Δώνης: Προετοιμασμένοι για όλα

Για τις δυσκολίες του αυριανού αγώνα τον οποίο θεωρεί πιο απαιτητικό από αυτόν με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Δώνης στη δημοσιογραφική του, θέλοντας να αναδείξει τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης με τον Άγιαξ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή μας αλλά και του Αλωνεύτη:

«Μετά από ένα μεγάλο γεγονός στους ομίλους που ήταν το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ακολουθεί ακόμα ένα ωραίο γεγονός που είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Ξέραμε από την αρχή ότι σε αυτό τον όμιλο οι πιθανότητες μας είναι λιγότερες από τις άλλες τρεις ομάδες και για να μεγαλώσουμε τις πιθανότητες μας και να έχουμε ελπίδα θα πρέπει σε αυτά τα τρία παιχνίδια στην έδρα μας να μαζέψουμε κάποιους βαθμούς. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον πρωταθλητή Ολλανδία, μι μεγάλη ομάδα που είναι το φαβορί. Η φιλοσοφία του Άγιαξ είναι η ίδια ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αλλάζει παίκτες, μια φύση επιθετική ομάδα και πρέπει εμείς να ανταποκριθούμε καλά και σύγχρονος να είμαστε καλοί όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Αυτό το παιχνίδι είναι μεγαλύτερων απαιτήσεων σε σχέσεων με την Μπαρτσελόνα, γιατί τότε ήμασταν συνέχεια πίσω από την μπάλα έπρεπε να ήμασταν πολύ καλοί και με συγκριμένες τοποθετήσεις στο δικό μας μισό, κάτι που σχεδόν το καταφέραμε τέλεια. Αύριο είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού γιατί δεν είμαστε διατιθέμενοι αν δώσουμε τόσο πολύ κατοχή στον αντίπαλο. Είναι ψηλό το κίνητρο των παικτών και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλοί στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε αυτό το ματς».

Για την εντεκάδα και τι περιμένει από τους παίκτες του: Τα πρόσωπα δεν έχουν σχέση. Μετά το παιχνίδι στην Ισπανία είπα πως γίνονται πολλά παιχνίδια στο μυαλό μας, για παράδειγμα παίζαμε με την Μπαρτσελόνα και μετά με την Αγία Νάπα. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Οι οπαδοί υποτιμούν κάποια παιχνίδια όπως εκείνο με την Αγία Νάπα ενώ με την Μπαρστελόνα είναι sold out. Εμείς αυτό πρέπει να το ισορροπήσουμε.

Σε ερώτηση για την τελευταία αναμέτρηση με τον Ντε Μπούρ Τότε ήμουν και εγώ γρήγορος όπως και ο Στάθης! Οι αναμνήσεις μένουν μια ζωή. Η ζωή στο ποδόσφαιρο κάνει κύκλους και τώρα είμαστε ξανά αντιμέτωποι.

Σε ερώτηση για σύγκριση ανάμεσα σε Άγιαξ και AaB: Έχουν ομοιότητες, για παράδειγμα έχουν και οι δυο νεαρούς παίκτες που θέλουν να πάνε σε πιο μεγάλες ομάδες. Έχουν επιθετική φιλοσοφία και όταν κρατάνε τη μπάλα πιέζουν. Όμως ο Άγιαξ είναι πιο μεγάλη ομάδα. Θα μας δημιουργήσει προβλήματα, όμως το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς.

O Στάθης Αλωνεύτης ανέφερε: Ο Άγιαξ είναι μεγάλη ομάδα, είναι πρωταθλητής Ολλανδίας αλλά και εμείς παίζουμε στο γήπεδό μας, με το δωδέκατο μας παίκτη. Έχουν νεαρά παιδιά με πολλές απαιτήσεις και πρέπει να τους περιορίσουμε, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, γιατί όπως ξέρετε το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Μετά από ερώτηση αν θα είναι το καλύτερο παιχνίδι που θα παίξει: Για μένα το καλύτερο παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!