Διεργασίες για την επόμενη μέρα

Η βαθμολογική διαφορά είναι τέτοια που ο ΑΠΟΕΛ θεωρείται από όλους ο νέος πρωταθλητής Κύπρου και αυτό που απομένει είναι η τυπική στέψη. Αν όλα πάνε καλά αυτό θα γίνει το Σάββατο στο ΓΣΠ στη νέα αναμέτρηση με την Αεκ. Διοίκηση και προπονητής έσπευσαν πολύ νωρίς να στείλουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται για φιέστα, αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους που υπάρχουν. Είναι δεδομένο όμως ότι όλοι θέλουν να δουν την ομάδα μας να τελειώνει το πράγμα έτσι ώστε να αρχίσουν και επίσημα οι πανηγυρισμοί αλλά και ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι πολλές και σοβαρές και η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν τη διακοπή του Πάσχα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική. Παρασκηνιακά και όσο πιο διακριτικά γίνεται άρχισαν οι διεργασίες που αφορούν όλο το φάσμα του ΑΠΟΕΛ.

ΔιοίκησηΊσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει έστω και τυπικά είναι το αν η διοίκηση Ερωτοκρίτου και ουσιαστικά ο ίδιος ο πρόεδρος θα παραμείνει και την επόμενη διετία. Η θητεία του προέδρου όπως και κάποιων άλλων μελών του συμβουλίου λήγει τον ερχόμενο μήνα και όλα συνηγορούν ότι ο Ερωτοκρίτου θέλει να παραμείνει. Η προ τριμήνου παραίτηση του ανακλήθηκε από τον ίδιο λέγοντας πως θα παραμείνει για να οδηγήσει την εταιρεία στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση η οποία έχει οριστεί στις 20 Μαιου.

Μπορεί κατά καιρούς να διαρρέει και η ίδια η διοίκηση ότι κάποιοι εποφθαλμιούν τις καρέκλες αλλά κάτι τέτοιο στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν ισχύει. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ από τις πορείες του Champions League έχουν δαπανηθεί και κουρευτεί ενώ όσοι γνωρίζουν τα τεράστια ανοίγματα και τη νέα τάξη πραγμάτων που έρχεται αναγνωρίζουν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

ΠροπονητήςΔεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό από αυτό που αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα και το ότι ο Γιοβάνοβιτς θα αποχωρήσει πρωταθλητής. Για να ανατραπούν τα δεδομένα θα πρέπει να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές τις οποίες καμιά πλευρά δεν φαίνεται να επιθυμεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ερωτοκρίτου και Γεωργίου κλήθηκαν μετά την Κυριακή να τοποθετηθούν επί του θέματος. Και οι δυο εκθείασαν το έργο Γιοβάνοβιτς κατά την τελευταία πενταετία αλλά δεν μπόρεσαν να πουν αν επιθυμούν την παραμονή του! Ο αντιπρόεδρος μάλιστα έριξε και το «δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

Μια άλλη παράμετρος που χρίζει αναφοράς είναι ότι εντός συμβουλίου υπάρχει ένα ρεύμα υπέρ της παραμονής Γιοβάνοβιτς με κύριο εκφραστή τον Τάκη Αντωνίου. Πάντως με απαίτηση του προέδρου οι μέχρι σήμερα επαφές με τον Γιοβάνοβιτς για το συγκεκριμένο θέμα γίνονταν χωρίς την παρουσία άλλων γεγονός που περιέπλεξε τα πράγματα.

ΟικονομικόΠρόκειται για την πιο σοβαρή πτυχή της νέας τάξης πραγμάτων όχι μόνο στον ΑΠΟΕΛ αλλά σε όλη την Κύπρο. Η διοίκηση καλείται να πάρει αποφάσεις που θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα αφού η κακή πρακτική των ελλειμματικών προϋπολογισμών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχοντας μέχρι πρόσφατα πρωτόγνωρη ρευστότητα, λόγω των εκατομμυρίων του CL, μπορούσαν να καλύπτονται τα τεράστια ελλείμματα, αλλά πλέον δεν υπάρχουν λεφτά.

Η διοίκηση πρέπει να μειώσει δραστικά τα έξοδα και κυρίως το μισθολόγιο αλλά το ανησυχητικό είναι ότι η κρίση θα φέρει και μείωση των εσόδων. Οι μειώσεις σε μισθούς παικτών και τεχνικής ηγεσίας είναι δεδομένες και η βάσιμη ανησυχία όλων είναι ότι αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα του ρόστερ. Κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές συνέπειες σε σχέση με την προοπτική των ομίλων και είναι εδώ που μπαίνουν τα τεράστια διλήμματα αλλά και κίνδυνοι.

Θα μείνουμε ως εδώ σε πρώτη φάση αφού όπως αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα χρειαστεί να μπει καν ο Ιούνιος για να μπούμε σε ένα καυτό καλοκαίρι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!