αύριο. Δεν θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Ξέρουμε πώς να πάρουμε καλά αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!