Δόξα Vs ΑΠΟΕΛ 2-2

Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε με αυτό που παρουσιάζουν φέτος διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές. Το ΑΠΟΕΛ σταθερά συνεπές στο εντονότερο τους φετινό χαρακτηριστικό που είναι η ασυνέπεια κατάφερε να ισοφαριστεί από τη Δόξα ενώ προηγήθηκε με 2-0 και ενώ η ηρωική ομάδα του Χριστοδούλου αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές. Για ακόμα ένα εκτός έδρας αγώνα το μόνο που θύμιζε ΑΠΟΕΛ ήταν ο κόσμος του, αφού όλοι οι υπόλοιποι απλώς παρουσιάστηκαν στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το τι έγινε στο Μακάρειο στάδιο το απόγευμα του Σαββάτου, αφού ότι και αν πει κανείς στο τέλος της ημέρας ο Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του έχουν τεράστιες ευθύνες. Ο αντίπαλος προπονητής και παίκτες που αμείβονται πολλές χιλιάδες λίρες λιγότερες από τους αντίστοιχους δικούς μας απέδειξαν πως παίζεται το ποδόσφαιρο και πως η θέληση μπορεί να ανατρέψει και τα πιο αρνητικά δεδομένα.

Παρόλο που εκκρεμεί ο αγώνας της Ανόρθωσης έχουνε την άποψη ότι το ΑΠΟΕΛ που βλέπουμε από την αρχή του πρωταθλήματος δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρός διεκδικητής του πρωταθλήματος. Δεν περιμένουμε από κανέναν του συμβουλίου ή της τεχνικής ηγεσίας να παραδεχτεί κάτι τέτοιο. Σημασία έχει ότι ο κόσμος σχημάτισε αυτή την εντύπωση και ίσως να είναι πιο ρεαλιστικό να επικεντρωθούμε στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα με τη Δόξα ήταν δυστυχώς δίκαιο. Ο Ουζουνίδης μπορεί να πλάθει δεκάδες ευκαιρίες για να δικαιολογήσει στον εαυτό του κάποια πράγματα αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ένα κακό ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε να κερδίζει με 0-2 έστω και αν η Δόξα δημιούργησε 4 κλασσικές ευκαιρίες και πίεζε συνεχώς. Στο διάστημα αυτό η ομάδα μας κατάφερε να οργανωθεί και να επιτεθεί τρεις φορές και να σημειώσει δύο τέρματα.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Από το 4′ η Δόξα έστειλε το πρώτο μήνυμα όταν ο Καμάλ με το φοβερό διασκελισμό του βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Νικολόσκι αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι. Το ΑΠΟΕΛ στο 11′ στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία των γηπεδούχων προηγήθηκε με πλασέ του Δασκαλάκη. Το 0-1 δεν πτόησε τους γηπεδούχους που συνέχισαν να σφυροκοπούν την αμυντική μας γραμμή και την μια ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη.

Από την άλλη είχαμε και την ατυχία να χάσουμε στο 15′ τον Μιχαήλ ο οποίος τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο ανεπαρκέστατος Σαπάνης. Είμασταν όμως τυχεροί αφού παρά την καθολική υπεροχή της Δόξας στο 36′ κερδίσαμε πέναλτι από ανατροπή του Μακρίδη. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και το 0-2 ήταν γεγονός.

Μπορεί κάποιοι να θεώρησαν ότι ο αγώνας τελείωσε αλλά από τη στιγμή που το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν πλασματικό, κανείς δεν θα έπρεπε να νιώσει άνετα. Αυτό επιβεβαιώθηκε πολύ νωρίς στην επανάληψη αφού η Δόξα στο 51′ μείωσε στο σκορ. Ο Καμάλ μπήκε σα σίφουνας μέσα στην περιοχή, κεραυνοβόλησε και έκανε το 1-2. Στη φάση ο Σεγκιρί τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή από τον Λουκά.

Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι το νέο πείραμα του προπονητή μας ήταν η χρησιμοποίηση από την αρχή του αγώνα του Πίντο στη θέση του αριστερού μπακ στη θέση του Φλορέα…

Στο διάστημα 60-90′ ο Φερναντές θυμήθηκε ότι αγωνιζόταν και βοήθησε έτσι ώστε το ΑΠΟΕΛ να ελέγξει το χώρο του κέντρου και να σταματήσουν οι κατά συρροήν επιθέσεις των γηπεδούχων. Η ομάδα μας δεν απειλήθηκε καθόλου στο διάστημα αυτό αλλά οι κάποιες επιθετικές μας προσπάθειες ήταν περισσότερο ατομικές εξάρσεις συγκεκριμένων παικτών και όχι οργανωμένες προσπάθειες.

Στο 81′ ο Ουζουνίδης απέσυρε το Ζε Κάρλος βάζοντας στη θέση του τον Τόρες αλλά ούτε η κίνηση αυτή μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο. Στο 88′ αρχικά από λάθος του Μαχλά στο κέντρο του γηπέδου χάσαμε την μπάλα και στη συνέχεια ο Καμάλ εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Δασκαλάκη μπήκε στην περιοχή, έδωσε πάσα στον Ντα Κόστα που δεν αστόχησε.

Το 2-2 ήταn γεγονός και στα λίγα λεπτά που απέμειναν το ΑΠΟΕΛ έπρεπε να κάνει το θαύμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού δεν υπήρχε καθαρό μυαλό από τους παίκτες που βρέθηκαν δυο φορές σε θέση βολής και έχασαν καλές ευκαιρίες.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της Δόξας να πανηγυρίζουν δίκαια το βαθμό της ισοπαλίας και τους δικούς μας να φεύγουν για ακόμα μια φορά με σκυμμένα τα κεφάλια.

Διαιτησία
Ανεπαρκής μπορεί να χαρακτηριστεί η διαιτησία αφού ο Κωνσταντινίδης έκανε πολλά λάθη. Δεν υπέδειξε πέναλτι υπερ της Δόξας στο 19′ ενώ στο γκολ της ισοφάρισης ο Καμάλ φαίνεται να ελέγχει την μπάλα με το χέρι. Πέραν αυτών έκανε πολλά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο.

Δηλώσεις – Hταν σε άλλο γήπεδο ο Ούζου
Ουζουνίδης: “ Είναι κρίμα να κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια και να έχουμε τόσες αναποδιές σ’ ένα παιχνίδι. Έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο που ότι κάνει η άλλη ομάδα, μας τιμωρεί. “Μείναμε πίσω. Θα δούμε τι θα κάνουμε.Παίξαμε καλά. Μόνοι μας αυτοκτονήσαμε. Έχουμε αυτοκτονήσει πολλές φορές όταν δεν μπορούμε να τελειώσουμε τέτοια παιχνίδι. Το α’ ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και το δέυτερο ήταν ένας δικός μας μονόλογος. Κάναμε δέκα ευκαιρίες αλλά το σκορ είναι 2-2. Ορισμένα πράγματα δεν εξηγούνται στο ποδόσφαιρο. Η Δόξα είχε την τύχη να πάρει βαθμό από μια μεγάλη ομάδα.”

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Κόντης, Δασκαλάκης, Σατσιάς, Μιχαήλ (15΄Σαπάνης), Μακρίδης, Φερνάντεζ, Ζε Κάρλος (81΄Τόρες), Μαχλάς, Πίντο, Σεγκιρί(53΄Λουκά)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!