Δώστε πίσω αυτά που «χρωστάτε» στην ομάδα

Η ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας μας αποτελεί  μονόδρομο από την πρώτη κιόλας ώρα που έφυγε ο Αλμέϊδα. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το αν καλώς ή κακώς έφυγε. Ούτε το ότι μέχρι και τον πρόσφατο τραυματισμό του Ατόρνο, δεν ερχόταν ποτέ στην επιφάνεια το θέμα, λόγο της απρόβλεπτα εξαιρετικής παρουσίας του Παραγουανού. Η ανάγκη που προκύπτει είναι για μια ηχηρή μεταγραφή επιθετικού τον Ιανουάριο. Και αυτό γιατί η ομάδα στερείτε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή μέχρι στιγμής, βάση προγραμματισμού! Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια πιο ξεκάθαρη διάσταση παραθέτουμε τους λόγους που η διοίκηση «χρωστά» στην ομάδα έναν επιθετικό κλάσης.

Το οικονομικό

Ο φετινός προϋπολογισμός έγινε έχοντας μέσα στο μπάτζετ  τις 270 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο του Αλμέιδα. Από την στιγμή που ο βραζιλιάνος πωλήθηκε, το μπάτζετ έχει ένα «εικονικό» πλεόνασμα μέχρι το τέλος της σεζόν τουλάχιστον 370. Οι επιπλέων 100χιλιάδες αποτελούν  τα λεφτά που θα δαπανούσε η ομάδα πέραν του μισθού του ποδοσφαιριστή μέσα στην χρονιά. Αναλυτικά σε αυτές τις 100 χιλιάδες είναι τα επιπλέον ωφελήματα του παίχτη για σπίτι και αυτοκίνητο, ο φόρος εισοδήματος και οι κοινωνικές ασφαλίσεις.

Πέραν από τα λεφτά τα οποία ουσιαστικά εξοικονομήσαμε από το μπάτζετ, υπάρχουν και τα λεφτά τα οποία έχουμε εισπράξει από την μεταγραφή του Αλμέϊδα. Το 1,8 εκατομύρια μπήκαν στο ταμείο της ομάδας από το πουθενά και χωρίς να αποτελούν μέρος των προγραμματισμένων εσόδων του προϋπολογισμού.  

Καταλήγουμε ότι όσον αφορά το οικονομικό μέρος, η μεταγραφή του Αλμέιδα, απέφερε  ένα ποσό γύρο στα 2 εκατομμύρια.

Το αγωνιστικό

Ο προγραμματισμός της ομάδας και το κτίσιμο του φετινού ΑΠΟΕΛ, έγινε έχοντας ως επιθετικό στο ρόστερ τον Αλμέιδα. Ο Βραζιλιάνος αποτελούσε τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της ομάδας και τον βασικό επιθετικό μας τα τελευταία 2 χρόνια. Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς συμπεριλάμβανε μια μεταγραφή επιθετικού (Μπούτιμιρ) εντελώς διαφορετικού  στυλ και επιπέδου, έχοντας πάντα στον νου ότι ο Αλμέιδα είναι μέλος της ομάδας και αποτελεί ότι πιο πολύτιμο είχαμε στην γραμμή κρούσης.

Η ξαφνική φυγή του Αλμέιδα άφησε ένα μεγάλο αγωνιστικό κενό στο ρόστερ, το οποίο λόγο της χρονικής στιγμής που έγινε η μεταγραφή παραμένει αναπλήρωτο.  Η ομάδα έχασε ένα βασικό κομμάτι πάνω στο οποίο στήριζε το πλάνο της,  ενώ δεν υπήρξε χρόνος αντίδρασης για να συμπληρωθεί το κενό αυτό.

Καταλήγουμε ότι όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, η θέση του Αλμέιδα στο φετινό ρόστερ παραμένει κενή.

Το συμπέρασμα

Αυτό που εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, είναι ότι τόσο η διοίκηση όσο και η τεχνική ηγεσία «χρωστούν» στην ομάδα μία μεταγραφή επιπέδου Αλμέιδα. Από την μία τα λεφτά που ήρθαν στο ταμείο του ΑΠΟΕΛ από τους Ρώσσους και σε συνάρτηση με το αγωνιστικό κενό που άφησε η αποχώρηση του Βραζιλιάνου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να ενδυναμωθεί η ομάδα χωρίς τσιγγουνιές και πειράματα.

Ο κόσμος μπορεί να έχει τον πόθο για μια δυνατή μεταγραφή, έτοιμου και έμπειρου επιθετικού, όμως η ομάδα μας το έχει ανάγκη. Δεν χωρούν δισταγμοί και διλλήματα όσον αφορά το οικονομικό. Μέρος των χρημάτων που ήρθαν από την μεταγραφή του Αλμέιδα πρέπει να επενδυθούν για να ενισχυθεί η ομάδα.

Οποιεσδήποτε έμμεσες λύσεις και πειραματικές προσπάθειες ενίσχυσης δεν χωράνε την χρονική περίοδο που διανύουμε. Δώστε πίσω στην ομάδα αυτά που της «χρωστάτε» και θα σας τα πολλαπλασιάσει.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!