Δεν παίζουν μπάλα τα budgets

“Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” και δυστυχώς για την ομάδα μας το πρωινό δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Αποδεικνύεται περίτρανα, για ακόμα μία φορά, ότι οι προϋπολογισμοί δεν παίζουν μπάλα. Ακούμε για χρόνια τώρα ότι ο ΑΠΟΕΛ με την είσοδό του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα ξεφύγει από τις άλλες ομάδες, όμως αν δεν διαχειριστείς σωστά τα χρήματα μόνο εύκολο δεν είναι. Προσλάβαμε τεχνικό διευθυντή φέτος με την ελπίδα ότι τα λάθη του παρελθόντος να εκλείψουν.

Αντ’ αυτού, για ακόμα μία χρονιά βλέπουμε λανθασμένες και ακαταλαβίστικες επιλογές στο έμψυχο υλικό της ομάδας, τόσο στην επιλογή παικτών, όσο και προπονητικά. Ένα δεξί μπακ που τον έχουμε μόνο για τις προπονήσεις και “προσπαθούμε” να κρούσουμε τον 34χρονο Σέρτζιο. Έναν επιθετικό, Πιατκόφσκι, που στο σύστημα που παίζει ο ΑΠΟΕΛ, δηλαδή με μόνο έναν στη κορυφή δεν μπορεί να αποδώσει. Με έναν δίπλα του μπορεί να βγάλει καλύτερη εικόνα, αλλά προς το παρόν είναι ξεκομμένος.

Με έναν ποδοσφαιριστή, Λεάλ, που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τη θέση του, αν είναι επιθετικός ή εξτρέμ, αλλά ο προπονητής προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μας αποδείξει ότι κάμνει για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν καταλάβει ότι εκτίθεται. Τα λάθη του προπονητή δεν σταματούν εδώ όμως. Και δεν νομίζω να πρέπει να είσαι προπονητής για να καταλάβεις ότι ο Ντε Βινσέντι δεν μπορεί να αγωνιστεί στα φτερά. Η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό. Και με το σύστημα που αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ, Ντε Βινσέντι και Στίλιτς δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα.

Και δυστυχώς, διότι περί αυτού πρόκειται, ολόκληρο ΑΠΟΕΛ στηρίζεται στις ικανότητες του Βάντερ στη πλαγιοκόπηση και στο ένας εναντίον ενός. Πέραν του Βάντερ δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που να μπορεί στο ένας εναντίον ενός. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανικανότητα της ομάδας να δημιουργήσει φάσεις και κατ’ επέκταση να πετύχει τέρματα.

Δεν θυμάμαι τελευταία φορά που σε τρεις σερί αγώνες στο ΓΣΠ δεν πετύχαμε τέρμα. Αν αυτό που βλέπουμε ικανοποιεί τον Μαντούκα και τον Πετρίδη, τότε πάω πάσο. Η ομάδα, δυστυχώς, δεν βελτιώνεται και μου θυμίζει πολύ τις μέρες του Πάολο Σέρτζιο που βλέπαμε το ίδιο σκηνικό και λέγαμε τα ίδια πράγαμτα και κάποιοι μας έλεγαν ότι κάμνουμε τους προπονητές.

Κάποια πράγματα φωνάζουν από μόνα τους και δεν χρειάζεται να έχεις δίπλωμα για να τα καταλάβεις.

Η ομάδα θα μπορούσε να είχε ξεφύγει ήδη, αν γίνονταν οι σωστές επιλογές, αλλά προσπαθούμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

Μόνο ΑΠΟΕΛ,
Κώστας Κ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!