Δυναμικό μπάσιμο του σχήματος Γεωργίου

Από το απόγευμα της Σαββάτου αναφέραμε ότι εκτός του Αντώνη Μιχαηλίδη, ο Μιχάλης Γεωργίου αξιολογούσε σοβαρά την περίπτωση να εμπλακεί στα διοικητικά της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Στην πορεία και αργά το βράδυ ο Μιχαηλίδης ενημέρωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον, γεγονός που καθιστά την περίπτωση Γεωργίου ως την μόνη υπαρκτή αλλά και ιδανική λύση για την επόμενη μέρα. Ο Γεωργίου που αξιολογούσε τα δεδομένα πήρε την τελική του απόφαση να εμπλακεί, δίνοντας μάλιστα και την πρώτη του «προεκλογική» συνέντευξη στο sigmalive. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Γεωργίου έχει σημαντική εμπειρία στα διοικητικά της εταιρείας αφού ήταν μέλος επί διοίκησης Ζιβανάρη. Ο Γεωργίου επιχειρεί με βάση τα όσα δηλώνει να αλλάξει τα πάντα όσον αφορά τον τρόπο που διοικείται ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα συνεργατών του αποτελείται από άτομα που ο ίδιος θεωρεί τεχνοκράτες στον τομέα τους και που θα οδηγήσουν την εταιρεία στο σωστό δρόμο.

Η διάθεση του να σχηματίσει ένα καινούριο, διαφανές και επαγγελματικό συμβούλιο έχει τεράστιες προεκτάσεις. Τυχαία τονίζαμε παρόμοια πράγματα όταν την Παρασκευή γράφαμε για την ανάγκη επανεκκίνησης του ΑΠΟΕΛ σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γεωργίου είναι πλήρως ενήμερος για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας και παρόλο που η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται αποφασισμένος γεγονός που πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως. Έχοντας καλές διασυνδέσεις σε Κύπρο και εξωτερικό δηλώνει ότι προσπαθεί ήδη να εξεύρει πόρους που θα μπορέσουν να μειώσουν την εξάρτηση από τα έσοδα της πιθανής συμμετοχής σε ομίλους.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο που θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτία του είναι και το πως θα τρέξει το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι και κατά πόσο θα κληθεί ένας επαγγελματίας (πχ τεχνικός διευθυντής) να ασχοληθεί με αυτό. Στεκόμαστε σε αυτό γιατί ο χρόνος πιέζει ασφυχτικά σε θέμα ανανεώσεων, ενίσχυσης, κλπ.

Άγνωστο αν θα υπάρχει πρόεδρος

Μια εκκρεμότητα που φαίνεται να υπάρχει και δεν ξέρουμε αν και πόσο καθοριστική θα είναι ότι το μοντέλο που εισηγείται ο Γεωργίου δεν περιλαμβάνει την παρουσία ατόμου που θα εκτελεί χρέη προέδρου. Ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αλλά δεν το θεωρεί και απαραίτητο.

Επειδή στο τέλος της ημέρας απαιτείται η εκλογή του όποιου υποψηφίου, πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Γεωργίου κατέχει το πληρεξούσιο της Church Lane Trustees (6ος μεγαλύτερος μέτοχος).

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!