Δύσκολο να βγουν ασφαλή συμπεράσματα

Το πρώτο φιλικό του ΑΠΟΕΛ επί κυπριακού εδάφους δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό κριτήριο για το τι θα δούμε στους επίσημους αγώνες και κυρίως σε αυτούς του τρίτου προκριματικού. Η ομάδα μας κέρδισε εύκολα 2-0 τον ανέτοιμο και κατώτερο Εργοτέλη χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα και να δώσει πολλές δυνάμεις. Ίσως να είναι για αυτό που ο Δώνης θέλει να δει ξανά την ομάδα και κάποιους παίκτες ειδικότερα στο νέο φιλικό της Πέμπτης με τη Δόξα. Στο αγωνιστικό κομμάτι , στο επίκεντρο της προσοχής των οπαδών μας βρέθηκαν τα νέα αποκτήματα της ομάδας μας Καρλαο και Ιωάννου που ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο Ιωάννου ξεκίνησε τον αγώνα στο αριστερό άκρο ενώ ο Καρλαο ήταν ο παρτενέρ του Αμορίν στο κέντρο της άμυνας.

Ο Δωνης ξεκίνησε την ομάδα με σύστημα 4-3-3 έχοντας στο κέντρο τους Γκόμες, Σατσια  και Βινίσιους ενώ μπροστά ήταν το τρίο Σιερινταν, Μαντουκα, Ντεβισεντι. ‎Μετά το 25ο λεπτό ο προπονητής μας άλλαξε το σύστημα και με την είσοδο του Μοραις στην θέση του Σατσια πήγε δεξιά ο Γκόμες, αριστερά ο Ντεβισεντι και στην κορυφή το δίδυμο Σιερινταν-Μαντουκα.

Μόλις στο 5′ ο Ντε Βισεντι άνοιξε λογαριασμό με κεφαλιά μετά από εξαιρετικό σε εκτέλεση κόρνερ του Σέρτζιο ενώ στο 37 πάλι με ωραία γυριστή κεφαλιά ο Αργεντινός διπλασίασε τον δείκτη του σκορ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα μας να βρίσκει κάποιες ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ κυρίως μετά από στημένες φάσης όμως δεν κατάφερε να τις κάνει γκολ.

Στην επανάληψη ο Δώνης προχώρησε σε μαζικές αλλαγές σε μια προσπάθεια του να δώσει χρόνο συμμετοχή σε όλους τους παίκτες. Έτσι οι Αντωνιάδης, Σωτηρίου, Ατόρνο, Χαραλαμπίδης, Εφραίμ, Κακά, Αρτυματάς, Χριστοφίδης πέρασαν στον αγώνα σε ένα δεύτερο ημίχρονο που είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.

Παρόλο που η χαμηλή δυναμικότητα της ομάδας του Εργοτελη δεν επιτρέπει να ‎εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, η ομάδα μας παρουσιάστηκε σχετικά έτοιμη και με ανάλογη φρεσκάδα και δημιουργικότητα έστειλε θετικά μηνύματα στον κόσμο μας. Η ομογένεια είναι ένα εμφανές στοιχείο στον φετινό ΑΠΟΕΛ και σίγουρα αποτελεί το μεγαλύτερο μας οπλο σε αυτή την φάση των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων.

ΑΠΟΕΛ Κίσσας (31′ Χιώτης – 60′ Πάρντο), Σέρτζιο (75 Ασσιώτης), Αμορίν (62′ Χριστοφίδης), Καρλάο (62′ Κακά), Ιωάννου (46′ Αντωνιάδης), Σατσιάς (17′ Μοράις – 75 Χαραλάμπους), Βινίσιους (62′ Αρτυματάς), Γκόμες (46′ Σωτηρίου), Μαντούκα (46′ Χαραλαμπίδης), Ντε Βινσέντι (46′ Ατόρνο), Σέρινταν (62′ Εφραίμ)

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!