«Δεν είμαστε άνετοι..»

Σε ήπιους τόνους εξελίχτηκε η σημερινή διάσκεψη του Γιοβάνοβιτς μέσα από την οποία έστειλε τα δικά του μηνύματα για τον αγώνα της Κυριακής. Ο προπονητής μας θέλησε να αναδείξει το γεγονός ότι η βαθμολογική διαφορά δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. «Δεν είμαστε άνετοι και κανένας δεν μπορεί να μας παρουσιάζει έτσι» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση. Μέσα από τα λεγόμενα του προκύπτει ότι Αλωνεύτης και Πίντο θα είναι στη διάθεση του ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προλάβει και ο Μπουντιμιρ. Διαβάστε τα σχετικά:

Για τους τραυματίες:«Υπάρχει το πρόβλημα με τον Κλουκόφσκι, ενώ για τους Μπόρδα και Μπούντιμιρ δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για την κατάσταση που θα βρίσκονται. Έχουμε άλλες τρεις προπονήσεις, θα περιμένω να δω σε ποιο βαθμό θα προπονηθούν για τον αγώνα με την Ομόνοια. Σε λίγο πιο δύσκολη κατάσταση είναι ο Μπόρδα από τον Μπούντιμιρ. Η σημερινή προπόνηση θα μας δείξει κατά κάποιο τρόπο πως εξελίσσονται τα πράγματα όσον αφορά τους τραυματισμούς. Δεν περιμένω να δω πολλά πράγματα από τον Μπόρδα, περιμένω πολλά περισσότερα από τον Μπούντιμιρ. Ο Αλεξάνδρου είχε ένα χτύπημα στον αστράγαλο στη διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα. Σήμερα θα κάνει κανονικά προπόνηση».

Για τους Αλωνεύτη και Καρυπίδη, που θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά την πρώην τους ομάδα: Δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση. Εξάλλου, το ποδόσφαιρο το έχει αυτό το πράγμα, δεν είναι κάτι ξένο ιδιαίτερα στο σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι και ο Στάθης και ο Καρυπίδης σε όλη τους την παρουσία στην Ομόνοια έδειξαν μεγάλη σοβαρότητα σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με όποιον αντίπαλο κι αν έπαιξαν. Αυτή η συμπεριφορά που είχανε την κρατάνε και εδώ στον ΑΠΟΕΛ και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση, γιατί και οι δύο είναι επαγγελματίες. Ο καθένας απολαμβάνει το παιχνίδι με το δικό του τρόπο και οι αλλαγές των ομάδων είναι μέσα στο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν όπως πρέπει.

Για Πίντο και Αλωνεύτη: Πίντο και Αλωνεύτης δουλεύουν σε κανονικούς ρυθμούς από την αρχή της εβδομάδας και πιστεύω θα είναι απολύτως έτοιμοι την Κυριακή.

Για την Ομόνοια: Αναμένω το ντέρμπι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη αγωνία. Θα είναι κάπως διαφορετικό και λόγω της διανομής εισιτηρίων. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε και αυτός είναι ο στόχος. Ζούμε για αυτά τα παιγνίδια. Δεν έχει καμία ομάδα μεγαλύτερο κίνητρο από την άλλη. Τα ντέρμπι ανεξάρτητα της αγωνιστικής κατάστασης είναι πάντα ξεχωριστά παιχνίδια. Ιδιαίτερα τα ματς με την Ομόνοια έχουν μία ξεχωριστή σημασία. Εκείνη την ημέρα ξεχνάς τη βαθμολογική θέση, την αγωνιστική κατάσταση και ζεις στο ρυθμό του σημαντικού παιχνιδιού. Τώρα, είναι στην 5η αγωνιστική και σίγουρα είναι σημαντικό να κερδίσουμε το παιχνίδι και αυτός είναι ο στόχος μας, όμως σίγουρα δεν μπορεί να δώσει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα για τον τελικό στόχο που υπάρχει και για εμάς και για την Ομόνοια για την κατάκτηση του τίτλου. Ζούμε ολοι για αυτό το παιχνίδι και για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Δεν νομίζω όμως ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο γίνεται αυτό…. Δεν αλλάζει κάτι. Μπορεί να ανοίξει λίγο η βαθμολογική διαφορά με την Ομόνοια αν κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ, όμως στο πρωτάθλημα συμμετέχουν και άλλες ομάδες, που έχουν στόχο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Για τη βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες: Νομίζω την πρώτη φορά που ήμασταν στους ομίλους ήμασταν και εμείς εφτά βαθμούς πίσω από την Ομόνοια. Μεγάλες ομάδες, όμως, είναι αυτές που έχουν μεγάλους στόχους κάθε χρόνο, διαχρονικά. Ξεχωρίζουν από τις άλλες ομάδες για αυτό το λόγο και παραμένουν οι στόχοι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Είτε είσαι εφτά βαθμούς πίσω είτε ένα, δεν παρατάς ποτέ το στόχο σου μέχρι να έχεις μαθηματικές ελπίδες. Έτσι αισθάνομαι το ποδόσφαιρο, το έλεγα τότε το λέω και τώρα. Δεν είναι μόνο δικό μας θέμα ή της Ομόνοιας, είναι και θέμα των υπόλοιπων ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους για το πρωτάθλημα. Το ντέρμπι έχει τη δική του σημασία, όπως έχει όλα τα προηγούμενα χρόνια, και είναι σίγουρα σημαντικό. Για τη βαθμολογική έκβαση, όμως, είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, γιατί ακόμη είναι πολύ νωρίς και δεν διεκδικούμε το πρωτάθλημα μόνο εμείς και η Ομόνοια.

Για το 4 στα 4 και κατά πόσον σε περίπτωση νίκης το ΑΠΟΕΛ θα αποκτήσει προβάδισμα για τον τίτλο, από τη στιγμή που η Ομόνοια θα μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία: Δεν μιλάμε εκ του ασφαλούς. Μας ενδιαφέρε το τέλος της σαιζόν και όχι η βαθμολογική θέση τη δεδομένη στιγμή. Δεν είναι μόνο η Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ διεκδικητές του τίτλου. Δεν είμαστε άνετοι και υπάρχουν χίλιοι λόγοι που θέλουμε να είμαστε νικητές σε αυτό το παιγνίδι. Το ότι κάναμε τέσσερις νίκες σίγουρα είναι ένα πολύ καλό στοιχείο για την ομάδα μας, όμως δεν σημαίνει τίποτα για την έκβαση του πρωταθλήματος. Σίγουρα δεν είναι άνετη και η Ομόνοια, όμως δεν είμαστε ούτε εμείς άνετοι. Γι’ αυτό είπα προηγουμένως ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και οι δύο ομάδες θα έχουν τον ίδιο στόχο, να κερδίσουν το παιχνίδι. Και για εμάς έχει σημασία να κερδίσουμε το παιχνίδι για να συνεχίσουμε την πορεία όπως την ξεκινήσαμε. Κανένας δεν μπορεί να μας παρουσιάσει άνετους.

Για τα δικά του κίνητρα και αν θα εξιτάρει τον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές, η προοπτική για να αυξηθεί και άλλο το σερί των επιτυχημένων αγώνων…«Τα κίνητρα πάντα πρέπει πάντα να τα ψάξεις και είτε αφορά εμένα είτε τους ποδοσφαιριστές σε οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερη διάθεση να δουλέψεις, σου ανοίγουν περισσότερους ορίζοντες, και ιδιαίτερα όταν είσαι πολλά χρόνια σε μία ομάδα είναι σημαντικό να βρίσκεις καινούργια κίνητρα να δουλέψεις. Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, σαν προπονητής της ομάδας, με ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα είναι ενδεχομένως λίγο δύσκολο να πετύχεις κάτι παραπάνω. Όμως ψάχνεις κίνητρα για να κάνουμε πάλι μία καλή ομάδα που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και φυσικά θα διεκδικήσει στόχους που έχει όπως το κυπριακό πρωτάθλημα. Η διαφορετικότητα των ποδοσφαιριστών και γενικώς η αντιμετώπιση που έχουμε από τον κόσμο, ίσως να είναι τα κίνητρα που έχουμε για να κάνουμε τις επιτυχίες που είχε και η ομάδα πριν από 4-5 μήνες. Αυτά είναι τα κίνητρα που βρίσκω εγώ και σε καμία περίπτωση δεν εστιάζω πόσες συνεχόμενες νίκες μπορούμε να κάνουμε. Γιατί κι αυτό είναι δύσκολο με τις 16 συνεχόμενες νίκες που είχαμε κάνει στο πρωτάθλημα του 2009».

Για την ατμόσφαιρα: Σίγουρα έχει ενδιαφέρον και είναι και μία πρόκληση να παίζεις εκτός έδρας σε ένα γήπεδο που γνωρίζουμε. Σίγουρα περιμένουμε μία καλή ατμόσφαιρα, όπως πάντα υπάρχει στο γήπεδο, η Ομόνοια θα έχει περισσότερους φιλάθλους, όμως και πάλι θα είναι μία καλή ατμόσφαιρα. Στο τέλος παίζουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!