Δεν ξανακτίζεται, τώρα κτίζεται

Σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή, ο Μικαέλο Παπαδάκη έγραφε για το πώς ο ΑΠΟΕΛ ξανακτίζεται στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ομάδων. Όσοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα δεδομένα γύρω από την ομάδα μας μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τώρα κτίζεται ο ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά σε οργανωτικό επίπεδο. Η παρακαταθήκη της προηγούμενης διοίκησης σε αυτό τον τομέα ήταν ανύπαρκτη αφού παρά τις τεράστιες επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο και κυρίως στην Ευρώπη, δεν έγιναν ούτε τα απολύτως απαραίτητα. Η γνωστή έκθεση της KPMG που εκπονήθηκε τον Μαϊο του 2012 δεν ήταν αρκετή για να γίνουν έστω και με καθυστέρηση τα απαραίτητα. Ακόμα και αυτή η πρόσληψη οικονομικού διευθυντή πέρασε από χίλια μύρια κύματα για να προσληφθεί τελικά ένα άτομο που και αυτό με τη σειρά του ενεργούσε υπό το καθεστώς τρομοκρατίας.

Με αυτά τα δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ καλείται πλέον να κάνει όλα αυτά που έπρεπε και θα ήταν σαφώς πιο εύκολα όταν υπήρχε και η απαιτούμενη ρευστότητα. Τεχνικός διευθυντής, ομάδα σκάουτερ, εκμετάλλευση του brand name μέσω εμπορικών συμφωνιών, προσέλκυση νέων κεφαλαίων, εκσυγχρονισμός της Ακαδημίας, αύξηση των εσόδων του εμπορικού τμήματος, περιορισμός εξόδων είναι μόνο μερικά από τα ανοικτά κεφάλαια τα οποία χειρίζεται η διοίκηση Πετρίδη στην προσπάθεια της να διορθώσει τα κακώς έχοντα.

Κάποιες ενέργειες έχουν ήδη τροχοδρομηθεί ενώ για άλλες θα χρειαστεί χρόνος αφού συμβατικοί και άλλοι περιορισμοί κάνουν δύσκολη την άμεση αλλαγή. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει διάθεση για τομές και πλάνο το οποίο αν υλοποιηθεί σωστά θα βοηθήσει να γίνουν όλα αυτά που ζητούσε απεγνωσμένα ο κόσμος εδώ και χρόνια.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!