Δυνατοί στα δύσκολα;

Είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε ένα ερωτηματικό στον πιο πάνω τίτλο αναμένοντας τον τρόπο αντίδρασης διοίκησης, παικτών και τεχνικής ηγεσίας στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Η διοίκηση Κυριάκου Ζιβανάρη σε έκτακτη συνεδρία που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης αξιολόγησε τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά και την επιστολή των οργανωμένων. Με το τέλος της συνεδρίας εκδόθηκε μια σύντομη ανακοίνωση που απευθύνει μήνυμα ηρεμίας και συστράτευσης ενώ παράλληλα επιχειρεί να χωρίσει του οπαδούς μας σε γνήσιους που θέλουν το καλό της ομάδας και τους άλλους που εξυπηρετούν συμφέροντα αντιπάλων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: Σ΄αυτή ειδικά τη χρονική στιγμή η ομάδα του ΑΠΟΕΛ χρειάζεται πρώτα και πάνω απ΄όλα, ηρεμία και συστράτευση. Όλοι οι γνήσιοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ το αντιλαμβάνονται και βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στην ομάδα. Γι΄αυτό τους ευχαριστούμε. Οι εκβιασμοί και οι απειλές όχι μόνο δεν συμβάλλουν στη δημιουργία του κλίματος που χρειάζεται η ομάδα, αλλά εξυπηρετούν τους αντιπάλους μας, που είναι οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν από τη δημιουργία αναταραχής”.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης όπως επίσης και τα έντονα συναισθήματα όλων, καλούμε τόσο τη διοίκηση όσο και τους οργανωμένους να επιδείξουν πραγματική ψυχραιμία και να μην δώσουν συνέχεια στις αντεκλίσεις.

Απευθύνουμε έκκληση στον Τάκη Αντωνίου που είναι όσο αποελίστας όσο όλοι μας να μην αναλύσει και να επιχειρηματολογήσει το σκεπτικό της συγκεκριμένης ανακοίνωσης σήμερα. Καλούμε επίσης τον Σπύρο Σωτηρίου να φανεί ψύχραιμος και να αγνοήσει την ανακοίνωση της εταιρεία, η οποία είναι όσο προκλητική όσο και η αντίστοιχη δική του.

Χρειάζεται να χαμηλώσουν οι τόνοι έτσι ώστε το βράδυ της Κυριακής η ομάδα να κερδίσει τη Σαλαμίνα και να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση. Η διοίκηση ιεραρχικά είναι η πρώτη που πρέπει να στείλει πραγματικό μήνυμα ενότητας έτσι ώστε και στον Αρχάγγελο να καταλάβουν τη σημασία του αγώνα. Ο κόσμος και ιδιαίτερα οι οργανωμένοι έχουν με τη σειρά τους ευθύνη να κυλήσουν όλα ομαλά την Κυριακή και να διαψευστούν όσοι πλάθουν σενάρια επεισοδίων και άλλων αρνητικών καταστάσεων.

Το ΑΠΟΕΛ πέρασε πολύ χειρότερα και ανταπεξήλθε με επιτυχία και βγήκε πιο δυνατό. Το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε και σήμερα.

Τρεις μέρες μόνος του
μέχρι να παρθεί επισημοποιηθεί η απόφαση

Το δρόμο που ίσως να έπρεπε να ακολουθηθεί το καλοκαίρι φαίνεται να παίρνει με καθυστέρηση κάποιων μηνών η υπόθεση Μάριου Ηλία. Ο παίκτης ενημερώθηκε από τον προπονητή ότι λόγω της πειθαρχικού παραπτώματος της Δευτέρας θα προπονείται μόνος του τις επόμενες τρεις μέρες και με την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις της Εθνικής θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση του επίσημου ΑΠΟΕΛ. Απόφαση που όπως όλα δείχνουν θα είναι το τερματισμός της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών. Αυτό που πρέπει να πούμε ξανά είναι ότι τα όσα εξελίσσονται σήμερα και σε αυτό το θέμα έχουν βαθύτερα αίτια. Δυστυχώς το ότι το γυαλί ράγισε από πέρσι οδήγησε σήμερα σε αποφάσεις που δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Σωματείο ΑΠΟΕΛ – Η απάντηση Σχίζα
Με μια επιστολή επέλεξε να απαντήσει ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Σχίζας στα όσα είχαν λεχθεί από το Χάρη Φωτίου σε δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή την παραίτηση του. Από τα γραφόμενα του προέδρου μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι στο παρών στάδιο δεν επιθυμεί να απαντήσει στις συγκριμένες κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρώην αρχηγός του καλαθοσφαιρικού τμήματος, θέτοντας όπως αναφέρει την ενότητα πάνω από όλα. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Ως πρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ έχω την ευθύνη της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του ΑΠΟΕΛ. Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε όπως όλοι οι προϋπολογισμοί των τμημάτων να είναι διασφαλισμένοι για να μην εμπλακεί το σωματείο σε οικονομικές περιπέτειες.
Το σωματείο δήλωσε ότι μπορεί να διαθέσει για το καλαθοσφαιρικό τμήμα συγκεκριμένο ποσό. Η όποια υπέρβαση έπρεπε να διασφαλιστεί και τότε θα επικυρωνόταν. Σέβομαι τον Χάρη Φωτίου για την πολύπλευρη προσφορά του στον ΑΠΟΕΛ. Εξ’ όσον γνωρίζω αρνήθηκε πρόταση του προηγούμενου προέδρου Γιάννου Ιωάννου για να αναλάβει την προεδρία του σωματείου.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται γιατί γνωρίζω ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους (δεν έχω λόγο να αναφέρω τα βαθύτερα αίτια) είμαι πανέτοιμος να υποχωρήσω και να του παραχωρήσω την προεδρία για να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδια του.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η δημιουργία μιας αξιόμαχης καλαθοσφαιρικής ομάδας, εκεί στρέφεται η προσοχή μου καλώ σε σύμπνοια και συστράτευση όλους τους ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.

Για τα όσα ανέφερε ο Χάρης Φωτίου στην δημοσιογραφική διάσκεψη και τα οποία δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα επανέλθω με τα δικά μου στοιχεία σε χρόνο που θα επιλέξω.

Το χρονικό της δικής μου παρέμβασης σε καμιά περίπτωση δεν θα τορπιλίσει τις προσπάθειες που γίνονται για να συσταθεί ομάδα καλαθόσφαιρας η οποία διαλύθηκε 4 μόλις βδομάδες πριν το πρωτάθλημα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!