Δώνης: Να θυσιαστούμε στο γήπεδο!

Παίκτες και τεχνική ηγεσία θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην χάσουμε από την Μπαρτσελόνα. Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε ο Δώνης στη δημοσιογραφική του. Παρών από πλευράς παικτών ήταν ο Χιώτης, προκαλώντας απορίες στους αθλητικογράφους! Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη δημοσιογραφική:

Δώνης: Θεωρώ ότι είναι σπουδαία εμπειρία που η Μπαρτσελόνα έρχεται στην Κύπρο και θα την αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας. Αυτή είναι η χαρά του Τσάμπιονς Λιγκ, ένας θεσμός που σου δίνει μεγάλα παιχνίδια. Το βαθμο δυσκολίας τον ξέρουμε. Το αντιμετωπίσαμε με ικανοποιητικό τρόπο στο πρώτο ματς, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό με τη Μπαρτσελόνα. Θα είναι τεστ αντοχής. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στους παίκτες μας. Είναι στην έδρα μας. Πρέπει κι εμείς μέσα σε ένα μεγάλο αντίπαλο να δείξουμε τη δυναμική μας, να θυσιαστούμε μέσα στο γήπεδο για το καλύτερο.

Χιώτης: Είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού για την ομάδα μας. Πλέον ο ΑΠΟΕΛ έχει μπει για τα καλά στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Η πορεία έχει αρχίσει από το 2009 και από τότε ο ΑΠΟΕΛ είναι συνεπής στο ραντεβού του. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η Μπαρτσελόνα. Εμείς αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Διονύση, η παρουσία σου σημαίνει ότι αύριο παίζεις; Αυτή η ερώτηση είναι για τον κύριο Δώνη…

Αν παίξετε αύριο τι εντύπωση θα έχετε που θα έχετε απέναντί σας Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες… “Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτούς τους παίκτες, αλλά ο ΑΠΟΕΛ έχει μία εμπειρία απέναντι σε μεγάλους παίκτες. Αντιμετωπίσαμε τη Ρεάλ. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε.

Ποιο είναι το μυστικό του ΑΠΟΕΛ που δέχεται τόσα λίγα γκολ; “Αυτό που μπορείς να πεις σαν μυστικό είναι η καλή αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας, όχι μόνο της άμυνας ή του γκολκίπερ.

 

Ερωτήσεις για Δώνη:

Συγκρίνοντας το ματς με Καμπ Νόου τι διαφορές υπάρχουν και πόσο πιο δύσκολο είναι;

Το κάθε ματς είναι διαφορετικό, άσχετα αν το ζευγάρι είναι το ίδιο. Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις απόπλευράς Μπάρτσα, πχ μπορεί να έχει Σουάρες που δεν είχε στο άλλο ματς. Η φιλοσοφία αυτής της ομάδας είτε παίζει εντός είτε εκτός είναι ίδια. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως ‘κομπιούτερ. Επειδή είναι ματς στην έδρα μας θα πρέπει να μας είναι οδηγός το ματς με την Παρί ώστε να ψάξουμε πιο πολύ τις ευκαιρίες μας.

Θα παίξει ο Χιώτης;

Δεν μπορεί στη συνέντευξη Τύπου να είναι όλοι. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Είναι παίκτης που έχει προσφέρει πολλά. Αλλά θα επαναλάβω ότι οι παίκτες μαθαίνουν πρώτοι για την ενδεκάδα.

Είναι έτοιμος ο Βινίσιους;

Όσοι είναι στη 18άδα μπορούν να είναι στην 11άδα.

Η εμπειρία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το ματς με τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη σας δίνει κάποια εμπειρία;

Γενικά στις ομάδες μετράει η φανέλα και οι εμπειρίες που έχει δημιουργήσει ο σύλλογος και οι παίκτες στη διοργάνωση. Όσο περισσότερο βλέπεις αυτή την εικόνα, μπορεί να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο και να αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό που μετράει περισσότερο τώρα είναι ότι η ομάδα μας πάλεψε όλα τα παιχνίδια και αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί ίσως να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Αλλά σε γκρουπ με Μπαρτσελόνα και Παρί ξέραμε ότι εμείς και ο Αγιαξ θα είχαμε δύσκολο έργο.

Υπάρχει εμμονή να περιορίσετε τον Μέσι ή θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει γενική προσπάθεια;

Όταν μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο,ίσως τον καλύτερο, προφανώς στην ανάλυση περιλανβάνεται κι αυτός. Εμείς δεν έχουμε εμμονή με κανέναν αντίπαλο, αλλά κοιτάμε την ομάδα. Κι αυτό πιστεύω ότι είναι ένα πλεονέκτημά μας, ότι κοιτάμε τον αντίπαλο ως ομάδα.

Για τη μάχη με Άγιαξ:

Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μόνο το αυριανό παιχνίδι. Γιατί μπορεί να κερδίσει ο Αγιαξ την Παρί και να μην έχει αξία το τελευταίο παιχνίδι. Γιατί δεν θεωρώ ότι ο Αγιαξ είναι αμελητέα ποσότητα και δεν μπορεί να κερδίσει την Παρί. Άρα πρέπει να ορσπαθήσουμε για το βαθμολογικό όφελος αύριο, όσο κι αν ακούγεται αυτό πολύ δύσκολο.

Για την αφλογιστία του ΑΠΟΕΛ:

Δεν σκεφτόμαστε ποτέ έτσι, έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Σε μία πορεία θα βρεις και θετικά και αρνητικά στατιστικά. Σίγουρα απέναντι σε τέτοιες ομάδες δεν είναι εύκολο να βρεις πολλές φάσεις, αν και είχαμε μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα ώστε σύντομα να πετυχαίνουμε περισσότερα γκολ και στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!