Δεν τους σκιάζει φοβέρα καμία

Οι προειδοποιήσεις από πλευράς Γιοβάνοβιτς έγιναν από πέρσι όταν έλεγε ότι η ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ ήταν κάτι μοναδικό που δεν πρέπει να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης και προσδοκιών. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο για όλους μας να το αντιληφθούμε και μόνο όταν ήρθε ο αποκλεισμός σοκ από την Μπακού αρχίσαμε να το καταλαβαίνουμε. Ο Γιοβάνοβιτς έκρινε ότι έπρεπε να χτίσει μια νέα ομάδα παίρνοντας ρίσκα που δεν μας είχε συνηθίσει ποτέ προηγουμένως. Ήταν πολλοί αυτοί που έδειξαν να μην έχουν υπομονή όλους αυτούς τους μήνες ενώ υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι ο ΑΠΟΕΛ κατακτά το πρωτάθλημα από σπόντα. Το αγωνιστικό προφίλ του ΑΠΟΕΛ άλλαξε αλλά πολλοί από εμάς έμειναν κολλημένοι στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Αλμέιδα και ο Τρισκόφσκι έφυγαν και όμοιοι τους δεν θα ξανάρθουν στο χρεοκοπημένο κυπριακό ποδόσφαιρο αφού η φούσκα έσκασε.

Η επίδοξη πρωταθλήτρια 2012-13 έζησε και ζει ακόμα κάτω από τη σκιά της περσινής ομάδας που έφτασε μέχρι τους 8 του Champions League. Έστω και αν ζουν κάτω από αυτή τη σκιά, έστω και αν δεν τους στηρίξαμε και δεν τους αγαπήσαμε στο βαθμό που χρειάζονταν δεν λύγισαν και με μια ακόμα νίκη θα μας χαρίσουν το πρωτάθλημα.

Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε τους νέους, γεγονός που έκανε την προσπάθεια όλης της ομάδας πιο δύσκολη. Ήταν μια δύσκολη χρονιά όπου ο ΑΠΟΕΛ αν και δαπάνησε πολλά εκατομμύρια δεν είχε την ελκυστική και επιβλητική ομάδα προηγούμενων χρόνων.

Οι παίκτες όμως με την καθοδήγηση του Γιοβάνοβιτς βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν αυτό που για πολλούς μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου έδειχνε  ακατόρθωτο. Η υπερομάδα της Ανόρθωσης κατάρρευσε και ταυτόχρονα η πιο σταθερή και αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος έκανε ένα αξιοθαύμαστο σερί την ώρα που η μπάλα ήταν καυτή.

Η απαξίωση του ΑΠΟΕΛ και κάποιων από τους συντελεστές του 22ου πρωταθλήματος δεν τιμά κανέναν μας. Όσοι αδυνατούν να πιστώσουν στους παίκτες και στον προπονητή μας την κατάκτηση του πρωταθλήματος οφείλουν να σεβαστούν την πλειοψηφία που το πράττει. Ναι, ήταν παράξενο πρωτάθλημα για όλους τους λόγους που έχουμε προαναφέρει αλλά δεν παύει να είναι ο πιο σημαντικό τίτλος που μπορεί να κατακτήσει ο ΑΠΟΕΛ.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία να έρθει το Σάββατο. Γιατί μονάχα αυτή η ομάδα μας ομορφαίνει τη ζωή. Ανεξαρτήτως του ποιος είναι πρόεδρος, προπονητής ή αριστερό μπακ!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!