Δυστυχώς τους κρατάμε ζωντανούς

Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει την Ανόρθωση έτσι η αγωνία και τα ερωτηματικά παρατείνονται σε σχέση με το πότε θα στεφθούμε πρωταθλητές. Ναι, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει περίπτωση να αυτοκτονήσουμε γιατί αν ανατραπεί η βαθμολογική διαφορά θα πρόκειται για αυτοκτονία. Ο Γιοβάνοβιτς πριν καν ακόμα αρχίσουν τα play offs προειδοποίησε πως έχουμε μπροστά μας μια σειρά από δύσκολους αγώνες και πως το +6 δεν μας εγγυάται τίποτα.  Ο Τάκης Αντωνίου πριν την ήττα από την Ομόνοια, προειδοποίησε πως αν έρθουν στραβά αποτελέσματα θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην χάσουμε την πίστη μας στην ομάδα. Με την ολοκλήρωση των δυο πρώτων αγωνιστικών των play offs ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί το +6 αλλά υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι η ομάδα μας παίζει με την φωτιά. Η αδυναμία  να παρουσιάσουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο ή τουλάχιστον να πάρουμε τη νίκη, έχει σαν αποτέλεσμα να μαζέψουμε 1 βαθμό. Όπως φάνηκε χτες στο ΓΣΠ η ομάδα μας θα μπορούσε να αποτελειώσει την Ανόρθωση αλλά δεν τα κατάφερε.

Ένας λόγος είναι ο Τράττος αλλά σήμερα πρέπει να αναγνωρίσουμε και τους υπόλοιπους. Ο ΑΠΟΕΛ στους τελευταίους δυο αγώνες στέρεψε αφού όχι μόνο δεν έχει πετύχει γκολ αλλά δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες. Το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο έστω και αν κατά τη διάρκεια του σερί των οκτώ νικών η ομάδα μας είχε πρωτόγνωρη αποτελεσματικότητα.

Ο προπονητής μας στράφηκε σε μια απρόβλεπτη για οποιονδήποτε απόφαση προκειμένου να αναζητήσει λύσεις. Το 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Αλωνεύτη και Μπουντιμίρ μπορεί να είχε μια βάσιμη λογική αλλά στην πράξη δεν δούλεψε. Όχι μόνο γιατί ο πρώτος ήταν σε κακή μέρα αλλά γιατί και άλλες βασικές μονάδες δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτά που έπρεπε στο οργανωτικό κομμάτι.

Δεν υπήρχε για παράδειγμα ανάπτυξη από το αριστερό άκρο αφού ο Μαντούκα δεν βοήθησε καθόλου ενώ ούτε η αλλαγή πλευρών με τον Χαραλαμπίδη στο δεύτερο ημίχρονο δεν έφερε αποτέλεσμα. Πέραν του ότι το 4-4-2 προνοεί έντονη και δημιουργική ανάπτυξη από τα άκρα (που δεν την είχαμε) θέλει και τους παίκτες στον άξονα να είναι δημιουργικοί.

Δυστυχώς ο Πίντο δεν μπόρεσε να δώσει τις απαιτούμενες βοήθειες σε αυτό το κομμάτι έτσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν μονοδιάστατος στηριζόμενος στις προσπάθειες του Χαραλαμπίδη και τα γεμίσματα που είχαν αποδέκτη τον Μπουντιμίρ. Μερίδα κόσμο ξέσπασε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου σε μια από τις λίγες λανθασμένες ενέργειες του Κροάτη, ενδεικτικό της έλλειψης ψυχραιμίας που υπάρχει.  Ο Μπουντιμίρ πάλεψε αλλά όπως γράψαμε πολλές φορές το ζητούμενο για κάθε επιθετικό είναι το γκολ.΄

Ούτε τα πολλά κόρνερ δεν έφεραν την μεγάλη φάση που θα οδηγούσε στο πολυπόθητο γκολ, έτσι μια μετριότατη Ανόρθωση έφυγε από το ΓΣΠ με το βαθμό της ισοπαλίας. Μοιραία και επειδή είναι αισχροί έβγαλαν και γλώσσα μετά τον αγώνα..

Όσο λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ αδυνατεί (γιατί περί αδυναμίας πρόκειται) να κάνει την καθοριστική νίκη θα διατηρούμε στον αναπνευστήρα τους υπόλοιπους. Όχι μόνο την Ανόρθωση αλλά και αυτήν την Ομόνοια που πλέον θεωρεί ότι μπορεί για τη δεύτερη θέση ενώ προσδοκά ότι θα συνεχιστεί το black out μας και στους αγώνες με την Αεκ..

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!