Δεν υπάρχουν φαντάσματα τύπου Μπάτε

Οι πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ σε συνδυασμό με τα επιτεύγματα της περσινής ομάδας, δημιούργησαν άγχος και νευρικότητα σε μια μερίδα οπαδών μας. Αυτά άρχισαν να αποκτούν διαστάσεις κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου βλέποντας τον Γιοβάνοβιτς να επιλέγει κυρίως άσημους παίκτες για να χτίσει το νέο ΑΠΟΕΛ. Με αυτά τα δεδομένα δεν άρχισαν να έρθουν και οι μαύρες σκέψεις αφού κάποιοι έκριναν ως επικίνδυνο αντίπαλο τη Σένιτσα, που θα μας απέκλειε πρόωρα. Ο πρώτος αγώνας έφερε το καθαρό 2-0 με την ομάδα να στέλλει κυρίως ενθαρρυντικά μηνύματα και να δείχνει ότι θα κουμαντάρει και στον επαναληπτικό της Πέμπτης. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό αφού το σκορ στο ΓΣΠ, έφερε στο προσκήνιο το αντίστοιχο αποτέλεσμα του αγώνα με την Μπάτε. Ο προ πενταετίας αποκλεισμός σοκ μέσα στο Μπόρισοφ με 3-0 έγινε σημείο αναφοράς στις συζητήσεις των απαισιόδοξων οπαδών.

Προσπαθήσαμε πολύ να βρούμε κάποιες ομοιότητες πέραν του σκορ του πρώτου αγώνα και πραγματικά αδυνατούμε. Εννοείται πως όπως και τότε έτσι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί δεδομένη την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Το να συγκριθούν οι τότε ομάδες με τις σημερινές είναι άκαιρο, οπότε το μόνο πράγμα που ίσως να αποτελεί σημαντική παράμετρο που μπορεί να θεωρηθεί συγκρίσιμη είναι η ψυχολογική προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ ενόψει του επαναληπτικού. Θεωρούμε λοιπόν ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να πέσει στην προ πενταετίας παγίδα της υποτίμησης και της χαλάρωσης σε όλα τα επίπεδα.

Ο προπονητής μας δείχνει διαχρονικά μια εκνευριστική για κάποιους επιμονή στο να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο. Τη φιλοσοφία αυτή καταφέρνει μέχρι στιγμής να την περνά και στους παίκτες του, οπότε υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να δούμε τον σοβαρό ΑΠΟΕΛ στη Σένιτσα. Οι ποδοσφαιριστές με τη σειρά τους δηλώνουν ότι «τίποτα δεν τέλειωσε» και παρόλο που οι τοποθετήσεις τους αυτές μπορούν να θεωρηθούν αναμενόμενες θα περιμένουμε να τις επιβεβαιώσουν και με την εικόνα που θα βγάλουν στο γήπεδο το βράδυ της Πέμπτης.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!