Διευθυντής Ποδοσφαίρου reloaded

Η πρόσληψη του Γκουστάβο Μαντούκα στη θέση του Διευθυντή Ποδοσφαίρου σηματοδοτεί τη δεύτερη προσπάθεια που θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο για μια πιο επαγγελματική δομή στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Ο μέχρι πρότινος ηγέτης της ομάδας μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο καλείται να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή η οποία του είναι επίσης άγνωστη αφού δεν έχει προηγούμενη εμπειρία. Όπως και στην περίπτωση του Νασιμέντο έτσι και στη νέα προσπάθεια που θα γίνει με τον Μαντούκα το ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσει ποιος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε θέματα στελέχωσης της ομάδας. Το μοντέλο όπου όλοι έχουν ρόλο και άποψη οδήγησε σε αδιέξοδα και λανθασμένες ή δαπανηρές επιλογές το περασμένο καλοκαίρι κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία φέτος.

Παρόλο που δεν έχουν διευκρινιστεί δημόσια τα καθήκοντα που θα έχει ο διευθυντής ποδοσφαίρου θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα προσληφθεί τεχνικός διευθυντής αφού ο Μαντούκα θα έχει ρόλο στον εντοπισμό και αξιολόγηση ξένων και Κυπρίων παικτών.

Στην ομάδα αυτή τη στιγμή εργοδοτούνται και σκαουτερς οι οποίοι λογικά θα λογοδοτούν στον διευθυντή ποδοσφαίρου ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να έχει μια στενή και αρμονική συνεργασία με τον εκάστοτε προπονητή.

Τα καθήκοντα του διευθυντή ποδοσφαίρου όμως επεκτείνονται και στον στρατηγικό σχεδιασμό του τμήματος σε σχέση και με την ακαδημία, την εμπέδωση της σωστής κουλτούρας ανάμεσα στους παίκτες και το υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό.

Το αν ο Μαντούκα είναι το κατάλληλο άτομο και πόση υπομονή θα δείξουν οι εργοδότες του αλλά και το αν θα έχει ουσιαστικές ευθύνες και εξουσίες είναι κάτι που θα δούμε τους επόμενους μήνες.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!