Δεν θα είναι εύκολο

Η εντύπωση που επικρατεί ανάμεσα σε πολλούς οπαδούς του ΑΠΟΕΛ είναι ότι η ομάδα μας θα καταφέρει να περάσει το πρώτο Ευρωπαϊκό της εμπόδιο χωρίς να δυσκολευτεί.  Ειδικά αν η ομάδα μας καταφέρει να αποφύγει τη Λέγκια και την Παρτιζάν τις οποίες ο κόσμος θεωρεί ως τις πιο επικίνδυνες ομάδες της κλήρωσης, οι υπόλοιπες δεν φαίνεται να πείθουν τους οπαδούς μας ότι μπορούν να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση και να μας στερήσουν την πρόκριση.   Η συγκεκριμένη εντύπωση ίσως να προκύπτει και από το γεγονός ότι αρκετοί ΑΠΟΕΛίστες θεωρούν ότι το περσινό και προπέρσινο πάθημα της ομάδας μας θα αποτελέσει επιτέλους φάρο σοβαρότητας στη φετινή μας προσπάθεια και προετοιμασία.

Οι χτεσινές πρώτες αναμετρήσεις των πιθανών αντιπάλων μας απέδειξαν ότι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θα προβάλουν αντίσταση και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους για πρόκριση με πάσα σοβαρότητα και ενθουσιασμό. Μάριπορ, Ντεμπρετσέν και Ελσινκι κατάφεραν να μην χάσουν εκτός έδρας και πάνε την επόμενη βδομάδα στην έδρα τους έχοντας την λευκή ισοπαλία ως πλεονέκτημα πρόκρισης. Η Σλόβαν κέρδισε 1-0 ενώ η Καραμπάκ κέρδισε εκτός έδρας με 0-1 την Βαλέτα Μάλτας. Η Παρτιζάν επιβεβαίωσε ότι αποτελεί ένα δυνατό αντίπαλο αφού καθάρισε στην έδρα της 3-0 την πρόκριση και δεν θα χρειαστεί να σκορσαριστεί ιδιαίτερα στον επαναληπτικό. Λεγκια και Βεντσπλιτς αγωνίζονται σήμερα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Λεγκια τουλάχιστον αναμένεται να καθαρίσει το ματς.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει μπροστά του την ευκαιρία να επιστρέψει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League μετά από 3 χρόνια. Για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε και πάλι το όνειρο θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, με σοβαρότητα και συγκέντρωση σε κάθε στόχο ξεχωριστά.

Η εντύπωση ότι η ομάδα μας εύκολα ή δύσκολα θα περάσει το εμπόδιο του 3ου προκριματικού είναι λανθασμένη και μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Αν δεν θέλουμε να βρεθούμε και πάλι προ εκπλήξεως όπως έγινε τις τελευταίες 2 χρονιές, είμαστε αναγκασμένοι να σοβαρευτούμε και να επικεντρωθούμε στους αγώνες του 3ου προκριματικού.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!